שתף קטע נבחר

מה עושים עם הילדים? 9 אטרקציות בחינם

הקייטנה, החופשה בחו"ל והקניון עלו לכם אלפי שקלים ביולי-אוגוסט? לא להתייאש. החופש הגדול טומן בחובו לא מעט אפשרויות לביקור במוזיאונים, אטרקציות, תרבות ומופעים – ללא תשלום או בזול. מדריך

בשיתוף בנק הפועלים

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

1. ים והנחות. ראשית, לא חייבים לבלות עם הילדים רק במקומות עם מיזוג אוויר. הקיץ הוא אפשרות נפלאה ללכת עם הילדים לאחד החופים, לטבול קצת ולהתרענן, ולהשיג זמן איכות יקר מפז עם הילדים. נכון, יש לא מעט גזלנים שמסתובבים על החופים או ממוקמים סביבם ומנסים לנצל את הרצון של הילד לצ'יפס או קולה – אבל את מרבית הדברים ניתן להביא מהבית, במחירים רגילים של סופר, ובכך לחסוך אפילו עוד קצת.

 

  • מעוניינים להצטרף לפרויקט "משפחה בצמיחה 6" - לחצו כאן

 

בנוסף, יש כמה עיריות בארץ שהחליטו להטיל פיקוח על מחירי האוכל בקיוסקים שנמצאים על חוף הים. כך לדוגמא, בקיוסקים שעל חופי עיריית תל אביב לא ניתן למכור בקבוק מים ביותר משבעה שקלים; שליש ליטר בירה ישראלית ביותר מ-21 שקל; קרטיב ביותר מחמישה שקלים וצלחת צ'יפס ביותר מ-25 שקל.

ארכיון. שביל ישראל (צילום: דב גרינבלט) (צילום: דב גרינבלט)
ארכיון. שביל ישראל(צילום: דב גרינבלט)

2. יוצאים לטבע. אפשרות נוספת לבילוי חינמי היא באחד מהשבילים שהטבע הישראלי מציע. מדרום ועד צפון, מומלץ לחפש באינטרנט שביל שמתאים לרמת הקושי של המשפחה, ולקחת את הילד או הילדה לסביבה השונה מזו של הפלייסטיישן או מזו של הסמארטפון. גם במקרה הזה מומלץ מאוד להצטייד מראש בכריכים וחטיפים מהבית וחובה להצטייד בבקבוקי שתייה גדולים.

חופש מחשמל ()
מרכז המבקרים של חברת החשל

3. עם מזגן. אבל אם בכל זאת בא לכם לבקר בחינם עם הילדים במקומות ממוזגים, יש בכל רחבי הארץ מוזיאונים ומרכזי מבקרים שמציעים בילוי משפחתי בזול או בחינם. כך לדוגמא, מרכז המבקרים המרכזי של חברת החשמל הנמצא באתר אורות רבין שבחדרה, הפתוח בחינם לילדים מגיל 8 ומעלה, ובו ניתן ללמוד כיצד החשמל מגיע מהתחנה למזגן. גם חברת מקורות מציעה מרכז מעניין וחינמי, שנמצא באתר אשכול שעל ידי קיבוץ חנתון, ובו ניתן ללמוד על אחד מאתרי סינון המים הגדולים בעולם.

 

4. ומתוק גם. ואם אחרי העבודה בחברת החשמל או במקורות הילדים נעשו רעבים, מומלץ לקחת אותם למרכזי המבקרים של עלית או למרכז המבקרים של אסם המוקדש לבמבה. אמנם מדובר בשני מרכזי מבקרים מסחריים – אך עבור הילדים מדובר בחוויה אינטראקטיבית שעליה הם ישוויצו בפני כל החברים. באתר של במבה, שעלות הביקור היא 10 שקלים, הילדים יזכו לטעום לפגוש את התינוק המפורסם בעצמו, ואילו במפעל של עלית הנמצא בנצרת עלית (או בשמה החדש נוף הגליל) – הם יוכלו לגנוב ממתקים היישר מפס הייצור.

ההצגה "איה פלוטו" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
ההצגה "איה פלוטו"(צילום: עופר עמרם)

5. תרבות לייט. במידה שהילדים מאסו בסוכר ורוצים לחוות תיאטרון על יד הים, מומלץ לקחת אותם לבקר בפסטיבל קיץ לילדים המתקיים בנמל תל אביב. השנה הוא מתקיים בסימן קלאסיקה ישראלית, ובמהלכו מוצגות מדי יום שלישי בחודשים החמים הצגות ילדים בחינם. בכך, בין היתר, ניתן למצוא את ההצגות "העץ הנדיב", "איה פלוטו", "עוץ לי גוץ לי", "הכבש השישה עשר" ו"הנסיך הקטן". במקביל, בין אמצע יולי לסוף אוגוסט תוצג במתחם ספייס שבמתחם תערוכת "ספארי בנמל", בו יוצגו מעל 40 צילומים, ציורים ופסלים הקשורים לבעלי חיים שונים.

 

6. תרבות ממש. אחרי התיאטרון, כשהילדים החליפו את טעם השוקולד בטעם תרבותי-אנין, נחמד יהיה לנצל את המומנטום ולקחת אותם לאחד המוזיאונים החינמיים שפתוחים בקיץ. אם הילדים חנונים של היסטוריה, עלו איתם למוזיאון הכט שאוניברסיטת חיפה – שם הם יזכו לראות ממצאים ארץ-ישראלים שונים, הבולט שבהם הוא הספינה בת 2,400 השנה שהתגלתה במהלך שנות השמונים במעגן מיכאל.

מוזיאון אגד (צבי וינשטוק) (צבי וינשטוק)
מוזיאון אגד(צבי וינשטוק)

7. אמנות לילדים. אם הילדים חובבי אומנות דווקא, סעו איתם לאחד משני מוזאוני ראלי הנמצאים בקיסריה, שבהם בין היתר ניתן למצוא 40 פסלים מקוריים של סלבדור דאלי, ציורים קלאסיים בנושאי התנ"ך ואוסף של עתיקות מקומיות מקיסריה. אפשרות כיפית נוספת היא לקחת את הילדים למוזיאון הרכב ההיסטורי של אגד הנמצא בחולון, שם אתם ההורים תזכרו בנוסטלגיה נעימה בכלים שהיו מחזירים אתכם בכל סוף שבוע שני מהבסיס הצבאי, ואפילו באוטובוס קומתיים שהפעילה החברה הוותיקה בשנות ה-90.

גני רמת הנדיב (צילום: דב גרינבלט)
גני רמת הנדיב(צילום: דב גרינבלט)

8. היסטוריה חינם. אטרקציה מדהימה וחינמית נוספת שלמעשה משלבת כמעט הכול – מטבע דרך היסטוריה וכלה באמנות – היא רמת הנדיב שמדרום לזיכרון יעקב. מדובר בפארק טבע עצום ומטופח המשתרע מסביב לקברו של הברון בנימין אדמונד דה רוטשילד. בתוכו ניתן למצוא מרכז מבקרים וגלריה עם תערוכות מתחלפות, שרידי ארמון מפואר מתקופת המלך הורדוס המשתרע על שטח של כ-6,000 מ"ר, וכמובן אחוזת הקבר שבה קבורים הברון עצמו ואשתו.

 

9. אם בכל זאת כל זה לא מספיק, והילדים מתקשים ללכת לפארק מים, פארק שעשועים או לסרט בקולנוע – מומלץ לבדוק את מועדוני הצרכנות להנחות. בין אם מדובר במועדון הצרכנות של ועד העובדים או של כרטיס האשראי – מדובר לא פעם בהנחה משמעותית, שתעזור לכם לעשות את הקיץ טיפה קל יותר. גם למקומות אלו מומלץ להביא אוכל ושתייה מראש ככל שהמקום מרשה את הכנסתם – במה שיסייע לכם לחסוך עשרות אם לא מאות שקלים בכל ביקור. בכל מקרה, לפני כל יציאה ליום בילוי שכזה, מומלץ לתאם ציפיות עם הילד לגבי כמה כסף מוציאים ועל מה. דבר זה עלול לחסוך ויכוחים וחיכוכים רבים שיעכירו את האווירה.

פרויקט "משפחה בצמיחה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet בשיתוף בנק הפועלים, חוזר בפעם השישית. במסגרתו ייבחרו חמש משפחות שמתמודדות עם קשיים או עם לבטים הנוגעים לתקציב שלהן. הן יספרו את סיפורן ויקבלו ייעוץ שיסייע להן לשפר את ההתנהלות הכלכלית.

 

הפרויקט יעסוק השנה בין השאר במה חשוב לדעת כשלוקחים משכנתה, ניהול העו"ש והמינוס, חינוך פיננסי לילדים ושליטה בכלים דיגיטליים לביצוע פעולות בנקאיות. המשפחות שייבחרו יספרו את סיפורן במוסף "ממון", באתר ynet וברשתות החברתיות.

 

  • מה מקבלים: המשפחות שיסיימו בהצלחה את הפרויקט יזכו במענק השתתפות על סך 20 אלף שקל בחסות בנק הפועלים.

 

איך נרשמים: משפחות שמעוניינות להירשם מוזמנות למלא את טופס ההרשמה עד 19 ביולי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים