שתף קטע נבחר

חדר רחצה עם חווית ספא: החידושים והטרנדים

גם חדר רחצה קטן יכול להיות מעוצב. אמבטיה במרכז החדר, ארונות תלויים, אסלה שתנקה אתכם אוטומטית ושימוש בגווני שחור וזהב. איך הופכים את חדר הרחצה לחדר שירגיש כמו בית מלון? אתר "המקצוענים" עם טיפים והשראה

טרנד מלונות הבוטיק המעוצבים והתהודה שקיבל ברשתות החברתיות הוליד גם את השאיפה לסוויטת הורים מעוצבת. כזו שאפשר להתפנק בה כל השנה ולא רק בחופשה השנתית. היצע החומרים המלאכותיים שמספקים חיקוי הולם למקור, סייע בהפחתת עלויות וביצירה של פינה מרגיעה בחדר השינה.

 

דווקא המלונות הקטנים בארץ השכילו להבין שאם הם לא מתפארים בשטחי נדל"ן, הם צריכים להפוך את החדרים הקטנים ליוקרתיים יותר מאשר אלו של מלונות הרשת הוותיקים והמוכרים. התוצאה: חדרים צפופים יותר, אך הרבה יותר מעוצבים, מפנקים ו"עוטפים" בהרגשה תוך ירידה לפרטים הקטנים ביותר של אביזרים, מבשמים וטקסטיל משובח.

 

איך תוכלו לעשות את זה בבית שלכם ומהם הטרנדים החמים שככל הנראה כאן כדי להישאר? הנה הצצה לכמה חדרי ספא שמקדשים את שעות המנוחה שלכם ומאפשרים רגיעה מוחלטת.

 

     (  )
התמונות באדיבות קבוצת נגב, יבואנית Villeroy & Boch( )
 

     (  )
ברז מהקיר או מהרצפה? תלוי בתקציב שלכם ואם זכרתם לתכנן מראש( )

מקלחון או אמבטיה? תלוי בשטח שיש לכם

כמובן שההמלצה היא לשלב את שניהם, שכן כל אחד מהם עונה על צורך אחר, ואולם במקרה של התלבטות תנאי השטח ואורח החיים שלכם הם שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה.

 

"אמבטיה, ובייחוד פרי סטנדינג מתאימה לשטח רחב שמאפשר פינה שתאפשר להציג אותה כמעין תכשיט בחדר", מסביר חיים קדוש, מנהל מוצר בקבוצת נגב. "אם אתם מתכננים להצמיד אותה לקיר, חבל על ההשקעה המיותרת, ובמקרה כזה עדיף אמבטיה צמודת קיר רגילה. אם מעוניינים להוזיל עלויות, לא חייבים ברז שעולה מהרצפה, ואפשר להסתפק בברז מהקיר גם אם האמבטיה עצמה לא לגמרי צמודה אליו".

 

אם אתם לא רואים את עצמכם רובצים בסוף יום עבודה לאמבט, לא בטוח שההשקעה הזו עבורכם. באמבטיה הרבה יותר מסורבל להתקלח, היא מיועדת בעיקר לטבילה, ואם אינכם בטוחים, כדאי שתתנסו בה בבית מלון לפני שאתם משקיעים ברכישה שלא תתאים לצרכים שלכם. במקרה שקצב החיים שלכם דינאמי, ייתכן ששווה להשקיע במקלחון רחב ומפנק עם ספסל ישיבה ואף עם שני ראשי אמבטיה שיאפשרו לכם להתקלח בשניים.

 

      (  )
אתם טיפוסים של מקלחת חפוזה, טבילה ממושכת או גם וגם?( )

בחרתם באמבטיה בתוך חדר השינה? הנה כמה דגשים

הקפידו על התקנים כדי למנוע החלקה. קדוש: "בקרבת האמבטיה יש להקפיד על ריצוף מסוג R11 שזו דרגת אנטי סליפ (מניעת החלקה). קיימים כיום פסי ניקוז מעוצבים שימנעו הצפת מים בקרבת האמבטיה, ואשר יכולים להיות גם באזור הגלוי של האמבטיה".

 

לדבריו, "אם האמבטיה ממוקמת במרכז חדר שינה גדול במיוחד, תצטרכו למקם את הברז גם בצורה של ברז פרי-סטנדינג שעולה מהרצפה. לשם כך עליכם להביא את צנרת המים לנקודת הברז מראש. הדבר מחייב הכנת תשתית ותכנון מדויק מראש".

 

     (  )
מקלחון עם ניקלים? פאסה. השחור והזהב משתלטים( )

בחרתם במקלחון? התאימו את ראש המקלחת לסגנון החיים שלכם

להתקלח ולהרגיש תחת מי גשמים זה נחמד, אבל אם אתם צריכים לחפוף את השיער במהירות, לא בטוח שזה הפתרון שיתאים לסגנון החיים שלכם.

 

"פתרון הביינים הוא ראש גשם בגודל קטן יותר, אשר לרוב מתאים יותר לקהל הישראלי, בגודל של 20-22 ס"מ ועם קצב זרימת מים של 20 ליטר לדקה", מסביר קדוש. "אחרת, בסופו של דבר תמצאו את עצמכם מתקלחים בעזרת המזלף הידני והמסורבל יותר".

 

כמובן שגם במקלחונים תוכלו להתפנק עם מיטב הטרנדים שקיימים: ראש אמבטיה הממוקם בקיר ומדמה זרימת מים של מפל, ראש אמבטיה עם רמקולים ואף ראש אמבטיה עם תאורה מתחלפת.

 

     (  )
בעבר היה מוצר נישה, כעת הברז השחור נכנס למיינסטרים( )

כיור אחד או שניים?

זו שאלה של מקום ושל תחזוקה. שני כיורים יכולים מאוד להקל על מלאכת ההתארגנות בבוקר אך תופסים שטח לא מבוטל ומצריכים תחזוקה כפולה הן מבחינת זמן ניקיון והן מבחינת בלאי של חומרים.

 

בשונה משני ראשי אמבט במקלחון חדר ההורים, אשר חוסכים משמעותית זמן התארגנות בבוקר, הרי ששני כיורים הם כבר בבחינת מותרות, והם תלויי מיקום, סגנון חיים והעדפה זוגית.

 

     (  )
בשירותי אורחים אפשר להשתולל ופחות לחשוב על הפרקטיות ( )

אסלה שהיא גם בידה  

אחד הטרנדים החדשים בשוק הכלים הסניטריים הוא אסלה משולבת: כזו שהיא גם אסלה וגם בידה. מחירה עדיין גבוה בשוק בצורה משמעותית בהשוואה לאסלה רגילה, אך ייתכן בהחלט שריבוי מתחרים והוזלת טכניקות ייצור תוביל בהמשך להנגשתה לקהל רחב יותר.

 

המקור שלה מגיע מיפן, ארץ הגאדג'טים, אך היא כבר קיימת אצל מספר חברות בתחום. קדוש: "המוצר הזה קיים כבר כעשר שנים, אך רק בשנתיים האחרונות צבר תאוצה, והפך להיות מוצר מדובר יותר, מאז שנכנס למספר מלונות בעלי שם".

 

האסלה כוללת ברזים, מתקן המחמם את המים, מספר מצבי הפעלה בהתאם למשתמש בהם ותהליך ייבוש. כמו בבידה, גם האסלה הדו-תכליתית אינה כוללת שימוש בסבון ואינה מהווה תחליף למקלחת, כמובן. ההפעלה היא בעזרת שלט עם ג'ויסטיק, שבסיום השימוש ממוקם על מתקן שמקובע לקיר.

 

"זה מסוג המוצרים שברגע שהציבור הרחב מתנסה בו ונחשף אליו, קל לו יותר להכניס אותו אל הסביבה הביתית", אומר קדוש. "ככל שיותר חברות ייכנסו לתחום עם המוצר הזה, מחירו ילך ויהיה נגיש יותר. כרגע הוא עדיין עומד על מחיר גבוה יחסית, אך נראה שעם הוזלת הליכי ייצור נראה אותו כמוצר נפוץ יותר לשימוש לקהל הרחב".

 

לדבריו, "הישראליים עדיין משתמשים בשוטפן (בצורת מזלף) המותקן על הקיר הסמוך לאסלה. ואולם, בשל חסרונותיו האסתטיים, נזילות המים בסמוך לו והסרבול שבפעולת השימוש בו, נראה שהאסלה הזו תהפוך מטרנד אזוטרי למגמה. ממש כפי שקרה לאסלות התליות המשוות לחדר הרחצה מראה יותר מינימליסטי ואפשרות לניקוי בצורה קלה ונוחה יותר".

 

     (  )
( )

מהם הגוונים הטרנדיים?

אמנם כלים סניטריים לא מחליפים באותו קצב שמחליפים טקסטיל לבית ובטח שלא בתדירות החלפת הבגדים בארון, אך גם בתחום זה יש טרנדים. במקרה הזה גם קצב התחלופה שלהם נמוך יחסית, ומתחדש מדי כמה שנים.

 

המגמות הבולטות הן עיצובים בקווים נקיים ומינימליסטיים. האמבטיות והכיורים הם אינטגרליים או מונחים בנפרד, אך גם הם במראה מאוד מוקפד עם מגמה של קווים דקים יותר.

 

ומה לגבי הגוונים? תלוי באיזה כלים סניטריים מדובר. קדוש: "הרוב המכריע עדיין יקנו את הלבן הנצחי המשדר ניקיון. ההתפרעות תהיה בדרך-כלל בבחירת גוון הכיור, ופחות בגווני האסלה והאמבטיה. הסיבה העיקרית היא שצבעוניות עובדת פחות טוב עם חומרי ניקוי ועלות ההחלפה של אסלות ואמבטיות גבוהה יותר מעלות החלפת הכיור".

 

לדברי קדוש, "באמבטיות הצבע השולט הוא לבן. באסלות ניתן למצוא שימוש גם בגווני אפור ושחור. בכיורים כבר יותר מתפרעים עם גוונים פסטליים של תכלת, ורוד, סגלגל וורוד פוקסיה".

 

אם עד עכשיו במטבחים ובחדרי רחצה הברזים, הידיות ומאחזי היד היו בעיקר בגוון ניקל, הרי שהזהב הולך ותופס את מקומו. בעניין זה, הבחירה היא חד-משמעית, ואם בחרתם בגוון זהב, סביר להניח שתאבזרו איתו את כל חדר הרחצה. שילוב של כסף וזהב? פחות נפוץ.

 

     (  )
לא רק האסלה תלויה, גם הארונות מתחילים לרחף( )

חיפויים – הקרמיקה מנצחת

גם חובבי האבן הטבעית כבר מבינים שהעלות הגבוהה של החיפוי באבן טבעי לא מסתכמת בשלב הרכישה, ושהתחזוקה גם היא יקרה במיוחד לאורך השנים. "אריחי הענק הדקים הם טרנד שכאן כדאי להישאר, והוא מגיע במגוון גדול של חיקויים טובים לאבן המקורית", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "שיש הוא אבן טבעית שמצריכה תחזוקה. זהו חומר טבעי שנושם וזז, במשך הזמן הגידים נפתחים וזה לא מוצר שאפשר לשים ולשכוח ממנו. מדי פעם צריך לחדש את האיטום שלו עם סילר והוא מאוד מאתגר כחיפוי בחדרים רטובים".

 

גם לגבי הריצוף, המגוון של אריחים המדמים פרקט הוא גדול, ויש אריחי קרמיקה שעשויים ברמה מאוד גבוהה ומגיעים גם עם טקסטורה המחקה את המקור ועמידים בפני אקונומיקה. מוקד השירות: "בחדר השינה עצמו ניתן להשקיע בפרקט מעץ טבעי, אבל בחדר הרחצה, אם לא משקיעים בעץ איכותי במיוחד, הרי שזה לרוב לא משתלם".

 

"חדרי הרחצה מהווים עבורנו הזדמנות להתפרע עם עיצוב מקורי ולא שגרתי", אומרת שלומית לזרוביץ, סמנכ"לית השיווק של קבוצת נגב. "ניתן לעשות זאת באמצעות אריחים מיוחדים, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, גופי תאורה דומיננטיים ושילובים מפתיעים. חדר הרחצה הולך ותופס מקום של כבוד, שהיה בעבר שמור בעיקר למטבח ולסלון. עם תכנון קפדני שיורד עד לפרטים הקטנים, אבזור שמרגיש כמו ספא, מבשמי אוויר פרפומריה בכלים מעוצבים ותאורה מתוחכמת שמשלבת בין תאורת אווירה לתאורה פונקציונלית".

 

     (  )
( )

לא רק בדירות של גברים: חדר הרחצה לובש שחור

אם לפני עשור הבונטון היה הלבן, ולאט לאט התכהה לאפור, הרי שכעת זה כבר לא מהפכני לעצב את המטבח בבית בשחור. בעבר, בחירה בשחור אפיינה דירות בעיצוב גברי מובהק, זה רק היה עניין של זמן עד שהטרנד ייכנס גם לחדרי הרחצה של המיינסטרים.

 

קדוש: "בינתיים הטרנד השחור שולט, ודוחק הצידה את השימוש בניקלים וברובה אפורה. ניתן למצוא אותו בעיקר בפרופילים שחורים של המקלחון, בברזים ובידיות, באריחים שחורים המחפים את הקירות, בכיורים שחורים ואף ברובה שחורה בין אריחים לבנים - חיפוי בסגנון ניו-יורקי שמדגיש את הפוגות שבין האריחים".

 

     (  )
מראה שגם מאירה: התמונות באדיבות קבוצת נגב, יבואנית Villeroy & Boch( )

עוד כתבות בנושא:

קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

המדריך הגדול לשיפוץ קטן  

שיפוץ הבית המשותף

 

מראה מוארת וחלוקת מגירות  

אחד האלמנטים שהכי תופסים תאוצה הם המראות המוארות. גם מוצר זה עדיין נחשב ליקר, אך ההערכה היא שתוך כמה שנים ההיצע הגדול והוזלת עלויות ייצור (גם אם ברמה של הורדת איכות הליטוש של הזכוכית), יאפשרו הורדת מחירים.

 

היתרון הגדול של מראות מוארות הוא בדירות שבהן לא הכינו תשתית לתאורה. וכך, מי שנזכר בדקה התשעים, יכול לרכוש מראה שהיא גם גוף תאורה, מבלי לחצוב בקירות.

 

אם האסלות התלויות נהפכו לברירת המחדל, כך גם ארונות האמבטיה. עדיין ניתן למצוא ארונות הממוקמים ישירות על הרצפה, אך המראה המרחף הולך ונכנס גם לתחום ארונות האמבטיה ומאפשר ניקוי בקלות וביעילות מתחת לארון כשהוא אינו צמוד לרצפה.

 

"הישראלים מעדיפים מגירות על פני דלתות, עם דגש על מגירות הכוללות תאי חלוקה", אומר קדוש. "המגמה היא לכיוון של מגירות גדולות ועמוקות יותר, שיכולות להכיל כמות גדולה של מוצרים, עם צירים איכותיים וטריקה שקטה. הפרזול המתקדם הגיע מעולם המטבחים ונכנס אל חדרי הרחצה".

 

לעומת זאת, הכיורים התלויים הולכים ונעלמים. הישראלים עדיין מעדיפים שיהיה להם ליד הכיור משטח שניתן יהיה להניח עליו חפצים ושטח אחסון מספק בארון שצמוד לכיור. קדוש: "מחצית לוקחים כיור אינטגרלי (שהוא חלק ישיר מהארון ומשטח השיש) ומחצית לוקחים כיורים מונחים. כמובן שמבחינה עיצובית כיור מונח הוא יותר יפה, וכיור אינטגרלי יותר קל ונוח לשימוש ולתחזוקה. הנה דוגמה לטרנד שניצח את שיקולי הפרקטיות והתחזוקה".

 

הכותבת הייתה אורחת במפעל של Villeroy & Boch

 

צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

 

 ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 20/09/2019 08:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים