שתף קטע נבחר

יפן הפסיקה לזייף ציונים לטובת גברים - ונשים מצליחות יותר

שלוש אוניברסיטאות הודו בשנה שעברה ששינו ציונים במבחני הקבלה כדי להבטיח שיתקבלו יותר גברים מנשים. שניים מבתי הספר דיווחו שאחרי שהשערורייה נחשפה הפסיקו להתערב, וציוני הנשים עלו על אלו של הגברים

נשים משיגות ציונים גבוהים יותר מגברים בבחינות הקבלה לבתי ספר לרפואה ביפן, שהודו בשנה שעברה שזייפו ציונים כדי לתת יתרון לא הוגן לגברים. 8.3% מהנשים שניגשו למבחני הקבלה של בית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ונטנדו בטוקיו עברו בהצלחה, לעומת 7.7% מהגברים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

העיתון אסאהי שימבון דיווח כי זו הייתה הפעם הראשונה זה שבע שנים שיותר נשים מגברים עברו את בחינות הקבלה. באוניברסיטה ייחסו את התוצאות להחלטה "לבטל את הטיפול הבלתי הוגן" בציונים אחרי חשיפת הפרשה.

אילוס סטודנטית יפנית (צילום: shutterstock)
טענו ש"רק ניסו להקטין את הפערים בין המועמדים"(צילום: shutterstock)

אוניברסיטת ג'ונטנדו הייתה אחת משלושה מוסדות מובילים שעוררו סערה כשהודו שתיקנו את ציוני הגברים כדי לתת להם יתרון על פני נשים בבחינות. בג'ונטנדו ניסו להצדיק את זיוף הציונים וטענו שלנשים יש יתרון טבעי על גברים משום שהן בוגרות יותר מבחינה נפשית ויש להן מיומנויות תקשורת גבוהות יותר, שמסייעות להן בשלב הראיונות. באוניברסיטה טענו עוד כי רק ניסו להקטין את הפערים בין המועמדים.

 

הפרשה התפוצצה בשנה שעברה אחרי שנודע שבאוניברסיטה לרפואה של טוקיו הורידו באופן שיטתי ציונים של נשים במבחני הקבלה כדי לוודא שכמות הסטודנטיות לא תעלה על 30%. גורמים באוניברסיטה אמרו כי הפעולה באה בעקבות "תחושה חזקה בבית הספר" שנשים רבות נוטשות את תחום הרפואה אחרי שהן מסיימות את לימודיהן כדי להתחתן וללדת ילדים.

 

הפרשה נחשפה במסגרת חקירה פנימית שנפתחה באוניברסיטה בעקבות חשד לשוחד. בהמשך הובילה החקירה לבדיקת הליך הקבלה ללימודים. בחקירה התגלה שבשנת 2010 חלה עלייה חדה במספר הנשים שצלחו את מבחני הכניסה, ובעקבות כך החלה האוניברסיטה ב-2011 להוריד במכוון את ציוני הנשים.

הבטיח שהנשים יזרחו. שינזו אבה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הבטיח שהנשים יזרחו. שינזו אבה(צילום: AFP)

בחודש שעבר אמרו באוניברסיטה שנשים הציגו ביצועים טובים יותר מהגברים בבחינות השנה, אחרי שהפסיקו להתערב בתוצאות, ושיעור המעבר בקרב נשים היה גבוה ב-0.4 נקודות אחוז מאשר בקרב הגברים. בשנה שעברה, כשעדיין התערבו בציונים לטובת גברים, רק 2.9% מהנשים שניגשו לבחינות התקבלו ללימודים לעומת 9% מהגברים.

 

אוניברסיטת קיטסטו, גם היא בטוקיו, היא השלישית שהודתה בהעדפת גברים על נשים במבחני הקבלה ללימודים. במסגרת בדיקה ממשלתית הואשמה אוניברסיטה נוספת בזיוף ציונים, אך זו הכחישה.

 

השערורייה בבתי הספר לרפואה חיזקה את הטענות לסקסיזם ממסדי, למרות הצהרותיו של ראש הממשלה שינזו אבה כי בכוונתו להפוך את החברה היפנית ל"חברה שבה נשים יכולות לזרוח". ייצוג הנשים במקומות העבודה אמנם הולך וגדל, אך הן עדיין נאבקות לקבל קידום לתפקידים בכירים, ונשים רבות מתקשות להשתלב מחדש בשוק העבודה אחרי שהן יולדות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נשים מצליחות יותר מגברים
צילום: shutterstock
מומלצים