שתף קטע נבחר

חלאס, הגיע הזמן לבטל את החוק המטופש הזה / טור

חוק שערי החוץ שהחל בשנות ה-60 כדי להקל על הקבוצות, הפך ב-2019 לדבר מיושן שבעיקר פוגם בהנאה. מאמני העל באירופה כבר קוראים לבטלו ובמנצ'סטר סיטי עדיין לא מבינים איך הודחו למרות רביעייה מהסרטים

דקה 93, אצטדיון איתיחאד עף לשמיים אחרי שראחים סטרלינג הכניע את הוגו לוריס וקבע 3:5 מדהים באחד המשחקים הכי גדולים אי פעם בליגת האלופות, לא פחות. הכל השתנה דקה מאוחר יותר כשמערכת ה-VAR קבעה שסרחיו אגוארו, שבישל לכוכב האנגלי, היה בנבדל קטן והטירוף שאחז את היציעים התחלף בהלם מוחלט.

 

מנצ'סטר סיטי, למרות שנתנה את אחד ממשחקיה הטובים העונה (לפחות בהתקפה) וקווין דה בריינה, שסוף כל סוף חזר להציג את הכדורגל שסידר לו את הטייטל "המוסר הטוב בעולם" בחוץ – וזה אחרי ניצחון 3:4, כן?

 

 

את הסיבה כולם יודעים, טוטנהאם ניצחה 0:1 במשחק הראשון, התוצאה בסיכום שני המשחקים הייתה 4:4 והיא עלתה הודות לחוק שערי החוץ הידוע לשמצה. עכשיו, במבט לאחור, לא הייתם רוצים לראות עוד 30 דקות מהמפגש הנפלא הזה? עזבו, האם לסיטי הגיע לעוף אחרי שנתנה ערב מהסרטים?

 

נמאס כבר מחוקים מיושנים שבכדורגל של היום לא תורמים כלום, אלא רק מזיקים. כמה מיושנים? הכל החל בגביע המחזיקות של עונת 1965/66, כשאז הסיבה שהוחל חוק שערי החוץ הוא בגלל המסעות הארוכים שעברו הקבוצות במשחקים ברחבי היבשת, כמו גם העובדה שלא היה סטנדרט לגבי כדורים וכל קבוצה השתמשה בכדורים שנוחים לה – כך שלכבוש שער חוץ היה קשה הרבה יותר מהיום.

 

טוטנהאם (צילום: AP)
הם דווקא מרוצים. שחקני טוטנהאם(צילום: AP)

 

מאז הרבה מאוד השתנה בכדורגל המודרני. היכולת להבקיע שערי חוץ קלה הרבה יותר, ולפעמים אין כמעט הבדל (או אפילו בכלל לא) בין לשחק בבית או בחוץ - כמו למשל בעונה שעברה כשהפועל ומכבי חיפה נפגשו ברבע גמר הגביע לשני משחקים שנערכו... באותו אצטדיון.

 

לאחרונה פנו כמה מהמאמנים הבכירים בעולם (אמרי, אלגרי, אנצ'לוטי, ונגר, מוריניו וטוכל בין היתר) לאופ"א כדי שתפסיק עם הנוהל המטופש הזה בטענה שאין הבדל כמעט בין משחק חוץ למשחק ביתי וחוק שערי החוץ יוצר מצב בעייתי בעיקר במפגש הראשון.

 

"אני מאמין שהחשיבות הטקטית של שערי החוץ הפכה ליותר מדי חשובה", אמר ונגר אי שם ב-2008. "קבוצות מוציאות 0:0 בבית והן שמחות. במקום שזה ייתן אפקט חיובי, זה הפך את המשחקים ליותר מדי טקטיים. זה יצר אפקט הפוך ממה שזה היה אמור. זה גרם לקבוצות שמארחות משחקים לרצות להגן".

 

פפ גווארדיולה  (צילום: רויטרס)
פפ גווארדיולה. לא קיבל צ'אנס לתקן(צילום: רויטרס)

 

למעשה, בדרך כלל המשחק הראשון יהיה טקטי הרבה יותר, אטרקטיבי הרבה פחות ובעיקר עם מחשבה לקראת הגומלין. קחו למשל את ערב ה-0:0 הנורא במפגשים של ליון מול ברצלונה וליברפול מול באיירן. משחקי הגומלין היו סיפור אחר לחלוטין והסתיימו ב-1:5 ו-1:3 בהתאמה.

 

אז עד שמישהו באופ"א יקבל קצת שכל ויחליט לבטל

את השטות הזו, אנחנו נמשיך להפסיד קבוצות אדירות כמו מנצ'סטר סיטי.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פפ גווארדיולה
צילום: רויטרס
מומלצים