שתף קטע נבחר

נמשכת שביתת הסגל הזוטר באונ' ת"א: "משתמשים בנו כקלף מיקוח"

חברי הסגל, ששובתים זה היום ה-10, טוענים כי האוניברסיטה נסוגה מהבנות על הסכם קיבוצי חדש, אך בהנהלה טוענים כי הציעו להם הסכמים דומים למוסדות אחרים. את המחיר משלמים בעיקר הסטודנטים: "חצי מהשיעורים התבטלו"

 

 

17 ימי שביתה בשנת לימודים אחת, חילופי האשמות בין הצדדים ולא מעט סטודנטים כועסים. שביתת הסגל הזוטר באוניברסיטת תל אביב נכנסה הבוקר (ג') ליומה העשירי, ובסך הכל מתחילת השנה שבתו חברי הסגל עד כה במשך 17 ימים, שכן גם בתחילת השנה פתח הסגל בשביתת מחאה.

 

בשעה 16:00 תקיים אגודת הסטודנטים באוניברסיטה הפגנה על רקע מצוקת הסטודנטים בעקבות השביתה המתמשכת. באותה שעה תיערך הפגישה הראשונה בין הסגל הזוטר לנציגי האוניברסיטה מאז תחילת השביתה.

 

אוניברסיטת תל אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוניברסיטת תל אביב(צילום: ירון ברנר)

חברי הסגל טוענים כי האוניברסיטה נסוגה מן ההבנות על הסכם קיבוצי חדש שהושגו עמם בתחילת השנה, ואילו באוניברסיטה טוענים כי הוצע לחברי הסגל לחתום על הסכמים דומים שנחתמו באוניברסיטאות אחרות עם חברי הסגל הזוטר. עיקרי המחלוקת בין הצדדים בשלב זה סובבים סביב גובה השכר עבור בדיקת הבחינות והביטחון התעסוקתי של המרצים בכל הנוגע למספר הקורסים עליהם יקבלו את שכרם.

 

אתמול משכה האוניברסיטה את עתירתה נגד חברי הסגל בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. בנוסף, יש לציין כי לא כל חברי הסגל הזוטר הצטרפו לשביתה, וחלק מהם החליטו "לשבור" אותה, ולהיכנס לכיתות הלימוד.

 

"לצערנו, ההנהלה משכה חלק מההסכמות שהיא חתמה עליהן באוקטובר ולכן הרגשנו שזה לא מספיק", אמרה נטלי לוי, יו"ר ארגון הסגל הזוטר באוניברסיטה. "זה לא ההסכם שעליו חתמנו. האוניברסיטה מפרשת ביטחון תעסוקתי בצורה מאוד מוגבלת. היו הסכמות ובשלב הניסוח הן היו כתובות אחרת, ואנחנו רוצים הסכם שאפשר יהיה להבין אותו ולפעול לפיו בשנים הקרובות".

 

מסוף שנת 2014 אין הסכם קיבוצי לחברי הסגל הזוטר באוניברסיטה. את המחיר משלמים, כמובן, הסטודנטים, כאשר קורסים רבים מתבטלים, והבחינות מתקיימות באופן חלקי בלבד. כעת החשש הגובר בקרב הסטודנטים הוא שהתארכות השביתה תביא להשלמת שיעורים במהלך חודשי הקיץ: "אני לא יודעת להגיד כרגע האם יהיו לימודים בקיץ", ציינה. "אני מקווה מאוד שנצליח לסיים את זה בלי לימודים בקיץ".

 

"משתמשים בנו כקלף מיקוח" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"משתמשים בנו כקלף מיקוח"(צילום: ירון ברנר)

"חצי מהשיעורים שלי התבטלו", מספר גוני לבנת, סטודנט באוניברסיטה. "אנחנו מאוד מקווים שהשביתה הזו תסתיים בקרוב. אני חושב שלסגל הזוטר מגיע לקבל את הזכויות שמגיעות לו ולאוניברסיטה יש הרבה עבודה לעשות עם עצמה ועם הסגל, ולהגיע לפשרה".

 

יואב גר, שלומד גם כן באוניברסיטה, אמר כי "שמים אותנו בין האוניברסיטה לסגל הזוטר, ואנחנו בסוף נדפקים. משתמשים בנו כקלף מיקוח". עומר מיליצ'ר, סטודנט נוסף, הוסיף כי "היינו צריכים להשלים בכל יום חמישי בערב עוד שלוש שעות לאחר השביתה. השאלה כמה יחתכו לנו מהקיץ. זה הפחד הגדול. זה בעיקר מצב מבאס".

 

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי "חברי הסגל מציבים כל הזמן דרישות נוספות ומנסים להשיג מה שבאוניברסיטאות אחרות לא השיגו". יו"ר אגודת הסטודנטים, רום טנא, אמר כי "אי אפשר לעשות שתי שביתות בשנה. אנחנו מתנגדים לכך שמשתמשים בנו כקלף מיקוח בצורה שנראית לנו ברוטלית ולא צודקת. לפני השביתה הנוכחית הייתה תחושה חיובית בין הצדדים אבל ההרגשה שלנו הייתה שיש פה כל מיני זרמים שפועלים מתחת לפני השטח.

 

"אפשר להמשיך במשא ומתן בלי שביתה והיא לא כורח המציאות. הפגישות לפני השביתה היו חיוביות אבל הסגל הודיע שהוא יוצא לשביתה. אנחנו לא יוצאים נגד הסגל הזוטר, אבל בשלב הזה אנחנו גם לא יכולים להיות בעדם בשלב הזה של השנה.

 

"להערכתי, שני הצדדים עברו לסוג של התשה ושני הצדדים מחפשים לרדת מהעץ. נתנו לצדדים להתקוטט בזירת המשא ומתן, אך הסבלנות שלנו פקעה. לאחר ההפגנה היום, גם אנחנו נשקול את צעדינו".

 

מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה כי "אוניברסיטת תל אביב קיימה משא ומתן אינטנסיבי עם הנהלת ארגון הסגל הזוטר במטרה להגיע להסכם המקובל על שני הצדדים. לצערנו, במהלך כל השבועות האחרונים ממשיך ארגון הסגל הזוטר להוסיף חדשות לבקרים דרישות רבות שלא הובאו מלכתחילה אל שולחן הדיונים, ולא נכללו במסגרת ההבנות אליהן הגיעה האוניברסיטה עם ארגון הסגל בחודש אוקטובר שעבר.

 

"האוניברסיטה מקווה שהסגל הזוטר יימנע מהוספת דרישות חדשות ויחזור למתווה שיאפשר הגעה לסיום השביתה תוך זמן קצר, במטרה למנוע פגיעה בציבור הסטודנטים. כזכור, בשנה האחרונה נחתמו הסכמים במרבית האוניברסיטאות: בראשית השנה באוניברסיטה העברית, ובבר אילן, בהמשך בטכניון ולאחרונה הגיעו לסיכום גם בבן גוריון.

 

"אוניברסיטת תל אביב עומדת מאחורי הצעתה לחתום על כל הסכם שנחתם עם הסגל הזוטר בכל אחת מהאוניברסיטאות האחרות, ולחילופין הציעה לסגל הזוטר להגביל את דרישותיהם לכאלה שניתן להגיע לסיכום בעניינן בפרק זמן קצר ולקבל את הסכמת הממונה על השכר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אוניברסיטת תל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים