שתף קטע נבחר

יעמוד מול הפוליטיקאים? היו"ר החדש של לשכת עורכי הדין

עו"ד אבי חימי גדל עם שבעה אחים בדירת עמידר בקריית שמונה ובשנות ה-90 הקים משרד עו"ד פרטי מצליח. בין לקוחותיו: הרב שלמה בניזרי, רמי כהן מפרשת ישראל ביתנו ועובד NSO שגנב מידע רגיש. החששות של מבקריו: ימשיך באותו "מנגנון מסואב" של קודמו בתפקיד, אפי נוה, חברו האישי שממנו לא מיהר להתנער

עו"ד אבי חימי, בן 60, נבחר השבוע ליו"ר לשכת עורכי הדין החדש לאחר שכיהן מספר חודשים כראש הלשכה הזמני, מאז התפטר יו"ר הלשכה הקודם, אפי נוה, שהסתבך בפרשיות פליליות. חימי הוא דמות מוכרת ומוערכת בקרב ציבור עורכי הדין, ואת עיקר הביקורת במערכת הבחירות ספג בגלל חברותו עם אותו נוה.

 

עו
עו"ד אבי חימי לאחר שניצח בבחירות. דעות מתונות

 

חימי, נשוי ואב לשניים, יליד קריית שמונה ובנם של הורים יוצאי מרוקו שעלו ארצה בשנות ה-50', גדל עם שבעה אחים בדירת עמידר שגודלה 54 מטרים, ובגיל 14 עבר לפנימייה הצבאית בחיפה, שם סיים את לימודיו. בצבא היה לוחם וקצין בדרגת סרן בחטיבת גולני. לאחר מכן למד משפטים באוניברסיטה תל אביב והתמחה אצל עורך דין צבי לידסקי. הוא הקים משרד פרטי שהוקם בשנות ה-90' והפך לעו"ד מצליח.

 

היו"ר החדש הוא סנגור פלילי ותיק שמתמחה גם בצווארון לבן, כיהן כיו"ר משותף בפורום הפלילי הארצי של הלשכה, וכיו"ר הוועדה המייעצת לשר הפנים לענייני פליטים. בין לקוחותיו - הרב שלמה בניזרי, ראש העיר קריית מלאכי לשעבר מוטי מלכה והשוטר ניר סומך, שזוכה על ידו בעליון מהריגת שכנו. הוא גם מייצג את רמי כהן, לשעבר מנכ"ל משרד החקלאות, בפרשת ישראל ביתנו, וייצג את העובד שגנב מידע רגיש מחברת הסייבר NSO וניסה למכור אותו.

 

 עורך דין אפי נוה פרשת המין והמנויים (צילום: מוטי קמחי )
עו"ד אפי נוה. לא מיהר להתנער מחברו הטוב(צילום: מוטי קמחי )

לאחר שהתפוצצה פרשת "מין ומנויים" בה כיכב חברו אפי נוה, הוא אמנם טען שנוה עשה טעויות בהתנהלותו, אך לא הכחיש את החברות עמו ולא מיהר להתנער ממנו כמו שעשו כמה מחבריו. מבקריו טוענים שהוא ימשיך את אותו "מנגנון מסואב" עם אותם אנשים בלשכה שעמד בראשה נוה, וטוענים שבכך אין שינוי גדול בלשכה שכה משוועת לרוח חדשה. יריבו עורך הדין ציון אמיר אף כינו אותו "תאום סיאמי" של נוה.

 

מסר לפוליטיקאים?

חשיבות הלשכה בוועדה לבחירת שופטים, היא גדולה. שני נציגים שולחת הלשכה לוועדה שמונה 9 חברים סה"כ וקובעת מינויי שופטים כולל מינויים בבית המשפט העליון. מכיוון שבוועדה מכהן שר המשפטים, שר נוסף, שני חברי כנסת ושלושה שופטים הופכת הלשכה ללשון מאזניים שיכולה להכריע את הכף במקרה של מחלוקת בין הפוליטיקאים לשופטים בוועדה. 

טקס יקיר אות ה משפט העברי (צילום: מוטי קמחי)
חימי יחד עם שרת המשפטים היוצאת איילת שקד(צילום: מוטי קמחי)

 

 

בימי הוועדה תחת כהונת נוה כיו"ר, הוא חבר לשרת המשפטים היוצאת איילת שקד ויחד הם גיבשו רב מול השופטים והצליחו להעביר חלק ממועמדים שרצו לקדם, בינהם שופטים לעליון שהוגדרו על ידם כ"שמרנים". בוועדה מכהנת עכשיו מטעם הלשכה עורכת הדין אילנה סקר, ואילו חבר נוסף במקום נווה ייבחר בקרוב. חימי, ייתכן כחלק מתעמולת בחירות, ניסה לשווק את עו"ד יורם דנציגר שפרש לאחרונה מכס השיפוט בבית המשפט העליון לתפקיד בוועדה, ובכך העביר מסר ממתן שהלשכה תעמוד לצד מערכת המשפט בוועדה מול הפוליטיקאים ששואפים למנות שופטים שהולמים את השקפת עולמם.

 

הבטחות הבחירות: שמירה על בית המשפט העליון

במהלך מערכת הבחירות הבטיח חימי ש"ימשיך לעמוד לימינם של בתי המשפט ובית המשפט העליון בפרט", וישמיע קולו "בכל מקום בו נסבור כי יש פגיעה בשלטון החוק". הוא הבטיח לפעול לחיזוק שלטון החוק ושמירה על מעמדם של היועמ"ש, היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה ושמירה על עצמאותם כשומרי סף. הוא גם הבטיח את חיזוק העבודה המאורגנת, והתנגדות ליוזמות שתכליתן פגיעה בארגוני העובדים וזכות השביתה.

 

עמדותיו של חימי נחשבות מתונות, ותומכות כאמור בהגנה על מערכת אכיפת החוק ובתי המשפט שנמצאת במתקפה תחת השלטון הנוכחי. הוא התבטא בעבר מספר פעמים עוד בתקופת נוה נגד הפגיעה במעמד מערכת המשפט. הוא אף השתתף ותמך במפגש פרקליטים בכירים שהתארגנו לאחרונה והקימו וועד פעולה שמטרתו להגן על שלטון החוק.

 

בענייני בוררויות הבטיח חימי שלכל עורך דין תינתן הזדמנות שווה לכהן כבורר על פי התמחותו וכישוריו (חלוקת הבוררויות בלשכה ספגה ביקורת קשה ויש הטוענים שחולקו בצורה לא הוגנת - ג"מ). הוא גם הבטיח שקיפות – דבר שהלשכה איננה מצטיינת בו בשנים האחרונות: פרסום תקציב הלשכה ודוחות הביצוע ופרסום פרוטוקולים של ישיבות המועצה הארצית וועדי המחוזות. חימי טוען שיש לתקן את עיוותי הדין ועינוי הדין בבית הדין המשמעתי של הלשכה - והבטיח בבחירות לתקן ולערוך רפורמה מקיפה – כולל מנגנון לטיפול יעיל בתלונות, ועוד.

 

לגבי הצפת מקצוע עריכת הדין, הוא תומך בקיום מבחן מסנן בסוף השנה הראשונה ללימודי משפטים, תנאי הכרחי להמשך הלימוד. הוא אף תומך בהעלאת סף הכניסה למקצוע, ובשמירה על רמתו והוגנתו של מבחן ההסכמה של הלשכה - מבחן שנבחנים רבים טוענים שאינו הוגן ושרמתו גבוהה בכוונת מכוון על מנת להמעיט את מספר עורכי הדין החדשים ולשמור על מעמדם של הוותיקים.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
עו"ד אבי חימי
צילום: שאול גולן
מומלצים