שתף קטע נבחר

הודו שיגרה חללית שאמורה לנחות על הירח

החללית "צ'נדריאן 2", ששוגרה ממרכז החלל בדרום מזרח המדינה, אמורה לנחות על אדמת הירח בתחילת ספטמבר

 

 

 

בדרך להיות המדינה הרביעית שמנחיתה חללית על הירח? אחרי שבשבוע שעבר נדחה שיגור החללית הודית "צ'נדריאן 2" בשל תקלה שהתגלתה ברגע האחרון, שוגרה בצהריים (יום ב') ממרכז החלל סאטיש דאוון שבדרום מזרח המדינה, החללית שאמורה לנחות על אדמת הירח. העלות של הפרויקט הוא כ-142 מיליון דולר. החללית, כך על פי התכנון, אמורה לנחות על אדמת הירח בתחילת ספטמבר. בהודו אמרו כי השיגור עבר בהצלחה.

 

החללית, כמה שניות לאחר השיגור (צילום: סוכנות החלל ההודית)
החללית, כמה שניות לאחר השיגור(צילום: סוכנות החלל ההודית)

 

השיגור עצמו נדחה כמה פעמים. תאריך השיגור המקורי היה אמור להיות ב-23 באפריל 2018. לאחר מכן השיגור זז לתחילת חודש אוקטובר ושוב חלה דחייה ל-31 בינואר 2019. לאחר מכן חלו דחיות נוספות - עד שנקבע התאריך הנוכחי לשיגור - 15 ביולי. בשל אותן דחיות, הקדימה החללית הישראלית "בראשית" את החללית ההודית. החללית הישראלית שוגרה בחודש פברואר, אך למרבה הצער התרסקה על אדמת הירח ב-11 באפריל.

 

החללית כוללת מקפת, שתסתובב סביב הירח במרחק של כ-100 ק"מ מפניו ונחתת המכונה "ויקראם". החללית אמורה לנחות ליד הקוטב הדרומי של הירח, שם על פי מחקרים יש כמויות של מים וגם מכתשים גדולים. מדובר ביעד שעשוי להיות מקום נחיתה לאסטרונאוטים במשימות חלל בעתיד. מתוך החללית, אם זו תנחת לפי התכנון, ייצא מהנחתת רכב חלל קטן - שמשימתו על אדמת הירח תימשך 14 ימים.

 

החללית לפני השיגור (צילום: סוכנות החלל ההודית)
החללית לפני השיגור(צילום: סוכנות החלל ההודית)

 

למעשה הודו הגיעה לירח כבר ב-2008, אך רכב החלל "צ'נדריאן 1" התרסק כמתוכנן על אדמת הירח. אגב, הודו הודיעה עם השיגור הקודם לירח לפני כעשור כי תנחית אדם על אדמת הלבנה ב-2020 - דבר שנראה כיום רחוק מאוד מהמציאות.

 

הודו משתמשת במחקר החלל גם כדי לפתור בעיות בתוך הבית. תוכנית החלל, שעלותה מיליארד דולר בשנה, כבר סייעה לפיתוח לווייני תקשורת וטכנולוגיות חישה מרחוק, שבהם נעשה שימוש לאומדן כמויות מים מתחת לקרקע ולחיזוי מזג אוויר במדינה שנוטה למחזורים של בצורות ושיטפונות.

 

עד כה הצליחו שלוש מדינות להנחית בהצלחה חללית על אדמת הירח - ברית המועצות, ארצות הברית וסין - שהייתה הראשונה להנחית חללית בצד הרחוק של הירח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל ההודית
החללית שניות אחרי השיגור
צילום: סוכנות החלל ההודית
מומלצים