החיזוק שיונייטד חיפשה זמן רב
האם מגווייר ימלא את החסר במנצ'סטר גם מהבחינה המקצועית וגם מבחינת המנהיגות? האם במנצ'סטר סוף סוף מצאו את הבלם שיוביל את ההגנה?
"המקום השני היה ההישג הכי גדול שלי" - כך אמר ז'וזה מוריניו בסוף העונה השנייה שלו במנצ'סטר יונייטד. מוריניו שלח רמז עבה להנהלה על חולשת הסגל של יונייטד, והוסיף שאם לא יבוא חיזוק להגנה, הקבוצה תהיה בבעיה. אמר, וצדק. את העונה האחרונה סיימו האדומים עם לא פחות מ-54 שערי חובה בליגה (!), שיא שלילי של המועדון בפרמייר-ליג, והכי הרבה בין תשע הראשונות בטבלה.
כמובן שהגנה לא נמדדת רק על פי איכות השוער והקו האחורי, אלא בתרומה של הקבוצה כולה. ובכל זאת, ברור לכל אוהד כדורגל שעמדת הבלם היא נקודת
כשמסתכלים על רשימת הבלמים של השדים האדומים, מקבלים סוג שחקן די דומה: בלם די טוב, שישפר כל קבוצה מחוץ לטופ 6 באנגליה, אבל לא מספיק טוב ליונייטד. אין היררכיה אמיתית בין הבלמים, והם בעיקר נבחרים לפי מי שלא פצוע. בנוסף, קשה עד כמעט בלתי אפשרי למנות שחקן הגנה בקבוצה שיכול לפתוח בהרכב של המועדונים הגדולים ביותר באירופה – וזו באמת צריכה להיות החשיבה של יונייטד, לשם היא שייכת.
מעבר ליכולת המקצועית, במועדון האדום מייחלים כבר המון זמן למנהיג, על המגרש בכלל ובקו האחורי בפרט. בעבר, היינו יכולים להסתכל על שחקני ההגנה שבסגל ולמצוא בקושי 3-2 שחקנים שהם לא מנהיגים באופיים. היום, המצב הוא הפוך, כאשר למעט ויקטור לינדלוף השבדי, שלאט לאט מתחיל לפרוח ולהראות תכונות של מנהיגות, ואשלי יאנג שמאוס על האוהדים, אין הרבה שחקנים שיכולים לענוד את סרט הקפטן מבלי שזה ייראה מוזר ולא מתאים. פעם, לפחות חצי מההרכב של האנגלים היה עם אופי של מנהיג. היום, האחרון שעולה לראש הוא זלאטן איברהימוביץ', שכבר מזמן לא במועדון.
כל מאמן שהגיע לשדים האדומים מאז פרישתו של פרגוסון הגדול רצה וניסה להחתים בלם, עם דגש על בלם מוביל, תרתי משמע - גם מוביל באופי וגם ביכולת הובלת הכדור, עוד יתרון גדול שיש למגווייר. מוריניו באמת הצליח ורכש את לינדלוף המשתפר, אבל גם את אריק באיי הפציע. הוא גם ניסה להחתים את מגווייר בקיץ שעבר ונענה בשלילה על ידי ההנהלה. לאחרונה אפילו נחשף שדיוויד מויס ניסה להחתים את הבלם האנגלי כשהאחרון עוד היה בשפילד, והיה שווה רק כ-4 מיליון ליש"ט. האם מגווייר ימלא את החסר ביונייטד גם מהבחינה המקצועית וגם מבחינת המנהיגות? האם במנצ'סטר סוף סוף מצאו את הבלם שיוביל את ההגנה? אם זה יקרה, אף אחד לא באמת יתעניין במחיר של הבלם היקר בעולם.


