שתף קטע נבחר

מתקפות סייבר מממנות את הטילים של קים

דו"ח של האו"ם קובע שמתקפות סייבר מתוחכמות של צפון קוריאה מסייעות לה לפתח את תוכנית הנשק להשמדה המונית: "גנבו שני מיליארד דולר". הלילה: עוד ניסוי טילים בליסטיים של פיונגיאנג, רביעי בתוך שבועיים

מתקפות סייבר מתוחכמות של צפון קוריאה מממנות את התוכנית לייצור נשק להשמדה המונית. כך קובעים מומחים באו"ם בדו"ח שנמסר אתמול (יום ב') למועצת הביטחון. לפי המומחים המתקפות הניבו למדינה המבודדת רווחים של שני מיליארד דולר.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הדו"ח הוגש לוועדת הסנקציות על צפון קוריאה במועצת הביטחון, על ידי מומחים עצמאיים שבחנו את הנושא בחצי השנה האחרונה. המומחים אמרו שצפון קוריאה ביצעה "מתקפות סייבר מתוחכמות כדי לגנוב כספים ממוסדות פיננסיים ומעסקאות של מטבעות וירטואליים (כמו ביטקוין)". צפון קוריאה גם השתמשה במרחב הסייבר כדי להלבין את הכספים שגנבה.

שיגור טילים של צפון קוריאה תחנת רכבת ב סיאול דרום קוריאה (צילום: gettyimages)
עוד ניסוי של צפון קוריאה. צופים בטלוויזיה בסיאול(צילום: gettyimages)
 

לפי המומחים רבים מהצפון קוריאנים שאחראים למתקפות הסייבר פעלו בשירות סוכנות המודיעין הצפון קוריאנית. בזכות הפריצות הם "גייסו כסף לתוכניות נשק להשמדה המונית. ההכנסות עד כה מוערכות בשני מיליארד דולר לכל היותר".

 

המומחים סיפרו שהם חוקרים "לפחות 35 דיווחים על מקרים שבהם צפון קוריאה ביצעה מתקפות סייבר נגד מוסדות פיננסיים, עסקאות של מטבעות וירטואליים ופעולות כרייה במטרה להרוויח מטבע חוץ" ב-17 מדינות. הם הוסיפו שמתקפות הסייבר נגד עסקאות של מטבעות וירטואליים אפשרו לפיונגיאנג להרוויח כסף בדרכים שקשה בהרבה לעקוב אחריהן בהשוואה לעסקאות "מסורתיות".

שיגור הטיל בצפון קוריאה (צילום: AFP)
שיגור טיל צפון קוריאני בשבוע שעבר(צילום: AFP)
 

במחלקת המדינה האמריקנית אמרו על הדו"ח שהוגש למועצת הביטחון: "אנחנו קוראים לכל המדינות האחראיות לנקוט צעד נגד היכולת של צפון קוריאה לבצע פעילות סייבר זדונית, שמניבה רווחים שמסייעים לתוכניות הלא חוקיות של הטילים הבליסטיים והנשק להשמדה המונית".

 

ב-2006 אישרה מועצת הביטחון להטיל סנקציות על צפון קוריאה במטרה לפגוע בתוכנית הטילים והגרעין שלה. מועצת הביטחון אסרה עליה לייצא פחם, ברזל, עופרת, טקסטיל ופירות ים, וחסמה את ייבוא הנפט הגולמי והנפט המזוקק. הסנקציות פגעו קשות בכלכלה של צפון קוריאה.

 

המומחים באו"ם אמרו שלמרות הסנקציות נגד צפון קוריאה עדיין יש לה גישה למערכת הכלכלית העולמית, כתוצאה מ"ליקויים" של חברות במועצת הביטחון ביישום הסנקציות וכן בעזרת "נציגי בנקים ורשתות ברחבי העולם". המומחים אמרו שהמוסדות הפיננסיים של צפון קוריאה, בהם הבנקים שנתונים לסנקציות, מפעילים יותר מ-30 נציגים בחו"ל ששולטים בחשבונות בנקים ומאפשרים עסקאות בלתי חוקיות – כולל סחר בפחם ובנפט.

קים צופה בשיגור הטילים (צילום: AP)
קים צופה בשיגור הטילים(צילום: AP)
  

הלילה הודיע צבא דרום קוריאה על ניסוי טילים נוסף של צפון קוריאה. לפי סיאול שני טילים בליסטיים לטווח קצר שוגרו מהחוף המזרחי של המדינה לעבר ים יפן. זה היה הניסוי הרביעי של פיונגיאנג בשבועיים האחרונים. הניסוי הראשון היה ב-25 ביולי, כמעט חודש אחרי הפגישה של דונלד טראמפ וקים ג'ונג און באזור המפורז בגבול בין שתי הקוריאות.

 

למרות אופטימיות יחסית בשנה שעברה, כרגע נמצאים המגעים בין צפון קוריאה לארה"ב במבוי סתום. ארה"ב לא מוכנה להקל בסנקציות עד שצפון קוריאה תראה נכונות לנטוש את תוכניות הנשק הגרעיני והטילים שלה. בנוסף כועסת צפון קוריאה על התרגילים הצבאיים המשותפים של ארה"ב ודרום קוריאה - שמתנהלים בניגוד להבטחה שהעניק טראמפ לקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שיגור טיל צפון קוריאני בשבוע שעבר
צילום: AFP
מומלצים