שתף קטע נבחר

מנהיגת הונג קונג הודיעה על ביטול חוק ההסגרה

ניצחון גדול למפגינים: קארי לאם אמרה כי החוק שעורר סערה והוציא מיליוני בני אדם לרחובות "מת" והודתה כי עבודת הממשלה לקידומו הייתה "כישלון חרוץ"

מנהיגת הונג קונג קארי לאם הודיעה הלילה (ג') סופית כי חוק ההסגרה - שהצית את המשבר הפוליטי הגדול במדינה מזה עשרות שנים - "מת", והודתה כי עבודת הממשלה לקידום הצעת החוק הייתה "כישלון חרוץ".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

קארי לאם, מנהיגת הונג קונג (צילום: רויטרס)
"הממשלה נכשלה". מנהיגת הונג קונג, קארי לאם(צילום: רויטרס)

המחאה על החוק שיתקה בשבועות האחרונים שוב ושוב את העיר עם גל הפגנות שהוציא מיליונים לרחובות, ובשיאה של המחאה אף פרצו בתחילת החודש מאות בני אדם לבניין הפרלמנט והשאירו הרס מוחלט. הם השחיתו תמונות בבניין, ריססו כתובות על הקירות - ואז הסתערו על אולם הפרלמנט.

 

באולם הם עלו על שולחנות המחוקקים, הניפו את הדגל הקודם של הונג קונג, מהתקופה שהייתה תחת שלטון בריטי, והשחיתו את סמל העיר. כשעה אחרי שהמפגינים פרצו לבניין המועצה המחוקקת הגיעה המשטרה לפנות אותם. מחוץ לבניין, פרצו עימותים קשים בין שוטרים למפגינים - והשוטרים ירו גז מדמיע כדי להרחיק אותם מהמקום.

 

הונג קונג קארי לאם מנהיגה מפגינים הפגנה חוק הסגרה סין (צילום: רויטרס)
אחת מהפגנות הענק בהונג קונג (צילום: רויטרס)

הונג קונג קארי לאם מנהיגה מפגינים הפגנה חוק הסגרה סין (צילום: AP)
(צילום: AP)

בהפגנות שנערכו בחודש האחרון בהונג קונג על רקע קידום חוק ההסגרה לסין נרשמו במצטבר יותר משלושה מיליון משתתפים. המחאה שלהם הייתה קריאת התיגר העממית הגדולה ביותר שאיתה התמודד נשיא סין שי ג'ינפינג מאז עלה לשלטון ב-2012.

 

בעיצומן של המחאות לאם אף פרסמה הודעת התנצלות נדירה בפני האזרחים, שקראו קריאות להדחתה. זאת, למרות שהחליטה להקפיא את חוק ההסגרה. המפגינים דרשו לבטל את החוק לגמרי ולא הסתפקו בהקפאה. בניסיון להרגיע את הזעם הציבורי מסר לפני כשלושה שבועות דובר בממשלת הונג קונג שההנהגה מודעת לכך ש"ליקויים" בעבודת הממשלה גרמו למחלוקות קשות ולצער עמוק.

  ()

מתנגדי החוק מחו על כך שהוא יאפשר העברה של תושבים מהונג קונג לידי המשטר בבייג'ינג, שם יישפטו המוסגרים בבתי משפט הנשלטים על-ידי המפלגה הקומוניסטית ושאינם עומדים בסטנדרטים דמוקרטיים.

 

למעשה, חוק ההסגרה נועד לאפשר הסגרה לכל סמכות שיפוטית שאיתה עדיין אין להונג קונג הסכם הסגרה - כולל למשטר הסיני בבייג'ינג. קידום החוק הגביר את חשש התושבים מהאפשרות שסין מהדקת את אחיזתה בהונג קונג, שהושבה לידי סין ב-1997 אחרי למעלה ממאה שנה תחת שלטון בריטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מנהיגת הונג קונג קארי לאם
צילום: רויטרס
מומלצים