שתף קטע נבחר

"כך הצלחתי לנהל את הסוכרת שלי"

ארי שועלי לא רצה לחיות סביב הסוכרת, אבל מצבו הבריאותי רק הידרדר. ואז הטכנולוגיה סייעה לו לאזן את רמות הסוכר בגוף

 

בשיתוף גפן מדיקל

 

כמו עוד כחצי מיליון ישראלים, גם ארי שועלי מכרכור גילה את דבר מחלתו בסוכרת בהפתעה גמורה. אולם, הבשורה שנחתה עליו ללא כל אזהרה בגיל 51 לא טלטלה את עולמו כלל, והוא התייחס אליה בשוויון נפש מפתיע. את חייו הוא ימשיך לנהל כרגיל, כך סבר לעצמו.

 

"הייתי צריך לעשות בדיקות בגלל דבר אחר לגמרי, והרופא צרח עלי להגיע אליו מיד. לא הבנתי מה הוא רוצה מחיי", הוא משחזר. "הוא גילה שיש לי רמות סוכר גבוהות בדם ומשם התחלנו דרך. הייתה תחושה שהכל בסדר, שלא קרה כלום. כדור אחד ביום והכל סבבה".

סוכרת (צילום: Abbott)
(צילום: Abbott)

מהר מאוד חזר ארי לשגרת חייו, נוטל את כדור הסוכרת מדי יום ובטוח שמחלתו מקבלת את הטיפול הראוי לה. אך מתחת לפני השטח הדברים היו שונים.

 

"לא רציתי לחיות סביב המחלה", הוא נזכר, "רציתי לחיות כמו איש בריא על אף הסוכרת. לא הייתי אוכל נכון, הייתי מעשן כמו חזיר, פעילות גופנית לא הייתי עושה באופן שיטתי. הסוכרת לא הפריעה לי - היא לא כאבה ולא הגבילה אותי. זו הסכנה שלה, שהיא לא יושבת לך על הוורידים כל הזמן. היא איפשהו ברקע, ישנה".

 

ככל שעלו ערכי הסוכר בדמו של ארי כך גם מצבו הבריאותי החל להידרדר. הכדורים שקיבל הוכחו כלא יעילים מספיק והוא נדרש לגלות יותר מעורבות על מנת לאזן את מחלתו. אך גם ניסיונות אלו עלו בתוהו.

 

"מבחינתי, מעבר לבעיות הבריאותיות, סוכרת היא מחלה שדורשת ממך התעסקות כל הזמן", הוא מסביר. "אתה צריך לדקור את עצמך 5 פעמים ביום בשביל למדוד סוכר, ללכת עם מד סוכר ומזרק בכיסים, להזריק אינסולין, לקחת כדורים. לחיות סביב המחלה. אתה עסוק כל הזמן בלמדוד איפה הסוכרת נמצאת מול החיים שלך, וזה מה שמנע ממני באמת לטפל בה".

 

"הבנתי איזה שטויות אני עושה"

הדרך להתגבר על הקשיים הגיע בזכות הטכנולוגיה. כשהגיעו ערכי הסוכר בדמו של שועלי לתוצאה מדאיגה ממש, הגיע השינוי המיוחל דרך רופאת הסוכרת שלו - אשר בזכותה הוא הכיר אמצעי חדש לניטור הסוכר בדם. "לאט לאט הבנתי איזה שטויות אני עושה", הוא מתוודה, "התחלתי לשנות הרגלי מזון והרגלי טיפול".

סוכרת (צילום: Abbott)
(צילום: Abbott)

ייחודה של הטכנולוגיה החדשה הוא בכך שהיא מאפשרת ניטור של ערכי הסוכר בדם באופן מיידי על ידי סריקת חיישן תת עורי. בכך נחסכת ההתעסקות היומית הלא נעימה סביב מדידת ערכי הסוכר.

 

"הגדולה של המכשיר בעיניי הם החיים הפשוטים", מאשר שועלי, "הוא מאפשר לי להיות כל הזמן בשליטה על רמת הסוכר מבלי להתעסק בזה: בנהיגה, עם אנשים, בכל מקום. זה לא מפריע לי לחיים. ככה אני יכול לנהל חיים רגילים, ולטפל בסוכרת ולאזן אותה במהירות במקרים בהם אני יוצא מאיזון.

 

"אפשר לשלוט בסוכרת גם בלי הטכנולוגיה אבל אז צריך לעבוד בזה: צריך ללכת כל הזמן עם אביזרים וחפצים שיאפשרו לך לבצע את הטיפול והבדיקות הנדרשים לרמת הסוכרת שלך".

 

כיום, בגיל 66, שועלי גאה להגיד שהוא מאוזן שלוש שנים וערכי הסוכר בדמו יציבים, על אף שבגזרת התזונה והפעילות הגופנית הוא מודה שעוד יש לו לאן לשאוף. "על חלק מהדברים אני מקפיד ועל חלק מהדברים לא, אבל זה לא משנה. אני יודע לאזן את הסוכרת בדרך שמתאימה לי".

 

ומה הטיפ הכי גדול שיש לו לתת לחולי סוכרת? "להיות מודע ובשליטה, אלה הדברים העיקריים שאני רואה", הוא מסכם.

 

בשיתוף גפן מדיקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים