שתף קטע נבחר

"תעשה משהו". טראמפ מבקר את נפגעי הירי

ביקורים טעונים של טראמפ בעקבות אירועי הירי שזעזעו את אמריקה. הוא ביקר פצועים באוהיו, ומפגינים מחו נגדו מחוץ לבית החולים. משם יגיע לאל-פאסו, אחרי פשע השנאה נגד מהגרים. בטו אורורק, מתמודד בפריימריז הדמוקרטיים ויליד העיר: "אתה לא רצוי פה". הנשיא: "תהיה בשקט"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הגיע עם רעייתו מלניה לאוהיו ונפגש עם קורבנות הטבח שהיה בעיר דייטון ביום ראשון. מאוהיו ימשיך טראמפ לאל-פאסו, שגם בה היה אירוע ירי קטלני. שני האירועים זעזעו את אמריקה, והביקורים של טראמפ טעונים במיוחד: מתנגדיו של הנשיא מאשימים אותו בהסתה נגד מהגרים ובהתבטאויות שתורמות לאלימות באמריקה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AP)
מפגינים נגד טראמפ, היום באוהיו(צילום: AP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תשעה בני אדם נרצחו באירוע הירי בדייטון בראשון בבוקר. מבצע הטבח חוסל. טראמפ ביקר בבית החולים בדייטון את פצועי הפיגוע, ומחוץ לבית החולים התקבץ קהל של מפגינים שקרא לעברו "תעשה משהו!". המפגינים הניפו את הבלון המתנפח "בייבי טראמפ" והניפו שלטים שעליהם נכתב: "תעצור את הטרור הזה" ו"השנאה לא רצויה כאן".

 

בהמשך יגיע נשיא ארה"ב לביקור שצפוי להיות טעון עוד יותר - בעיר אל-פאסו בטקסס, סמוך לגבול מקסיקו. 22 בני אדם נרצחו בטבח בסניף "וולמרט" ביום שבת. הטבח הוגדר כפשע שנאה נגד מהגרים: הרוצח בן ה-21 פרסם מניפסט מפורט לפני מסע ההרג. הוא הביע תמיכה במדיניות של טראמפ ואמר שהירי הוא תגובה ל"פלישה ההיספאנית".

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מחאה  נגד דונלד טראמפ  (צילום: AFP)
מחאה נגד דונלד טראמפ (צילום: AFP)
 

לקראת ביקורו באל-פאסו התעמת טראמפ עם בטו אורורק, מועמד בפריימריז הדמוקרטיים שגדל באל-פאסו. אורורק אמר שטראמפ "עזר ליצור את השנאה שהפכה את הטרגדיה בשבת לאפשרית" ושלנשיא "אין מקום כאן". טראמפ הגיב לדברים וכתב בטוויטר שאורורק "צריך לכבד את הקורבנות ורשויות אכיפת החוק – ולהיות בשקט".

 

ורוניקה אסקובר, דמוקרטית מטקסס וחברה בבית הנבחרים, אמרה שהנשיא "לא רצוי" באל-פאסו. אסקובר, שמייצגת את אל-פאסו בקונגרס, סיפרה שהיא סירבה להזמנה של הבית הלבן להצטרף לטראמפ בביקור באל-פאסו אחרי שנאמר לה שהנשיא עסוק מדי ולא יכול לדבר איתה בטלפון לפני הביקור. "סירבתי לשמש כאביזר בביקור הזה", אמרה ל-CNN.

נשיא ארה
הזוג טראמפ עולה למטוס בדרך לאוהיו(צילום: AFP)

נשיא ארה
(צילום: AP)

נשיא ארה
(צילום: AFP)
 

שני אירוע הירי חידשו את הדיון הארוך על הקלות שבה יכולים האמריקנים לרכוש נשק. ביציאתו מהבית הלבן לדייטון אמר טראמפ לכתבים שהוא מעוניין להחמיר את בדיקות הרקע לרוכשי נשק, ולוודא שאנשים שלוקים בנפשם לא יחזיקו בנשק. הוא מעריך שהקונגרס יתמוך בצעדים האלה, אך לא יאסור על רכישת רובי סער. "אני יכול לומר לכם שאין שום רעב פוליטי למשהו כזה כרגע. אבל אני בהחלט אעלה את זה. לבדיקות הרקע יש רעב גדול מאוד".

 

בדייטון קיבלו את פני הנשיא מחוקקים רפובליקנים ודמוקרטים, כולל ראש העיר הדמוקרטית נאן ווויילי. לפני ביקור הנשיא אמרה וויילי שהיא תקבל את פניו, אך מתכוונת לומר לו שהוא "לא מועיל" בנושא אלימות הנשק בארה"ב. מבקריו של הנשיא, כאמור, מאשימים אותו באחריות מסוימת לאירועי הירי בגלל "רטוריקה גזענית". הטבח באל-פאסו נחקר כפשע שנאה והיורה בדייטון, כך פורסם, נמשך לאידיאולוגיות אלימות.

ארה
הרוצח מאל-פאסו. "תגובה לפלישה ההיספאנית"
 

בנאום אתמול על אירועי הירי דיבר טראמפ על הצורך ברפורמות בנושא בריאות הנפש, רגולציות בפיקוח על האינטרנט והגדלת עונשי המוות. הדמוקרטים האשימו את טראמפ בהתחמקות מהנושא המרכזי: הטלת מגבלות על רכישת נשק ואיסור על שימוש בנשק ספציפי.

 

הדמוקרטים טוענים שהתבטאויות גזעניות של הנשיא, שזוכות לתמיכת לאומנים שדוגלים בעליונות הגזע הלבן, יוצרות אקלים פוליטי שמגדיל את הסיכוי לאירועי ירי. ג'ו ביידן, המועמד המוביל בפריימריז הדמוקרטיים, אמר בעצרת באיווה: "יש לנו נשיא עם לשון רעילה שתומך בפומבי וללא התנצלות באסטרטגיה פוליטית של שנאה, גזענות ופילוג". תומכיו של הנשיא טוענים שהדמוקרטים מאשימים את הנשיא לשווא בזוועות שמבצעים עבריינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגינים בביקור טראמפ
צילום: AP
מומלצים