שתף קטע נבחר

סטודנטים? העתיד שלכם מתחיל עכשיו!

למה להסתפק בג'וב זמני עד התואר? מרכז קריירה חדשני באוניברסיטה העברית מסייע לסטודנטים לצבור ניסיון מקצועי עוד במהלך הלימודים, ומספק להם כלים להצלחה בשוק העבודה גם אחרי סיום הלימודים

עבור רוב הסטודנטים בארץ עבודה בזמן לימודיהם האקדמיים היא לא עניין של בחירה אלא צורך קיומי - הם מממנים את עצמם, באופן חלקי או מלא, וזקוקים להכנסה במהלך השנים של "המרוץ לתואר". למעשה, מעטים מהסטודנטים יכולים להרשות לעצמם להתמקד אך ורק בלימודים. בנוסף, בישראל מתחילים סטודנטים ללמוד בגיל מאוחר יחסית בהשוואה למדינות אחרות בעולם, בגלל שנות השירות הצבאי, שלא לדבר על "טיול התרמילאים הגדול" שאחריו, כך שבשלב הזה בחייהם חלקם כבר חושבים, במקביל ללימודים, לא רק על הפרנסה המיידית אלא גם על הצעדים הראשונים בפיתוח הקריירה העתידית שלהם.

 

  (צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית)
יריד קריירה(צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית)
 

 

מעבר לצורך הכלכלי, ככל שהסטודנט מתקרב לסיום לימודיו - הניסיון התעסוקתי שלו הופך לפקטור חיוני יותר ויותר. בשוק העבודה, כידוע, ניתנת עדיפות לבעלי תואר אקדמי עם ניסיון מקצועי. בתחומים מסוימים, כמו מדעי המחשב והנדסה, ניסיון מקצועי הוא הכרחי. אך גם בתחומי עיסוק הנושקים למדעי החברה והרוח, ניסיון מקצועי קודם מאפשר השתלבות מהירה וטובה יותר בשוק העבודה אחרי קבלת התואר.

 

בעולם האקדמי מודעים לצורך להכין את הסטודנטים לעולם התעסוקה העתידי. לכן, לצד ההוראה והמחקר האקדמיים, פיתוח ההון האנושי הפך בשנים האחרונות לאחת ממטרות המוסדות להשכלה גבוהה. גם שוק העבודה מזהה את הפוטנציאל האנושי הגבוה הטמון ב"אקדמאים של מחר" ומציע כיום משרות סטודנט רבות בתחומים שונים, מה שמקל על הסטודנטים להתחיל לבנות את ארגז הכלים המקצועי שלהם עוד בשלב הלימודים.

 

בירושלים, שבה לומדים כ-38 אלף סטודנטים בשנה, מתוכם כ-23 אלף באוניברסיטה העברית, הבינו את הצורך לסייע לסטודנטים ולבוגרים הטריים בשנים הקריטיות לעתידם האישי והמקצועי. לכן, לפני כמה חודשים הוקם באוניברסיטה העברית "מרכז קריירה" (Career Center HUJI JLM), במטרה להציע לסטודנטים בעיר הזדמנויות תעסוקתיות הולמות במהלך הלימודים, כאשר במקביל יספקו להם כלים לרכישת כישורים רלוונטיים לשוק העבודה הדינמי והמשתנה של ימינו.

 

מפגשים מהסוג המקצועי

מרכז הקריירה החדש, שיושק רשמית במהלך חודש יוני במעמד ראש העיר ירושלים, משה ליאון, נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן, ובכירים נוספים, פתח בפועל את שעריו כבר בסמסטר האחרון. במהלכו נערכו בו, כסוג של פיילוט, סדנאות לינקדאין, סדנאות Storytelling, סדנאות שיווק עצמי ייעודיות לסטודנטים ועוד. כעת מציע המרכז, הן לסטודנטים והן לבוגרים טריים, סל שירותים מגוון הכולל את כל ההיבטים הקשורים בפיתוח קריירה אישית.

 

  (צילום: מירי קורנמן)
סדנאות קריירה(צילום: מירי קורנמן)

 

כך, למשל, הסטודנטים יוכלו להשתתף בפגישות אישיות עם יועצי קריירה מומחים, שיעזרו להם לבנות מסלול קריירה ולמצוא עבודה בתחום המתאים להם. הייעוץ כולל גם סדנאות לפיתוח מיומנויות שייערכו בקבוצות קטנות. כמו כן, ייהנו הסטודנטים מהרצאות במגוון תחומים הקשורים לפיתוח קריירה, כמו Career shifting, חיפוש עבודה בעולם החדש, עבודה בארגונים בינלאומיים, סימולציות של ראיונות עבודה ועוד.

 

רגע, רק התחלנו. המרכז יארגן גם סיורים למוקדי תעסוקה מרכזיים, ארגונים גדולים ומעסיקים שמעוניינים להעסיק סטודנטים ובוגרים צעירים; יערוך מפגשים, כולל פאנלים וערבי קוקטייל, עם בוגרי האקדמיה שהשתלבו בענפי תעשייה מגוונים, מה שיאפשר לסטודנטים בחוגים השונים לקבל תמונה על שוק העבודה בתחומים שהיו רוצים להשתלב בהם; ויציע לסטודנט תוכניות התמחות במהלך הלימודים, שיאפשרו לו לרכוש ניסיון וכישורים רלוונטיים לשוק התעסוקה.

 

ויש עוד: המרכז החדש יארגן אירועי קריירה ייעודיים על פי חוגי לימוד ושלבים בלימודים (לסטודנטים לתואר ראשון, לתואר שני ולדוקטורנטים), יציע לסטודנטים פגישות עם אנשי משאבי אנוש מחברות שונות, ויקשר בין סטודנטים ובוגרים בכל הנוגע למשרות ספציפיות שמתאימות להם.

 

במהלך החודש הנוכחי יקיים המרכז לקריירה שני ירידי תעסוקה, בקמפוס ספרא ובקמפוס הר הצופים באוניברסיטה העברית, שבהם ישתתפו עשרות מעסיקים שמבקשים לקלוט סטודנטים לעבודה. בהמשך יקיים המרכז "ימי זרקור", שבמהלכם יגיעו מעסיקים לקמפוסים, על מנת להציג לסטודנטים את המשרות הפתוחות בארגון, אופן העבודה בארגון וכו'.

 

  (צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית)
(צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית)

 

למה אני צריך את זה?

כאמור, המחשבה מאחורי מרכז הקריירה היא שלבוגרי מוסדות אקדמיים יש יתרון במציאת עבודה כשהם כבר בעלי ניסיון מקצועי: כאשר בוגר אקדמיה טרי מגיע לראיון עבודה כשמאחוריו "רזומה מקצועי", יש לו יתרון כמעט אוטומטי. אבל יש נקודה נוספת: שוק העבודה עובר תהפוכות בשנים האחרונות, וצפוי להמשיך לעבור שינויים מרחיקי לכת. מקצועות חדשים, למשל מנהלי קהילה ומנהלי חדשנות, ייכנסו לשוק וידרשו מהעובדים החדשים תכונות ומיומנויות, כמו יצירתיות ודינמיות, יכולת הסתגלות לסביבת עבודה שעוברת תהליכי שינוי מתמידים וכלים ללמידה של נושאים חדשים "תוך כדי תנועה". גם בפיתוח היכולות האישיות הללו יסייעו במרכז הקריירה החדש.

 

במרכז יכשירו את הסטודנטים הצעירים בהתאם לשינויים ולמגמות המעודכנים בשוק התעסוקה ויעניקו להם כלים להתמודדות מיטבית עם האתגרים שיעמדו בפניהם. הרעיון הוא לסייע לסטודנטים לתרגם את התואר שהם לומדים למקצוע או למשרה הראשונה שלהם. כך, למשל, סטודנטית ליחסים בינלאומיים, באמצעות הכישורים הנכונים והבלטתם, יכולה להשתלב במשרה נחשקת בעולם ההיי־טק, וסטודנט לפיזיקה, עם תשוקה להדרכת ילדים ונוער, יכול לצבור ניסיון שיעזור לו לעבוד במגזר השלישי.

 

מסביר חיים עמר, מנהל הרשות העירונית לתעסוקה בעיריית ירושלים: "במאמץ משותף של כל הגורמים המעורבים - משרד ירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים, הנהלת האוניברסיטה העברית בירושלים, אגודת הסטודנטים במוסד והמרכז העירוני לתעסוקת סטודנטים ואקדמאים ברשות העירונית לתעסוקה - הגשמנו את החלום לפתוח מרכז קריירה באוניברסיטה העברית, המוסד האקדמי הגדול בירושלים. קברניטי העיר, ובראשם ראש העיר משה ליאון, רואים לנגד עיניהם את האתגר הגדול בהשארת ההון האנושי האיכותי בירושלים בתום תקופת הלימודים וקבלת התואר. הון אנושי זה יכול לתרום רבות למרקם החברתי ולחוסנה הכלכלי של העיר".

 

"הצוות המקצועי במרכז יסייע לסטודנטים והבוגרים הצעירים בצעדיהם הראשונים בעולם העבודה, יקנה להם כלים חשובים בהכרת שוק העבודה בכלל, ושוק העבודה בירושלים בפרט, ויתרום למיצוי הפוטנציאל התעסוקתי שלהם. עיריית ירושלים מציבה את נושא התעסוקה במקום גבוה בסדר היום שלה, וההוכחה לכך היא שזו העיר היחידה בישראל שבה יש אגף עירוני העוסק בתחום זה ומסייע לכל קבוצות האוכלוסייה בעיר להתמודד עם חסמים שונים ועם אתגרי שוק העבודה המשתנה".

 

רוצים לדעת עוד על פעילות המרכז לקריירה, לקרוא סיפורים אישיים של בוגרים ש"עשו את זה", ואולי גם למצוא משרה? כנסו לדף הפייסבוק שלנו!

www.facebook.com/HUJIcareer

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית
יריד קריירה
צילום: אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית
מומלצים