שתף קטע נבחר

 

מדברים ביזנס

בעולם כבר הבינו מזמן כי בלי מקומות עבודה אין טעם לפתח מתחמי מגורים חדשים. עכשיו, אחרי כמה טעויות כואבות בהחלט, סוף סוף מתחילים להבין את זה גם בארץ. עופר פטרסבורג ממפה את אזורי התעסוקה הגדולים הבאים של ישראל

כאלף מהנדסי חברת מלאנוקס בחרו לגור ביקנעם. לאחרונה אף נמכרה שם וילה במחיר הלא ייאמן של 2.9 מיליון שקל. מדינת ישראל מתקנת את עצמה לאט לאט: אחרי שנים של טעויות, במהלכן הוקמו שכונות ענק באזורים מתפתחים מבלי לדאוג קודם לתעסוקה, כמו שקרה בחריש, בשכונת יזרעאל בעפולה או בקריית שמונה, הבינו סוף סוף קברניטי המשק שהסדר הנכון הוא קודם מקומות עבודה, ורק אחר כך דואגים למגורים.

 

גידול האוכלוסייה הצפוי בישראל הופך לקריטי את הצורך בפיתוח והקמת שטחי תעסוקה, מגורים ומסחר חדשים. פינוי בסיסי צה"ל במרכז, חתימת הסכמי הגג בערים שונות, וקידום פרצלציות של שטחים בתוליים, אפשרו בשנים האחרונות לתכנן מרכזי תעסוקה משולבים עם מסחר ומגורים חדשים וגדולים בהיקפים של מיליוני מ"ר. כך קורה בראשון־לציון, חיפה, עכו, חדרה, הוד־השרון ועוד. בחלקם כבר הוחל בשיווק הקרקעות ואף בבנייה בשטח. "תכנון המתחמים הללו נערך לרוב בראייה הוליסטית של עירוב שימושים, כדי למקסם את ניצול השטח ולאפשר נגישות ונוחות מקסימליות לתושבים, במקום לאלץ אותם לנסוע מרחקים גדולים ולבלות שעות בפקקים בדרך לעבודה, לסידורים ובילויים", אומר מומחה הנדל"ן והשמאי אוהד דנוס, שסייע לנו למפות את מתחמי התעסוקה הגדולים החדשים.

 

באר־יעקב

מחנה צריפין

 

פינוי צריפין לטובת אזור תעסוקה חדש | יזם: קבוצת אילה אגם (הדמיה: יח
פינוי צריפין לטובת אזור תעסוקה חדש | יזם: קבוצת אילה אגם(הדמיה: יח"צ)

 

משרד הביטחון פינה את בסיסי ההדרכה בצריפין במסגרת מעבר בסיסי צה"ל לנגב והקמת עיר הבה"דים. לפי התוכניות, בשטח צריפין יוקמו בשנים הקרובות שטחי מסחר ותעסוקה בהיקף של 1.5 מיליון מ"ר, דבר שיהפוך את צריפין לאזור התעסוקה הגדול בגוש דן. בנוסף, יוקמו כ־17 אלף דירות על פני השטח המחולק מבחינה מוניציפלית בין ראשון־לציון לבאר־יעקב.

 

תוכנית המתאר לאזור המשויך למועצה המקומית באר־יעקב תאפשר בניית מבנים הכוללים עירוב שימושים, וביניהם גם פרויקטים של תוכנית מחיר למשתכן. בשטח של 40 אלף מ"ר, המחולקים לשמונה מתחמים, צפויים להיבנות 3,200 יחידות דיור למגורים, 125 אלף מ"ר למשרדים בשתי הקומות העליונות ו־15 אלף מ"ר למסחר. המתחם הראשון כבר יצא לשיווק.

 

לצד פיתוח התשתיות העירוניות צפוי לקום בבאר־יעקב אזור תעסוקה ומסחר המשולב עם מגורים, שיהווה את מרכז העיר החדש של העיר. מבני ציבור ותעסוקה ייבנו במיקום אסטרטגי, בסמוך לצירי תנועה מרכזיים שיאפשרו נגישות מקסימלית לעיר באמצעות כביש 431 המחבר בין כביש 6, איילון (20), כביש 4 וכביש 44, תחנת הרכבת והקו החום של הרכבת הקלה.

 

התוכניות הללו ישנו מאוד את פני באר־יעקב, והעיר תהפוך להיות שחקן מרכזי בין ערי המרכז. "בעוד כמה שנים האזור כולו ייראה אחרת לחלוטין, וכפי שחלה עליית ערך משמעותית במקומות כמו מתחם עינב במודיעין ופארק המדע בנס־ציונה, אנו צופים כי כך יקרה כך במתחם צריפין בבאר־יעקב", אומר ג'קי סויסה מבעלי אילה אגם, אחד היזמים הבונים במקום.

 

צריפין היום  (צילום: טל שחר)
צריפין היום (צילום: טל שחר)

 

 

ראשון־לציון

מתחם האלף

 

במערב ראשון־לציון החלה כבר הבנייה להקמת מתחם האלף, מוקד תעסוקה ומסחר חדש החולש על עתודות הקרקע האחרונות של העיר ממערב לאיילון. השטח, שנמצא בבעלות העירייה, משתרע על פני כ־1,700 דונם ויכלול 1.75 מיליון מ"ר לתעסוקה ומסחר עבור כ־100 אלף עובדים, 5,500 דירות ו־120 דונם של פארקים.

 

בין החברות הגדולות שיעברו למתחם, גם קבוצת דיסקונט שזכתה במכרז לרכישת שטח של 21 דונם מהעירייה תמורת 105.5 מיליון שקל. הקבוצה תעביר למתחם חלק מפעילות המטה שלה, כולל יחידות שונות של הבנק ויחידות של מרכנתיל וחברת ויזה כאל.

 

 

המתחם, המהווה את עתודת הקרקע המשמעותית ביותר לפיתוח העיר, נהנה ממיקום אטרקטיבי: הוא סמוך לתחנת רכבת משה דיין ולקווי רכבת קלה עתידיים, ובעל נגישות לכבישים ראשיים, ביניהם כביש 20 וכביש 431 המגיע ישירות למתחם, ושני צירי הרוחב העיקריים של ראשון־לציון – שדרות משה דיין / רחבעם זאבי ושדרות רבין, וכמו כן המתחם קרוב לחוף הים.

 

"מדובר על שכונה חדשה אשר עיריית ראשל"צ החלה לקדם לפני מספר שנים על קרקע בתולית", מסביר ארז ניר, מנכ"ל חברת נדל"ן נדל"ן, "השכונה מתוכננת מהיסוד כשכונה מודרנית הכוללת מקסימום עירוב שימושים כדי להפוך לשכונת מגורים מלאת חיים עם אפשרויות תעסוקה איכותיות ומוקדי בילוי ופנאי, בדיוק ההפך מתכנון עיר שינה. המיקום והקרבה של המתחם לתל אביב עם נגישות תחבורתית גבוהה מוסיף לאטרקטיביות שלה".

 

חיפה

מתחם בתי הזיקוק

 

משרד האוצר מתכנן להגיש בקרוב לוועדה המקומית לתכנון ובנייה בחיפה תוכנית להקמת מתחם תעסוקה ומגורים במקום בתי הזיקוק בעיר. המתחם החדש יקום על פני שטח עצום של כ־2.1 מיליון מ"ר ויכלול 80 אלף יחידות דיור שיאכלסו כ־300 אלף איש. התוכנית נערכה בהתאם לדו"ח של חברת הייעוץ מקינזי שנועד לבחון אלטרנטיבות לתעשייה המזהמת במפרץ חיפה, ולפתח במקומה תעסוקה, תיירות, מגורים ומסחר.

 

בשלב הראשון מתוכננים שיווק של 1,500 יחידות דיור בשנת 2025 וכן פיתוח תשתיות כמו חיבור לים והקמת מרכז עירוני ראשי בכניסה לעיר מצומת יגור.

 

אם התוכנית תקודם, תוך כעשור ינוקה המפרץ ממזהמים, ובמקום המפעלים שיפונו מטרופולין חיפה יורחב ויגדלי.

 

הוד־השרון

מצפון לירקון

 

בחודש יולי אשתקד הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז שבמנהל התכנון אישרה להפקדה תוכנית להקמת מתחם תעסוקה חדש בהוד־השרון. המתחם שוכן מצפון לירקון, ממערב לאזור התעשייה נווה נאמן בהוד־השרון וממזרח לפארק האגם האקולוגי שנחנך לאחרונה. התוכנית מתפרסת על פני שטח של כ־100 דונם ומציעה לאפשר בינוי נרחב באזור הדרום מערבי של העיר בהיקף כ־90 אלף מ"ר. הבינוי החדש מוצע לשטחי תעסוקה, לבניית מוסדות ציבור וכן להקמת פארק וטיילת בשטח של כ־20 דונם.

 

על־פי התוכנית יוקמו במתחם בניינים בני חמש עד תשע קומות מעל ארבע קומות מרתף, לצד שני מגדלים בני 17 ו־25 קומות.

 

למתחם, נגישות גבוהה לתחבורה, בכניסה הדרומית מכביש 5 ועד אזור התעסוקה הצמוד, נווה נאמן מכביש 4. בעתיד ייבנה שם מחלף שיוביל לתע"ש השרון, צומת ירקון ולתחנות הרכבת סגולה, סוקולוב והוד־השרון.

 

חדרה

שער העיר הצפוני

 

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה המליצה על הפקדה של תוכנית שער העיר הצפוני, העוסקת בשינוי ייעוד האזור מתעשייה למסחר ותעסוקה.

 

על־פי התוכנית, ייבנה בכניסה הצפונית של העיר בסמיכות לכביש 4, מצפון לצומת חרושת, מתחם מסחר ותעסוקה בהיקף של כ־112 אלף מ”ר, תוך יצירת חזית עירונית אל רחוב בעלי המלאכה ממזרח.

 

המתחם באזור אטרקטיבי מבחינת נגישות תחבורתית לעורקי תחבורה מרכזיים ככביש 6, כביש 4 וכביש 9 ובסמיכות לתחנת הרכבת שאמורה לפעול במזרח חדרה.

 

בחלק משטחה של התוכנית המוצעת קיימות תוכניות בניין עיר מאושרות, המאפשרות הוצאת היתרי בנייה באופן שאינו תואם את התכנון העתידי המוצע. אי לכך ביקשה הוועדה המקומית מהוועדה המחוזית להגביל את הוצאת היתרי הבנייה במקומות שעלולים לסכל את התכנון המוצע.

 

עכו

שער עכו במזרח

 

במסגרת פרויקט ''שער עכו'' במזרח העיר, מתוכננת הקמתו של אזור תעסוקה חדש בשטח של כ־500 דונם. התוכנית אושרה בינואר 2018 על־ידי הוותמ"ל, ומתייחסת לשטח שממזרח לעיר ולכביש 4. תוכנית הרובע כוללת כ־8,000 דירות.

 

אזור התעסוקה החדש אושר במסגרת הסכם הגג עליו חתמה עיריית עכו. הוא יוקם לצד שטחי מסחר בהיקף 64 אלף מ''ר, מרכז תחבורה הכולל כ־1,200 מקומות חנייה, מסוף אוטובוסים ותחנת רכבת חדשה. האזור החדש נועד להרחיב את מקורות התעסוקה בעיר ומהווה חלק מפרויקט המגורים שעתיד לקום במזרחה.

 

בנוסף, כוללת התוכנית הקמת שבילי אופניים, רחובות מוצלים המאפשרים מעבר נוח להולכי הרגל, ומחלף בצומת כבישים 4 וכביש 85 להקלה על עומסי התנועה בעיר ובמרחב הסובב.

 

חריש

הרובע הדרומי

 

העיר החדשה חריש תוכננה במקור כעיר חרדית קטנה בת 20 אלף תושבים, אבל בתוך שלוש שנים נבנו שם דירות ל־10 אלף תושבים, ובכוונתה לאכלס בתוך שנים ספורות 120 אלף אנשים. הבעיה: חוסר מחשבה על מקומות תעסוקה חיוניים. באיחור, אבל מוטב מאוחר, מתוכננת בחריש הקמתו של אזור תעסוקה ענק. לפני כחצי שנה אישרה הוועדה המיוחדת לתכנון ולבנייה חריש תוכנית להקמת רובע חדש בעיר.

 

הרובע המתוכנן, הדרומי ביותר בעיר, ישמש כמתחם עירוני המשלב מגורים, מסחר, משרדים, מוסדות ציבור ומתחם לתעשייה עתירת ידע, גני ילדים ופעוטונים. הוא יכלול 1,430 יחידות דיור המיועדות לכ־7,000 תושבים, 332 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ו־130 אלף מ"ר שטחי שירות. הוא יאפשר לתושבי חריש להגיע ברגל לעבודה, רק קחו בחשבון שלוש־ארבע שנים עד שזה יקרה.

 

רחובות

מזרח העיר

 

לפני שבועות ספורים אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברחובות הקמת רובע חדש במזרח העיר, בסמוך לכניסה לרחובות מכיוון רמלה. בימים אלה התוכנית מקודמת בעירייה תוך שיתוף הציבור.

 

פרויקט עירוב שימושים
פרויקט עירוב שימושים "פרי פלייס" של פרי נדל"ן ברחובות )הדמייה(( )

 

השכונה החדשה תוקם ממזרח לדרך בגין, ברצועה שגבולה הצפוני מקביל לשכונת אחוזת הנשיא וגבולה הדרומי הוא כביש 40. על 1,200 דונם יוקמו 6,500 דירות ולצידן שטחי תעסוקה שישתרעו על פני 700 אלף מ"ר. ראש העיר רחמים מלול אומר: "תוכנית מזרח העיר היא תוצאה של חשיבה אסטרטגית לטווח רחוק העונה על הצורך בגידול טבעי, ותתרום לחוסנה הכלכלי של העיר, עם הגדלת היצע שטחי התעסוקה והמסחר שישרתו היטב את התושבים".

 

מתחם עסקים נוסף נמצא כעת בבנייה ברחובות. הוא משתרע על פני 21 דונם וממוקם בכניסה הצפונית לעיר בסמוך למכון ויצמן, הפקולטה לחקלאות, קריית המדע ותחנת הרכבת. זהו מתחם של קבוצת פרי נדל"ן הכולל שלושה מגדלים בני 24 קומות וסך הכל 750 דירות 2 חדרים בגודל של 35 מ"ר עד 42 מ"ר לצד 25 אלף מ"ר משרדים, 8,800 מ"ר מסחר, מלונאות, ומרכז קונגרסים. לדברי אבי רז, ראש מטה בחברה, בנייני המשרדים יכללו חדרי ישיבות רחבי ידיים, טרקלין עסקים, חדר כושר לנוחות בעלי המשרדים ועובדיהם, מטבחונים מאובזרים בליווי שירותי תחזוקה שוטפים, אפליקציה המיועדת לניהול יעיל של החללים המשותפים ועוד.

 

רמת־גן

המשולש הגדול

 

"משולש הבורסה", כך נקראת התוכנית ביוזמת החברה הממשלתית דירה להשכיר, שאושרה לאחרונה. התוכנית כוללת הקמת מגדלי תעסוקה ומגורים בחלקו הצפון מערבי של מתחם הבורסה ברמת־גן, בין רחוב בגין ממזרח ונתיבי איילון ממערב. במסגרת התוכנית ייבנו 350 חדרי מעונות סטודנטים ועוד 400 יחידות דיור למגורים להשכרה ארוכת טווח, אשר ישווקו כבר במהלך 2019. המתחם המיועד להשכרה ישווק במודל "דירה להשכיר", לתקופה של לפחות 20 שנה בשכר דירה מפוקח. 25% מהדירות מיועדות להשכרה לזכאים במחיר מופחת.

 

התוכנית מתפרסת על שטח של 13 דונם. בנוסף לשני מגדלי תעסוקה בני 50 קומות ומבנה נוסף בן שמונה קומות על שטח של 80 אלף מ"ר, 5,000 מ"ר יוקדשו לשטחי מסחר שיתפרשו לאורך נתיבי איילון, בנגישות מרבית לתחנת רכבת תל־אביב מרכז ולתחנת הרכבת הקלה המוקמת באזור בימים אלה. בחלקו המזרחי של המתחם, לאורך רחוב בגין, ייבנה מגדל בן 60 קומות בעירוב שימושים. כן תוקם שדרה ציבורית פתוחה שתתחבר לכיכר ואליה יופנו חזיתות מסחריות.

 

עוד כוללת התוכנית, שטחים לצרכי ציבור בהיקף של כ־10,000 מ"ר מתוך כוונה להעתיק לשם את מקומה של מכללת שנקר ממקומה ברחוב ידע עם, כדי לפנות שם מקום לבית ספר שישרת את שכונת חרוזים.

 

תל־אביב

קריית עתידים

 

אזור התעשייה רמת החייל של עבר הירקון בצפון־מזרח תל־אביב מציע עירוב שימושים פעיל מהבוקר עד הלילה, ומתפקד כאזור בילוי לתושבי השכונות הסמוכות, כולל נווה שרת שאמורה לעבור פינוי־בינוי, וכן לעובדים בסביבה.

 

בסוף 2017 אישרה הוועדה המחוזית תל־אביב שבמינהל התכנון תוכנית מפורטת לשדרוג אזור התעסוקה בשכונת רמת החייל. התוכנית מאפשרת תוספת בנייה של עד 20 קומות במתחם, וחלה על כ־350 דונם. "אנחנו מבקשים להפוך את אזור התעסוקה ברמת החייל לידידותי עבור באי ועובדי המתחם", סיפרה מתכננת המחוז, נעמי אנגל. "כיום האזור לא מונגש עבור הולכי רגל או רוכבי האופניים, המדרכות צרות ונחצות לעיתים קרובות על־ידי כניסות למגרשי חנייה, מה שמקשה על המועסקים והמבקרים באזור. התוכנית תהפוך את מתחם התעסוקה לאזור אינטנסיבי התומך בהליכה ובשימוש בתחבורה ציבורית".

 

פארק עתידים ברמת החייל הוא סביבת עבודה חדשה היוצרת קהילה וחיבורים עסקיים. כך, פועל בפארק פורום מנכ"לים המקיים פעילויות שונות, כמו למשל ערב חשיפה לסין, שערכה הנהלת הפארק בהשתתפות נציגי משרד הכלכלה, מכון הייצוא, חברת BDO וקרנות וגופים הפועלים בשוק הסיני.

 

החדשנות היא ערך מוביל בפארק. החודש השיק שם קונצרן הרכב רנו ניסאן־מיצובישי את המעבדות לחדשנות טכנולוגית בתחום התחבורה החכמה. גם מיזם CityZone של עיריית תל־אביב, אוניברסיטת תל־אביב ופארק עתידים מקים במתחם מעבדת חדשנות ושדה ניסוי חי ראשון בארץ, שמטרתו לקדם פתרונות טכנולוגיים לאתגרים עירוניים. המיזם ישמש מרחב עבודה לסטארטאפים בקריית עתידים: היזמים יקבלו משרד מאובזר ומסובסד בלב המעבדה ויהנו מליווי ותמיכה למשך שנה על ידי מומחים בתחומים שונים, חוקרי אוניברסיטת תל־אביב ונציגי חברות ענק. "בעתיד הלא רחוק פארק עתידים יהיה מוקף בסביבת מגורים שוקקת ואינטנסיבית עם אוכלוסייה חדשה וצעירה מנווה שרת המתחדשת, לצד קו הרכבת הקלה המתוכנן לעבור בסמוך", אומרת איה טייבלום, מנהלת השיווק של פארק עתידים.

 

נתיבות

אזור תעשייה נועם

 

בעוד שכנתה, קריית־גת, הצליחה לספח אליה את כל הארנונה מאזור התעסוקה החדש של אינטל על חשבון המועצות האזוריות, נתיבות עוד נאלצת לחלוק את הארנונה מאזור התעשייה המשותף נועם - שסופח אליה לאחרונה - עם המועצה האזורית שדות נגב. ראש העיר הוותיק יחיאל זוהר מבטיח: "אנהל מאבק ל־100% ארנונה לטובת נתיבות. ללא תוספת שטחי תעסוקה ומסחר – נעצור את הסכם־הגג".

 

בינתיים, אחרי שמפעל טרה עבר מתל־אביב לנתיבות, מנהלים בעיר הדרומית מו"מ גם על מעבר לשם של מפעל אלקו מצומת מורשה ברמת־השרון, ומפנטזים גם על מעבר קוקה קולה מבני־ברק. עם כביש 6 ותחנת הרכבת החדשה המנגישים את מרכז הארץ אל העיר, נתיבות מצויה כעת בתנופת בנייה. בשנים האחרונות היא הפכה לעיר השנייה בגודלה בנגב במגזר היהודי עם כ־40 אלף תושבים, ושיאנית השיווק במסגרת מחיר למשתכן. על פי התוכניות, נתיבות צפויה לגדול בכ־50 אלף תושבים תוך עשור, מה שימצב אותה כעיר מחוז מרכזית בנגב המערבי.

 

במסגרת הסכם־הגג בנתיבות, ייבנו בעיר מעל 13 אלף דירות בעשור הקרוב, כולל שכונות חדשות ופיתוח אזורי תעשייה חדשים בהיקף של 4,160 דונם. מדובר בשבע שכונות חדשות, ובהן שכונות נווה שרון א' וב', שם ייבנו 2,696 יחידות דיור; נתיבות מערב ב', שם ייבנו 734 יחידות דיור; נתיב המעלה, שם ייבנו 177 יחידות דיור; רמות יורם, שם ייבנו 5,166 יחידות דיור; רמות מאיר עם 1,244 יחידות דיור, ומעלות הנחל עם 3,282 יחידות דיור.

 

גידולה של נתיבות ייכשל ללא פיתוח והרחבה של אזורי תעסוקה. "בממוצע יש בנתיבות שלושה מ"ר של שטחי מסחר פר תושב, בהשוואה ל־1.5 מ"ר בממוצע ארצי", אומרת אלונה שפר־קארו, לשעבר מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה ומי שממונה על מינהלת הסכם־הגג בעיר.

 

בעירייה מזהירים: "לא רוצים מפעלים שמתבססים על עבודה זולה. כל שני וחמישי פונים ממשרד הכלכלה לראש העיר בבקשה להקים באזור מפעל — אבל נתיבות רוצה תעשייה ותעסוקה איכותית".

 

קריית־שמונה

הפודטק

 

אזור התעשייה החדש של קריית־שמונה עוד לא קם, וכבר מתנהלת סביבו תחרות בינלאומית עזה. מדובר באזור תעשייה ראשון מסוגו בעולם לייצור עתודות מזון בתחום הביו וההייטק. היוזמה לכך נבטה אצל ח"כ לשעבר אראל מרגלית, שהקרן שלו, JVP, פעלה בחמש השנים האחרונות כדי להקים חממת פודטק חדשה בעיר הצפונית, אך לבסוף לא היא זכתה במכרז של רשות החדשנות, אלא דווקא חברת המזון הוותיקה תנובה. לצורך הפעלת החממה יצרה תנובה שבבעלות ברייטפוד, קונסורציום בשיתוף קרן Finistere האמריקאית, הפועלת בתחום האגריטק והפודטק, פלטפורמת גיוס ההון OurCrowd וחברת המשקאות טמפו.

 

הקבוצה צפויה להתמקד בקידום טכנולוגיות מזון ומשקאות בתחום חלבון וחלב אלטרנטיביים, שיפור הערך התזונתי ותזונה מותאמת אישית, חומרי גלם חדשניים פונקציונליים ואריזות מזון חכמות. במיזמי הפודטק השונים יושקעו 100 מיליון דולר.

 

כחלק מההיערכות לכך שדה התעופה המקומי כבר בוטל ובמקומו קמה שכונה ענקית בשם יובלים, שאמורה למשוך אליה את עובדי המפעלים החדשים.

 

ירושלים

הר חוצבים

 

בפארק ההייטק הר חוצבים שבצפון מערב ירושלים מועסקים היום כ־10,000 איש העובדים במיטב חברות ההייטק והביו־טק, ובהן אינטל מובילי, אמדוקס, מדינול, מעבדות רפא ועוד. בעתיד יכול מספר המועסקים שם להגיע ל־15 אלף איש.

 

מתחם טבע לשעבר שנרכש ע
מתחם טבע לשעבר שנרכש ע"י חברת לוינשטיין בהר חוצבים ירושלים (צילום: ישראל מזור)
 

 

החברות במתחם הר חוצבים נהנות מיתרונות בדמות מענקים והטבות מס ייחודיות. מפעל הטבליות של חברת "טבע" לדוגמה הוא אחד הבולטים בפארק, ונרכש על־ידי חברת לוינשטיין. המתחם בשטח של 35 אלף מ"ר. "לקבוצה זכויות בנייה נוספות בקרקע ואנו מתכננים להרחיב את הקיים ולבנות מגדלים נוספים הדומים באופיים לאלה בהם מחזיקים היום במרכז וברחבי הארץ – דוגמת מגדל לוינשטין, מגדל דיסקונט ועוד", אומרת הסמנכ"לית שרון בן צבי.

 

עוד פרויקט גדול בדרך: חברת רד בינת נכסים מקבוצת רד בינת בונה את מגדל רד, בן 17 קומות מעל האדמה ועשר קומות תת קרקעיות. שטחו הכולל של המגדל, שעלות הקמתו 250 מיליון שקל, הינו 52 אלף מ"ר. מגדל רד מהווה המשך לפרויקטים נוספים של רד בינת נכסים בהר חוצבים: בית בינת ירושלים, בית ירושלים של כסף, ובית רד ירושלים. רונן אילון, מנכ"ל רד בינת נכסים: "אנו גם מקימים דאטה סנטר שיהיה הגדול ביותר במזרח התיכון ויספק שירותי ענן מתקדמים לחברות מהתעשיות הביטחוניות, חברות ממשלתיות, בנקים, חברות ביטוח ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: יח"צ
אזור תעסוקה חדש בצריפין. הדמיה
הדמיה: יח"צ
מומלצים