שתף קטע נבחר

"באנו לטייל נשארנו לגור"

מסלולי אופניים, שבילי טיולים וירוק מול העיניים הם הטבע השני של תושבי העיר הצומחת חריש. אייל גוטליב, יועץ נדל"ן ורוכב אופניים המארגן קבוצות רכיבה, ושני גרינברג, מורת דרך וחברת מועצה, מגלים איך התאהבו באזור בזכות טיול ונשארו לגור. רגע לפני החגים, הם מגלים לנו את מסלולי הבית ופינות הקסם של תושבי העיר - רק דקותיים מהירידה מכביש 6

"נהגתי לדווש באזור עם חברים - נשארתי לגור", מספר אייל גוטליב, 45, יועץ נדל"ן ב"רימקס" הגר בחריש למעלה משנה. הוא הגיע עם אשתו וארבעת ילדיו כי הבין, שבין כל המעלות הטובות של היישוב המתפתח, אפשר גם פשוט לקחת אופניים ולהתחיל לדווש מהרגע שיוצאים מהבית.

 

"הכרתי את המקום בזכות טיולים שערכתי עם חברים. באזור הזה הירוק, ההררי, הסביבה כאן תחומה בכביש 6 ובשבילים מסודרים, ומאוד קל לטייל. גם אם הולכים לאיבוד קל למצוא את הדרך, וכך יצא שמתוך האהבה שלי לאופניים והרצון לרכוב כאן, התאהבתי בחריש ובאתי לגור", הוא מוסיף בהתלהבות.

 

  (צילום: אייל גוטליב)
(צילום: אייל גוטליב)

 

גוטליב חי את השטח, גם בגלל העובדה שהוא מתנדב בעמותת "ידידים", המסייעת לאנשים שנתקעו בדרכים. "כשמישהו נתקע בכביש - אנחנו שם. כשיש פקקים באזור אנחנו אפילו הולכים לחלק מים", הוא מסביר. את ההסמכה שלו כמוביל קבוצות מטעם איגוד האופניים, ואת הניסיון של למעלה מ-13 שנים בארגון קבוצות רכיבה לחובבנים ולמקצוענים הפך לתחביב שהוא דרך חיים. לאחרונה חבר לקבוצת הפייסבוק "רוכבי חריש", ומידי שבוע, מתארגנות קבוצות לרכיבה ספונטנית או מאורגנת בשטח או בכביש - והכל קרוב לבית.

 

רוכבים על ההזדמנות

"הקבוצות האלו הן הרבה יותר מהזדמנות לרכוב יחד! אנחנו לא רק רוכבים, אנחנו ממש נטוורקינג מדווש. בגלל שהכל יחסית חדש ואנשים ממש מעוניינים להכיר את הקהילה המתגבשת שלהם, נוצרות מתוך הרכיבה חברויות, ונרקמות הזדמנויות עסקיות. הרכיבה מחברת עולים חדשים עם ותיקים, מבוגרים עם צעירים, חילונים עם דתיים. בעיסוק שלי בנדל"ן אני מכיר את רוכשי הדירות ואת השוכרים, והם עצמם באים לרכב איתנו ומתאהבים במקום".

 

 

"אנחנו במטרה להפוך את חריש לעיר הבירה של רוכביהאופניים"

עוד לפני שקמה חריש היא הייתה אזור ידוע ואהוב על הרוכבים. חריש ממוקמת על שטח שמתאים לכל סוגי הרכיבה, מרכיבת שבילים משפחתית על גבי שבילים לבנים המתאימים לכל רמת רכיבה, ועד לרכיבת הרים אגרסיבית (בדרכי עפר ועליות ומורדות מורכבות). אפשר להגיע בצמוד לכביש 6 למרחקים אדירים בקלות ובביטחון, וליהנות מתוואי שטח מגוון המשלב בין ירוק, הר, מישור ועליות מסולעות מאתגרות. "והיום כל זה נמצא 5 דקות רכיבה מדלת הבית", מסכם גוטליב.

 

מסלול הבית המועדף של "רוכבי חריש": למיטבי דיווש

איפה מתחילים? ברחוב התאנה, רוכבים צפונה בצמוד לכביש 6, על שביל לבן ונוח, עד שעוברים את הכיכר האחרונה של חריש לצד השני של הגבעה הסמוכה הצפונית לחריש.

 

על המסלול: מסלול רכיבה מעגלי שעובר דרך יער מענית ודרך האזור הצפוני של חריש שנקרא "המגדל", בצמוד ל"אום אל כותוף" ולמחצבה יפהפייה. לאחר טיפוס של כמחצית השעה מגיעים למגדל, ומשם יש אפשרות למספר סינגלים סובבים של אותה גבעה, דרומית למחצבה. שם מתגלה נוף פתוח של השומרון. כך בצורה מעגלית חוזרים לשביל שבו התחלנו את העלייה, וממשיכים דרומה לכיוון חריש - פונים באחת ממנהרות הגישה לכביש 6 (עכשיו מכיוון מערב) ליער מענית, עד שמגיעים לנחל נרבטה, ומשם פונים שמאלה לשביל הירוק של סינגל מענית (שם ניתן לבצע מגוון סינגלים נוספים). משם - לכביש 6, לגשר הגדול של נרבטה, וצפונה חזרה לעיר חריש.

 

דרגת קושי: בינוני-קשה לרוכבים מקצועיים. עונה מומלצת: כל השנה.

זמן המסלול: כשעה וחצי או כמה שרוצים.

מילה מאייל על הפינוק שאחרי: "סבתא עוגייה" במרכז עמית בחריש, מומלץ בשעות הבוקר בימי שישי, למפגשי פרלמנט על קפה ומאפה.

 

המעוניינים להצטרף לרכיבות השטח או הכביש ביום וגם בלילה, יכולים לפנות דרך עמוד הפייסבוק "רוכבי חריש". היציאה בתיאום מראש לפי דרישה בנוסף לקבוצות קבועות בסופי שבוע לרוכבים מקצועיים.

ניתן לפנות לאייל גם בטלפון: 0545625370

 

סיפור אהבה שהוא חיבור בין עולמות

אייל לא לבד - הכירו את שני גרינברג, מורת דרך מוסמכת אשר ב-8 השנים האחרונות מתמחה בתיירות נכנסת. "הדגש שלי הוא על תיירות חינוכית ותיירות בעלת אופי אקדמי. לכל מקום בדרך יש משמעות. מעבר לנוף מרהיב ולאטרקציות, בכל מסלול יש ערכים של מורשת, היסטוריה, מדע, איכות סביבה וכמובן - הרבה מאוד למידה שמאפשר לנו הטבע", מסבירה שני.

 

  (צילום: שני גרינברג)
(צילום: שני גרינברג)

 

גרינברג, הגרה בחריש ב-3 השנים האחרונות, היא מהתושבים הראשונים שעברו לחריש החדשה עם בן זוגה יאיר ושני ילדיה, ברק ומיתר. מעבר לעיסוקה השוטף בדרכים, היא גם מכהנת כסגנית ראש המועצה ויו"ר סיעת הליברלים.

 

"יש כאן יכולת להשפיע באמת על המקום שחיים בו"

"עברנו לחריש בגלל הרבה סיבות טובות - מחיר הדיור, קהילה, ציונות, היכולת להשפיע באמת על המקום שאני חיה בו בכל ההיבטים. חריש הייתה הזדמנות עבורנו לשפר את איכות החיים שלנו, ואנחנו מאוד שמחים כאן. ומעבר לכל אלה, מבחינתי החיבור בין חריש לבין הסביבה שלה הוא שילוב בין היתרונות האלו ובין עולם הטבע שאני מאוד אוהבת. זו הסיבה שאחת מהמשימות שעומדות לנגד עיניי היא לפעול לקדם את הקשר של חריש לטבע שסביבה".

לגלות מסלולים חדשים

 

בדיוק בגלל הסיבות הללו גרינברג יוצאת מעת לעת לשטח, לתור מסלולי תיור חדשים יחסית שעדיין לא סומנו, לדוגמה המסלול הבא שטרם סומן - למי שרוצה ליהנות משבילים פחות מטויילים.

 

מסלול טיול בתל זאבים בצמוד לחריש (טרם סומן)

למרגלות העיר, מדרום לשכונת הפרחים ההולכת ונבנית, נמצא תל זאבים. התל מתוארך לתקופת הברזל אך כיום רובו המכריע מכוסה ולא ניתן לזהות בקלות את השרידים. מדובר בפיסת טבע שנותרה מחריש, שרובה נבנתה על חורש דומה. הגבעה מכוסה בשבילים רבים, המשמשים הן לטיולי אופניים והן לטיולים רגליים, אך כיום הם עדיין לא מסומנים ועל כן מעט אנשים מגיעים לכאן.

 

איך מתחילים? נוסעים לכיוון שכונת בצוותא בחריש. אחרי שעוברים את מרכז המבקרים משמאל ממשיכים למטה עד קצה הרחוב ומגיעים לצומת T בו פונים ימינה. משמאלנו שדות חקלאיים, מימיננו בניינים חדשים. נמשיך ישר ונחלוף על פני שתי כיכרות. כ-500 מטר לאחר מכן תופיע השמורה משמאל. השמורה מגודרת ולכן נחפש את הפתח בגדר משמאלנו. כאן נחנה את הרכב.

 

  (צילום: שני גרינברג)
(צילום: שני גרינברג)

 

על המסלול: נכנסים לשמורה למרגלות הגבעה מצידה הצפוני. מומלץ לפנות מזרחה (שמאלה) ולבחור את המסלול הראשון שעולה ימינה (דרומה) אל הפסגה. העלייה די תלולה. לאחר ההגעה אל הפסגה מומלץ להמשיך דרומה במגמת ירידה ולהגיע לשביל המתצפת על כל האזור שמדרום לתל, ומשם לפנות שמאלה (מזרחה). מכאן השביל יירד במתינות מזרחה ואז צפונה ויחזיר אותנו אל הרכב. המסלול ברובו אינו מוצל. אורך המסלול כק"מ וחצי. במידה שהתבלבלתם בדרך - לא נורא - מאוד קל לבחור שביל אחר ולמצוא את דרכנו חזרה לרכב.

 

דרגת קושי: קל-בינוני. אמנם המסלול מאוד קצר, אך הוא לא יתאים לאלו המתקשים בעליות ובירידות תלולות, ולא לאלו שאינם חשים בנוח בדרכים לא מסומנות.

עונה מומלצת: חורף ואביב.

 

הפינוק שאחרי: "דנגורי", ברחוב דרך ארץ הראשי של חריש, שמציע המבורגרים וכריכים. הספיישל שלהם הקרוי על שם המקום טעים במיוחד. אלו שלא רוצים לאכול יכולים להתפנק על בירה קרה מהחבית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל גוטליב
מטיילים באזור חריש
צילום: אייל גוטליב
מומלצים