שתף קטע נבחר

החום כבר כאן: כך תתמודדו עם תקלה במזגן

המזגן שלכם מרעיש? יוצא ממנו ריח של עובש? בדקנו מהן התקלות הנפוצות במזגנים, מה תוכלו לעשות בעצמכם ובאילו מקרים אין ברירה אלא להזמין טכנאי. אתר "המקצוענים" עם המדריך לתחילת העונה החמה

אחרי חורף אינסופי, השרב מגיע בבום גדול, ומקבל את תיירי האירוויזיון עם שמש שמצדיקה בילוי בחופים. לאלו מכם שמעדיפים להסתגר במזגן, זו אולי הפעם הראשונה שאתם מפעילים אותו העונה. מהן התקלות הנפוצות, ממה כדאי להימנע ומדוע הדבר הכי חכם שאתם יכולים לעשות היום הוא לנקות את הפילטרים? לפניכם המדריך – חלק א'.

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

התקלה: נוזלים מים מיחידת המזגן

מה הסיבה? זה יכול להיות או במקרה שצינור הניקוז חסום או שהפילטרים (מסננים) סתומים מאבק ולכלוך.

 

איך להימנע? "אם הבעיה היא בצינור הניקוז, צריך לבדוק שפתח צינור הניקוז שמחוץ לבית לא חסום באדמה, בצמחייה עבותה או בתוך דלי מים שהתמלא", מסביר משה לבקו, מהנדס מיזוג באלקטרה. "במידה שכן, יש לשחרר את החסימה. לאחר שגילינו את צינור הניקוז וראינו שהיציאה שלו משוחררת, ניתן לוודא שהוא לא סתום על ידי נשיפה קלה לתוכו עד שרואים יציאה של טיפות מים ביחידת המיזוג בבית. רק אם התופעה ממשיכה, מומלץ לקרוא לטכנאי מזגנים".

 

"אם הבעיה היא בסתימה של הפילטרים, יש לנקות אותם", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים. "בכל מקרה, זו פעולה שמאוד מומלץ לבצע בתחילת כל עונה, ואשר יכולה למנוע המון תקלות במזגן לאורך זמן".

 

"לאחר ניקוי הפילטרים, יש לבצע לחיצה רגעית (כ-2 שניות) על כפתור ה-MODE או ה-RESET שבשלט של המזגן, עד שנכבית הנורה", מוסיף לבקו. "זאת, על מנת לאתחל את נורת האזהרה שמתריעה על צורך בניקוי חוזר של הפילטרים. בחלק גדול מהמזגנים קיימת נורית התראה של המסנן הנדלקת באופן אוטומטי כל 200 שעות שימוש, ומתזכרת אותנו שהגיע הזמן לנקות את הפילטרים, לכן כדאי לאתחל את המערכת לאחר ביצוע הניקוי".

 

התקלה: המזגן מרעיש בעוצמה חזקה

מה הסיבה? "הסיבות לרעש מהמזגן שונות. האחת, הפילטרים שביחידה הפנימית סתומים. השנייה, הצטברות של קרח על סוללת המאייד שביחידת הפנים. השלישית, השלט מכוון למצב של עוצמת אוורור גבוהה במיוחד (טורבו), מה שגורם למזגן להתאמץ במיוחד ולהרעיש. הרביעית, המפוח (מאיץ) שמפזר את האוויר בחלל החדר נסתם מאבק ומרעיש".

 

איך להימנע? "אם הסיבה היא רעש מהפילטרים, יש להקפיד לנקות אותם בזמן", מסביר לבקו. "אם הסיבה היא הצטברות קרח ביחידה הפנימית, לרוב אין ברירה אלא להזמין טכנאי. אם הסיבה היא רעש בגלל כיוון המזגן לעצומה גבוהה מדי, הפחתת העוצמה תקטין את הרעש. אם הסיבה היא הצטברות של אבק על המפוח (מאיץ), הפתרון הוא להזמין טכנאי שינקה את היחידה הפנימית. מאוד לא מומלץ לנסות לנקות את המפוח עצמאית, ללא כישורים טכניים, שכן ניתן לשבור אותו".

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים  

תיקון מזגנים: להבין את התקלות 

איטום גגות בבניין משותף: מי משלם?

 

התקלה: ריח רע מהמזגן

מה הסיבה? הצטברות עובש במסנן או בתריסים של היחידה.

 

איך להימנע? "יש לפתוח את מכסה היחידה הפנימית של המזגן (פאנל) ולוודא שאין על היחידה הפנימית הצטברות של עובש כתוצאה מלחות ואבק", מסביר לבקו. "כמו כן, יש לבדוק את צינור הניקוז של המזגן (במידה וקיים) שמגיע לביוב ולוודא שהוא לא נסתם והריח מגיע למזגן. אם התופעה נמשכת, כדאי לקרוא לטכנאי. לצורך ניקוי התריסים נדרש לנתק את המזגן מהחשמל, להשפריץ חומר מונע בקטריות על מטלית לחה (ולא ישירות על התריסים) ולנגב בזהירות. יש לנהוג ביתר זהירות שכן התריסים הינם תריסים חשמליים. בסיום יש להחזיר את המתח ולא לגעת בתריס עד שהוא נסגר הרמטית בצורה אוטומטית".

 

התקלה: התחממות יתר של היחידה החיצונית שיכולה לגרום לשריפה  

מה הסיבה? יתכן שהקבל של המדחס (שתפקידו להכניס את המדחס לפעולה) הוא מסוג ישן או מדגם שאינו מתאים למדחס שלכם. לבקו: "הסיבה לכך, היא שטכנאי לא מוסמך החליף לכם את הקבל למרות שהוא לא מתאים להיות רכיב חלופי על פי הגדרות היצרן. במצב כזה, תהיה התחממות יתר".

 

איך להימנע? "בעת מעבר לבית חדש, יש להזמין טכנאי מזגנים ולוודא שכל יחידות המיזוג לרבות החיווט החשמלי בוצעו באופן מקצועי ונעשה שימוש בחלקי חילוף מקוריים", ממליצים במוקד השירות.

 

"כמו כן, יש לדאוג לכך שהיחידה החיצונית לא תהיה קרובה למקור חום אשר יכול לגרום לשריפה", מסביר לבקו. "מקור חום מסוכן הוא מכונת כביסה, מייבש כביסה, מקרר ואף מפסק חשמלי שלא חובר כראוי.

 

בכתבה הבאה: מדוע המזגן לא מקרר בצורה מספקת, מה סותם את פתחי יניקת האוויר וממה נגרמת רטיבות בתקרה עם מערכת מיזוג מיני מרכזי.

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

פורסם לראשונה 13/05/2019 15:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים