שתף קטע נבחר

בהפרש של שנה בדיוק: הסכסוך שהוביל לרצח הזוג בנגב

בני הזוג סלימאן ועזיזה אלרבידי נרצחו לעיני בנם בלקיה - בדיוק שנה אחרי רצח עודאי אבו עמאר עקב סכסוך בין המשפחות. במשפחת אלרבידי לא פתחו את סוכת האבלים, מה שיכול לרמז על רצונם לנקמת דם. "הרוצח חצה את כל הקווים האדומים"

 

 

יומיים אחרי הרצח של הזוג סלימאן ועזיזה אלרבידי בלקיה שבנגב, התושבים חוששים מנקמת דם ודורשים להרגיע את הרוחות בין שני הצדדים המסוכסכים. משפחות הקורבנות עדיין לא הסכימו לפתוח באופן רשמי סוכת אבלים - מה שמרמז בדרך כלל על רצון לנקמת דם.

 

בני הזוג שנרצחו הותירו אחריהם שבעה ילדים, בהם הילד שהיה עד לרצח ולא נפגע. עזיזה הייתה בחודש השמיני להריונה, ועוברה נפגע מהירי ומת.

 

משפחת אלרבידי מסוכסכת עם משפחת אבו עמאר. שנה לפני רצח בני הזוג אלרבידי, נרצח עודאי אבו עמאר (18) במהלך קטטה. בנובמבר 2018 אלמונים ניסו לחסל את אחיו של הנרצח סולימאן אלרבידי, שנורה ונפצע באורח קשה.

עודאי אבו עמאר, הנרצח מלקיה (צילום: רועי עידן)
עודאי אבו עמאר שנרצח לפני שנה בדיוק וזירת הרצח הכפול בלקיה(צילום: רועי עידן)

"הילד שראה את רצח אמו ואביו נמצא במצב נפשי קשה", אמר מקורב למשפחת אלרבידי. "הוא עדיין לא מעכל את הרצח. שאר הילדים שואלים מה קרה להוריהם. נקרע לנו הלב כשאנחנו שומעים את זה ולא יודעים איך לענות".

 

מכובדים במגזר הבדואי בנגב גינו את האלימות. "בדרך כלל אנחנו יכולים להרגיע את הרוחות בין משפחות מסוכסכות שאנשיהן לא נפגעו. אבל כשזה מגיע לרצח קשה לשלוט ולהרגיע", הם אמרו והוסיפו: "בדרך כלל בנגב אסור לפגוע באדם שיש לידו אישה וילד, אבל הרוצח בלקיה חצה את כל הקווים האדומים".

 

האחראית על מחלקת הרווחה במועצה, שיפאא א-סאנע, ציינה: "אנחנו מטפלים בילדים בצורה הכי מקצועית ונמצאים בקשר ישיר עם המשפחה".

 

תושבת הכפר שמכירה את עזיזה שיתפה בתחושת הפחד בעקבות הרצח הכפול. "המצב מאוד מפחיד אותנו. בעקבות הרצח אנחנו לא יוצאים מהבית כי אנחנו חוששים לחיינו", אמרה. לדבריה, "רצח הזוג היה במקום שבאים אליו הרבה אנשים ומותקנת בו מצלמות אבטחה, שבטח תיעדו את המקרה המזעזע".

ירי לעבר רכב בכניסה לישוב לקיה (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

ירי לעבר רכב בכניסה לישוב לקיה (צילום: רועי עידן )
(צילום: רועי עידן )
 

ראש המועצה המקומית, אחמד אלאסד, קרא להגברת המאמצים לאיסוף הנשק מתושבים באזור. "לא יכול להיות שלא תהיה התקדמות בעניין מיגור תופעת הירי והרציחות. לכולם נמאס ורוצים חיים שקטים ובטוחה ללא איומים וסכנת חיים", התרעם.

 

מתחילת שנת 2019 נרצחו בבמגזר הערבי 44 בני אדם, מתוכם שבע נשים. רק בשבוע האחרון נרצחו חמישה בני אדם - מחצית ממספר הנרצחים בחודש האחרון.

 

מעמותת "יוזמות אברהם", הפועלת לקידום שירותי משטרה מיטיבים והוגנים עבור החברה הערבית, נמסר: "על פי נתוני מדד הביטחון האישי, יותר משליש מהאזרחים הערבים (35.8%) מרגישים חוסר ביטחון אישי ביישוב מגוריהם בגלל אלימות, לעומת 12.8% בלבד בקרב האזרחים היהודים. 26.6% מהאזרחים הערבים מדווחים על פגיעה שלהם או של בני משפחתם בשנה האחרונה בלבד, ממכות, דקירות, או ירי. מצב זה בלתי נסבל ולא יכול להימשך, ונדרשת פעולה משולבת של המשטרה, החברה הערבית וכלל מוסדות המדינה.

 

"באשר לאירוע הטראגי בלקיה, כל עוד החברה הערבית לא לוקחת אחריות ויוצאת נגד מעשים אלה, גם אם המשטרה תשקיע את כל המשאבים המצופים - יהיה קשה מאד למנוע את הרצח הבא. אנו קוראים למנהיגי החברה הערבית לפעול בנושא, ולקעקע את הלגיטימציה החברתית לנקמת דם, בכל מקום בו עדיין היא קיימת. מנהיגי הציבור הערבי חייבים להתבטא בחריפות ולפעול בכל אמצעי שברשותם כנגד מעשים אלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
זירת הרצח הכפול בלקיה
צילום: רועי עידן
מומלצים