שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: ארצות הברית אשמה בהקפאת המגעים

שגריר צפון קוריאה באו"ם האשים את ארצות הברית ב"פרובוקציות צבאיות ומדיניות" ואמר בעצרת הכללית כי אינה עומדת בהתחייבויות שנתנה. קודם לכן הציג היועץ המודח ג'ון בולטון את תחזיתו העגומה: "אנחנו במצב של תיקו, קים לא יוותר על נשק גרעיני"

 

 

שעות ספורות לאחר שג'ון בולטון, לשעבר היועץ האמריקני לביטחון לאומי, הציג את תחזיתו העגומה לגבי הסיכויים שפיונגיאנג תוותר על הנשק הגרעיני, צפון קוריאה הביעה את אכזבתה מהקיפאון במגעים עם ארצות הברית.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

השגריר באו"ם, קים סונג, אמר בנאומו בעצרת הכללית כי הקהילה הבינלאומית צריכה להפנות אצבע מאשימה כלפי "הפרובוקציות הצבאיות והמדיניות של וושינגטון". לפי סונג, "הכל תלוי כעת בארצות הברית. המשא ומתן יכול לפתוח פתח להזדמנות – או להחמיר את המשבר".

דונלד טראמפ קים ג'ונג און מפגש פסגה וייטנאם ארצות הברית צפון קוריאה (צילום: AP)
צפון קוריאה מאשימה את ארה"ב בפרובוקציות(צילום: AP)
 
שגריר צפון קוראיה קוריאה הצפונית קים סונג (צילום: AFP)
שגריר צפון קוריאה באו"ם, קים סונג(צילום: AFP)

השגריר האשים את ארה"ב ודרום קוריאה באי-עמידה בהתחייבויות שקיבלו על עצמן בפסגות שנקבעו עם פיונגיאנג. "חצי האי הקוריאני נקלע למעגל איבה שרק מסלים את המצב", ציין השגריר.

  

מוקדם יותר אתמול נפגש בולטון עם מומחים לענייני ביטחון בוושינגטון, ובהתבטאות פומבית ראשונה מאז שהודח מהממשל בשל חילוקי דעות עם הנשיא דונלד טראמפ אמר כי זו תהיה טעות לחשוב שצפון קוריאה תוותר על הארסנל הגרעיני שלה.

 

גון בולטון קים גונג און דולנד טראמפ (צילום: AP, AFP, רויטרס)
בולטון, קים וטראמפ(צילום: AP, AFP, רויטרס)

"ההפך הוא הנכון", אמר היועץ הנצי, שכיהן בעבר כשגריר ארצות הברית באו"ם. "בנסיבות הנוכחיות, קים לא יוותר לעולם על נשק גרעיני מרצונו החופשי, וזה בלתי-מתקבל על הדעת", אמר בולטון במכון ללימודי מדעי המדינה ואסטרטגיה בוושינגטון. "לכל מי שמתנגד להפצת נשק גרעיני - הזמן עובד נגדכם", ציין הבכיר לשעבר, "השאננות מסייעת למדינות כמו צפון קוריאה ואיראן".

 

היועץ לשעבר לא הזכיר את טראמפ כלל בדבריו, אך חזר על עמדתו שהטיפול בצפון קוריאה צריך להתבצע לפי "המודל הלובי", שבאמצעותו פירקה ארצות הברית את טריפולי מנשק גרעיני בכפוף להסכם שנחתם עם וושינגטון, בניגוד לתפיסתו של טראמפ שהאמין כי בולטון פגע במשא ומתן עם צפון קוריאה וצריך לנסות שיטה אחרת.

 

בולטון תיאר את המצב הנוכחי בין המדינות כ"תיקו קלאסי", ואמר כי "מנהיגי המשטר המבודד מעוניינים במה שאסור לנו לתת להם".

 

כשנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס לצפון קוריאה בעצרת האו"ם בשבוע שעבר, הוא שיבח את הממשל האמריקני שנהג בנוקשות כלפי פיונגיאנג, אך עם זאת כינה את המשטר המבודד "מלא בפוטנציאל לא ממומש" שעל-מנת להבטיח את שגשוגו חייב להתפרק מנשק גרעיני.

 

דונלד טראמפ קים ג'ונג און באזור המפורז קוריאה (צילום: רויטרס)
"תיקו קלאסי". טראמפ וקים באזור המפורז(צילום: רויטרס)

בנאום שנשא נשיא דרום קוריאה בשבוע שעבר בעצרת האו"ם, קרא מון ג'יאה-אין לפירוק צפון קוריאה מנשקה. "ארצנו תבטיח את ביטחונה של צפון קוריאה, ואני מקווה שבפיונגיאנג יפעלו בצורה דומה גם כלפינו".

 

עוד לפני עצרת האו"ם, משרד החוץ בצפון קוריאה הודיע כי "ארצות הברית לא עמדה בהבטחותיה, בעוד שאנחנו תולים תקוות בהחלטותיו של הנשיא טראמפ". למרות ההודעה הפייסנית באופן יחסי, ניסויי הטילים במשטר המבודד נמשכו. השגריר באו"ם קרא לדרום קוריאה לשים סוף למה שכינה "הערצה עיוורת כלפי מעצמות ותלות על כוחות זרים".

 

לפני כשלושה חודשים התקיימה פגישה מאולתרת בין טראמפ לבין מנהיגה של קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, באזור המפורז שבין שתי הקוריאות. שני המנהיגים הבטיחו לפתוח בסבב שיחות חדש במשא ומתן, שנכנס למבוי סתום בפסגה הקודמת ביניהם בווייטנאם.

 

טראמפ הדגיש אז כי כל הניסויים שביצעה צפון קוריאה היו של טילים לטווח קצר, ללא כל מרכיב גרעיני: "לא היו כל ניסויים גרעיניים, או ניסויים בטילים לטווח ארוך",  וסיפר בשיחה עם כתבים כי קיבל מכתב נוסף מהשליט קים שתוכנו היה "חיובי מאוד". עם זאת הוסיף טראמפ כי שליט צפון קוריאה ציין במכתבו שהוא אינו מרוצה מהתמרונים המשותפים של צבא ארה"ב עם הצבא הדרום קוריאני, וכי ניסויי הטילים האחרונים שביצעה פיונגיאנג היו תגובה ישירה לאותם תמרונים.


פורסם לראשונה 30/09/2019 18:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
קים ג'ונג און ודונלד טראמפ
צילום: AP
מומלצים