שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    11 בירות יוצאות דופן שכדאי לטעום בפסטיבל הבירה
    אוויר הרים צלול כבירה: מבשלת בוטיק מאנגליה ובירה מתמר מג'הול שגדל בעמק הירדן - מה כדאי לשתות בפסטיבל הבירה בירושלים?

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    משתתפי פסטיבל הבירה השנתי בירושלים - שיתקיים בסוף החודש בבירה - צפויים ליהנות הפעם מאירוע בינלאומי, בו יוצגו עשרות מותגים מרחבי העולם; לצד מותגים המגיעים ממוקדי הבירות המוכרים בעולם כמו גרמניה, בלגיה ואנגליה, השנה יככבו בפסטיבל גם כמה מדינות פחות פופולריות בהקשר של בירה - כמו תאילנד, יפן, לטביה וצרפת.

     

    לצד אלו, אפשר יהיה למצוא שם גם כמה שילובי בירה מיוחדים ומפתיעים. עשינו בשבילכם את העבודה ובחרנו 11 בירות שכדאי לכם לטעום.

    פסטיבל הבירה בירושלים (צילום: עידו ניתאי)
    בסימן חו"ל(צילום: עידו ניתאי)
     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    מה שותים?

    מבשלת "שטיגל" מאוסטריה תגיש את משקה ה"שטיגל רדלר אשכוליות", המשלב בין בירה למיץ אשכוליות טבעי. מבשלת "דה ברבנדר" מבלגיה, תציג את בירת "פטרוס רד דובדבנים", הכוללת דובדבנים טריים.

     

    עם כל הכבוד למותגים הבינלאומיים, תעשיית הבירה הישראלית - שהולכת וגדלה משנה לשנה - תופסת גם היא מקום מכובד בפסטיבל: מבשלת "אוק אנד אש" תציע את משקה ה"פורטר קוקוס", מבשלת "איפשי" תציג את ה"סטאוט שיבולת שועל" ו"בירבזאר" ישיקו בפסטיבל את הסניף הנייד החדש לאירועים שלהם. גם ה-"Gypsy" יציגו את שלל הבירות שלהם, הזוכות לשמות מיוחדים כמו "חתול שמן", "דודהש'ך" וכינויים מעניינים נוספים באותו סגנון.

    פסטיבל הבירה בירושלים (צילום: עידו ניתאי)
    לחיים! פסטיבל הבירה בירושלים(צילום: עידו ניתאי)

    מבשלות ישראליות נוספות שיציגו בפסטיבל הן מבשלת "שפירא" ומבשלת שריגים, לצד מבשלת "ג'מס", "בירת גיבורי על", מבשלת Isis, "בירה ברזל", הדובים", "בירה ללה", "בירה מלכה", מבשלת הנגב ו"הגיבור".

     

    מה אוכלים?

    כששותים אלכוהול, חשוב גם לאכול: במקום יפעלו דוכני אוכל עם מנות כמו נקניקיות בוואריות, בשרים מעושנים, המבורגר טבעוני, מנות מ"בית הפנקייק" ועוד מאכלים שהולכים טוב לצד הבירה.


    ומה בתוכנית האומנותית?

    בירה נמזגת הכי טוב לצד מוזיקה טובה, ואת זה יודעים גם מארגני הפסטיבל, שדאגו לקיים במתחם הופעות של אומנים מובילים: ביום רביעי יופיעו להקת טונה, לירון עמרם והפנתרים וערוץ הכיבוד. ביום חמישי יתקיימו הופעותיהם של להקת התקווה 6, טל פרידמן והחתולים השמנים ועדי אולמנסקי. בשני הערבים יעלו לבמה גם תקליטנים מעולים, שירימו את הקהל אל תוך הלילה.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    11 בירות מיוחדות שכדאי לטעום בפסטיבל

    1. קירין איצ'יבן | Kirin Ichiban

    בירת לאגר קלה, בהירה ויבשה המגיעה מיפן. הבירה עצמה מיוצרת מהתירוש הראשוני שמופק מהלתת, המעניק לה טעמים עשירים ומורכבים. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 4.9%

     

    2. צ'אנג | Chang

    הפירוש של "צ'אנג" בשפה התאית הוא פיל, אבל בניגוד לשם העוצמתי הבירה - שמגיעה מתאילנד - היא בירת לאגר בהירה, קלילה ונעימה, עם מעט מרירות האופיינית ללאגר. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 5%

     

    3. ללה | Lela תמרים

    בירת תמרים (או שיכר תמרים) המיוצרת מתמרי מג'הול שמקורם בעמק הירדן, ואידיאלית לנמנעים מגלוטן. הבירה עשירה בטעמים פירותיים ובעלת מרירות קשותית עדינה, שמשתלבת היטב עם טעם התמרים. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 5.5%

     

    4. צ'סו | Cesu

    בירת לאגר לא מסוננת שמקורה בלטביה, בעלת גוון מוזהב וכהה. היא מאוזנת למדי, מרווה וכיפית לשתייה, עם מרירות נמוכה וטעמים מאלטיים וקראמליים עדינים. בקבוק: 568 מ"ל, כוהל: 5.4%

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)
     

    5. בינדי | Bhindi

    הבירה הבאה מיוצרת במבשלת הארץ, שהוקמה על ידי "ביר בזאר" (רשת ברים המתמחה בבירות תוצרת הארץ) בקרית גת, במקום שבו פעלה בעבר מבשלת הנגב. מלבד ה"בינדי", המבשלה מייצרת את כל הבירות של הביר בזאר ("חתול שמן", "דודה'שך") ובירות נוספות בבישול חוזי תחת מותגים פרטיים. בירת ה"בינדי", היא בירת אינדיה פייל אייל (IPA) מרירה עם סיומת ארוכה. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 5.5%

     

    6. סמאש | Smash

    בירת הסמאש הזו, מגיעה ממבשלת גיבורי העל הישראלית. הבירה, בסגנון אינדיה פייל אייל (IPA), היא למעשה סינגל מאלט, עם סוג אחד בלבד של לתת וסוג אחד בלבד של כשות. הבירה עוצמתית עם בשומת כשותית לצד מרירות נוכחת. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 6.0%

     

    7. ת'ורנברידג' ג'ייפור IPA | IPA Thornbridge Jaipur

    ת'ורנברידג', היא אחת ממבשלות הקראפט המודרניות באנגליה. בירת הדגל של המבשלה היא אינדיה פייל אייל (IPA) בסגנון אמריקני - בירה בהירה מאוד וצלולה, בעלת טעמים הדריים של פומלה לבנה, מרירה, עם סיומת ארוכה במיוחד. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 5.9%

     

    8. קוקו פורטר | Coco Porter

    "אור אנד אש" הישראלית מייצרת מגוון רחב של בירות. בין המיוחדות שלה, אפשר למצוא את קוקו פורטר: קטיפתית, שחורה ועם טעמים חזקים של שוקולד וקוקוס. סוג של בירת קינוח, אבל גם כזו שמתלווה נהדר לצד קארי מתובל, בקר טריאקי וכמובן עוגת שוקולד. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 6.3%

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    9. איפשי | Ifshy

    המותג הוקם בידי חמישה חברי ילדות מהיישוב הדרומי - כוכב השחר, המבשלים בירה בבית מאז שהיו בשירות הצבאי. החבר'ה, משתמשים בשירותי מבשלה בערד, ובירת הדגל שלהם היא סטאוט בתוספת שיבולת שועל, דבש וטקילה. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 6.3%

     

    10. טייפון | Typhoon

    ה"טייפון, שמגיעה ממבשלת הדובים הישראלית, היא בירה בסגנון אמריקן פייל אייל (APA). הבירה עצמה בהירה, קלילה ומענגת, עם כשות אמריקנית שנותנת לה מרירות מרעננת, ובעיקר - בשומות פירותיות וטעמים נהדרים שעושים בפה סופה טרופית. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 4.9%

    בירה (צילום: יח
    שם דבר: מבשלת שריגים(צילום: יח"צ)
     

    11. טריפל בלגי עמק האלה

    מבשלת שריגים, שהפכה כבר מזמן להיות סמל של איכות בכל הקשור לבירות בוטיק בארץ הקודש, מביאה מתוך סדרת "עמק האלה" שלה, את הטריפל הבלגי. אי אפשר להישאר אדישים לאחוז הכוהל הגבוה שבה, המכה בחוזקה בבלוטות הטעם וגורם לתחושה נהדרת בראש. בירה חזקה, שלא מתחנפת על הלשון. בקבוק: 330 מ"ל, כוהל: 9.2%

     

    פסטיבל הבירה בירושלים, שמתקיים בבירה זו השנה ה-15, יציע 120 טעמים שונים של בירות ממגוון רחב של מותגים מוכרים בינלאומיים, לצד מבשלות בוטיק מקומיות ואיכותיות.

     

    הפסטיבל יתקיים בגן העצמאות בירושלים, בין ה-29-28 באוגוסט, החל מהשעה 18:00.

    מחיר כניסה: 45 שקלים במכירה מוקדמת, 70 שקלים ביום האירוע. הזמנת כרטיסים ומידע נוסף: באתר הפסטיבל

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים