שתף קטע נבחר

חשד: האריכו שהות עובדים זרים תמורת כסף

המשטרה עצרה 9 בני אדם בחשד שהיו חלק מרשת שפעלה להאריך את שהותם של עובדים זרים בישראל בעבור עשרות אלפי שקלים, בהם שני עובדי רשות האוכלוסין וההגירה. לפי החשד העובדים הזרים נדרשו לשלם בין 7,000-5,000 דולר

חשד לשחיתות ברשות האוכלוסין וההגירה : המשטרה עצרה אתמול בלילה שני עובדים בחשד לקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים. לפי החשד עובדי הרשות, כחלק מרשת שלמה, קיבלו כספים כדי להאריך את שהותם של עובדים זרים בתום זמנם החוקי שהוקצב להם. שבעה בני אדם נוספים נעצרו במסגרת הפרשה. היום (רביעי) הם יובאו לבית משפט השלום בירושלים לדיון בהארכת מעצרם.

 

אתמול בשעות הלילה, בתום חקירה סמויה שנמשכה שלושה חודשים, חשפה המשטרה רשת מסועפת שפעלה להאריך את שהותם של עובדים זרים בישראל בעבור עשרות אלפי שקלים. החקירה החלה עם קבלתה של תלונה במשטרה מרשות האוכלוסין וההגירה, לפיה עולה החשד למרמה והפרת אמונים וקבלת שוחד של עובדי הרשות מאת 'מאעכרים' הפועלים בתחום העובדים הזרים, בתמורה לביצוע פעולות שונות שיביאו להארכת שהותם והעסקתם של העובדים בארץ, מעבר לתקופה בה שהו לפי החוק.

אילוס אזיקים (צילום: shutterstock)
צילום אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

לפי החשד הרשת הפעילה מספר בעלי תפקידים. תפקידם של עובדי רשות האוכלוסין וההגירה לפי החשד היה לפעול בוועדות הומניטריות שמקיימת הרשות, לאישור המשך העסקתם ושהייתם של העובדים הזרים בישראל מעבר לחמש השנים הקבועות בחוק, וזאת בעבור כספי שוחד אותם שלשלו לכיסם.

 

תפקיד נוסף ברשת היה של המתווכים (מאעכרים): על פי החשד הם פעלו לתווך בין חברה המעניקה שירותי סיעוד לבין עובדי הרשות והעברת כספי השוחד לידיהם וכן מתן האישורים על ידם. החברה שהעניקה שירותי סיעוד - בעלי החברה ועובדיה יצרו מצג שווא בפני הרשויות באמצעות רישומם של מעל 100 עובדים זרים כמי שעובדים אצל מעסיקים פיקטיביים (משפחות), תוך הוצאת היתרי העסקה חריגים לעובדים הזרים שסיימו את תקופת עבודתם בארץ.

 

העובדים הזרים נדרשו לשלם אלפי דולרים  

בין בעלי התפקידים היו גם בלדריות שתפקידן לפי החשד היה לפעול לאיתור המעסיקים הפיקטיביים, תוך מתן דגש למשפחות קשות יום, וזאת על מנת שיוכלו לרשום על שמם את העסקתו של העובד הזר בעבור סכום כסף אותו קיבלה המשפחה מדי חודש.

 

חלק מהחוליה ברשת הם העובדים הזרים עצמם. לפי החשד הם נדרשו לשלם סכום הנע בין 7,000-5,000 דולר בעבור הארכת היתר העסקתם מעבר לחמש  השנים בהם שהו ועבדו בישראל. עוד נדרשו לשלם למעסיקיהם הפיקטיביים מדי חודש סכום הנע בין אלף לאלפיים שקל, זאת על אף שלא עבדו אצלם כלל.

 

הלילה, לאחר שחוקרי המשטרה אספו את כלל חומר הראיות כנגד החשודים המרכזיים, הפכה החקירה גלויה עם ביצוע המעצרים בירושלים במהלכו נעצרו כאמור תשעה חשודים, בהם שני עובדי רשות האוכלוסין וההגירה.

 

החשודים הובאו לחקירה במשטרה בחשד לעבירות של לקיחת שוחד, תיווך ומתן שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קשירת קשר לפשע, הלבנת הון ועבירות על חוק שירות התעסוקה.

 

במשטרה ציינו לאחר חשיפת הרשת כי "ללא ספק מדובר בחשיפתה וסגירתה של רשת מתוחכמת ובה לכל אדם תפקיד ברור, ויחד יצרו מנגנון שבאמצעותו שלשלו החשודים לכיסם סכום המצטבר למיליוני שקלים, תוך שעושים זאת על גבם של האזרח משלם המיסים, העובדים הזרים המבקשים להמשיך לעבוד ומשפחות קשות יום 'שגויסו' לעבירה כמעסיקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים