שתף קטע נבחר

אלפים מפגינים נגד האלימות במגזר

המחאה נגד הפשיעה בחברה הערבית נמשכת גם היום. תפילת יום השישי באום אל פחם נערכה ליד המשטרה - ומשם המשיכו המפגינים לחסום את כביש ואדי ערה. כבישים 70 ו-444 נחסמו חלקית לתנועה בשל ההפגנות. איימן עודה: "חברה ללא נשק - אינטרס משותף לערבים ויהודים"

 

 

ההפגנות נגד האלימות במגזר הערבי נמשכות: אלפים יצאו היום (שישי) להפגין בצמתים וביישובים הערביים ברחבי הארץ בעקבות גל הרציחות ותקריות האלימות במגזר.

 

  (צילום: שרון צור)
(צילום: שרון צור)

תפילת יום השישי באום אל-פחם נערכה סמוך לתחנת המשטרה, ולאחריה יצאו המפגינים לרחובות וחסמו במשך כשעה את כביש 65 בשני הכיוונים מצומת מי עמי לצומת כפר קרע. כוחות משטרה גדולים הגיעו למקום.

 

הפגנות וחסימות כבישים נערכות במקומות נוספים ברחבי הארץ. כביש 65 נחסם לכשעה גם בין גזית לנעורה, וכביש 70 בצפון נחסם לתנועה מצומת סומך לצומת טמרה בשני הכיוונים. כביש 444 נחסם גם כן לזמן קצר מצומת צור יצחק לשער אפרים בשני הכיוונים.

 

אלפי המפגינים קראו למשטרה לעצור את מחזיקי הנשק בחברה הערבית - ואיימו להמשיך בחסימות הכבישים עד שהטיפול המשטרתי ישתנה. "אסור לנו לשתוק", אמרה מרים מחאמיד מאום אל פחם. "המשטרה צריכה לפעול ביד קשה נגד הפושעים והרוצחים - ואם לא - המשטרה יכולה לעוף מכאן. הרציחות נמשכות כי המשטרה לא עוצרת את האחראים".

  ()
המפגינים בכביש 65

  (צילום: שרון צור)
(צילום: שרון צור)
  (צילום: שרון צור)
(צילום: שרון צור)

  ()
כוחות שוטרים באום אל פחם
 

  ()
 

מחמוד מחאמיד, גם הוא תושב אום אל פחם, הוסיף כי "בכל העולם יש חוק שאף אחד לא מתווכח עליו - המדינה היא האחראית על שלומם של העם שלהם. לצערי הרב מדברים עלינו בטלוויזיה כאילו שאנחנו לא תושבי המדינה. כל חיינו אנחנו נאבקים למען אחווה יהודית-ערבית ולמען המאבק המשותף נגד האלימות. לצערנו, הם לא עושים שום דבר". מחמאיד יצא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי 'הוא בעצמו אמר שהערבים הם אויבים שלנו ורוצים להרוג לנו את הילדים'. איזה מן ראש ממשלה זה?".

 

חבר הכנסת יוסף ג'בארין, המתגורר בעיר, אמר: "אם יש כל כך הרבה כוחות של המשטרה, אז שינצלו את הכוחות האלו למיגור האלימות ולמיגור הפשיעה, ולא כדי לאיים על הציבור הערבי שמביע כאן זעקת אמת וצעקת כאב על הדם שנשפך ביישובים הערביים כמעט כל יום מבלי שהמשטרה תנקוף אצבע".

 

ג'בארין אמר כי במגזר נערכים גם להפגנות מחוץ ליישובים הערביים, בין השאר מחוץ למשרדי הממשלה בתל אביב ומול קריית הממשלה בירושלים. "נכריז על הצעדים הללו בימים הקרובים", אמר חבר הכנסת והוסיף: "אנחנו שומעים הרבה דיבורים - אך ללא תוצאות בשטח. שמעתי את השר ארדן אתמול מדבר אולי יותר ברצינות על הנושא הזה בפעם הראשונה. זה יהיה המבחן שלנו. נראה אם מדובר במס שפתיים או בשינוי מדיניות. עד עכשיו הוא נכשל בזה, הוא היה אמור להתפטר, אבל כנראה שהוא רוצה להמשיך לנסות".

 

יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה אמר כי "עשרות אלפי האזרחים הערבים שיצאו אתמול לרחובות מסמלים את תחילת הסוף של הפשיעה האלימה בחברה הערבית. גם עכישו נציף את הצמתים והיישובים ונדרוש להחזיר את הביטחון האישי לרחובות".

 

עודה קרא גם לציבור היהודי להצטרף להפגנות ולמחאה הנרחבת. "חברה ללא נשק זה אינטרס של כולם. ערבים ויהודים כאחד".

 

  (צילום: שרון צור)
(צילום: שרון צור)
  ()
 

ראש המועצה המקומית זֶמֶר שבשרון, תמים יאסין, אמר ל-ynet כי "מה שקורה היום מדאיג ביותר. פניתי לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן והסברתי לו את המצב", ציין. לדברי יאסין, למרות שביישובו לא נרשמו תקריות אלימות הוא היה ראש המועצה הראשון שתמך בקריאותיו של ארדן, ופעל להגברת המודעות לאלימות הגואה בקרב האזרחים הערבים בבתי ספר, במסגדים ובשלטי חוצות.

 

"המטרה שלנו היא לשמור על זֶמֶר כיישוב שקט ובטוח. גם לתושביו וגם לאורחיו. נעשה הכל כדי להפחית את הפשיעה בחברה הערבית, אנחנו מחויבים לכך", הוסיף.

 

במקביל הודיעה המשטרה על גיבוש תשתית ראייתית נגד צעיר בשנות ה-20 לחייו מהכפר טובא זנגרייה שירה ב-M16 במהלך חתונה. לפי המשטרה, כתב האישום נגדו יוגש בשבוע הבא. "יש לזכור, ירי לא חוקי באירועים מסכן בראש ובראשונה את חייהם של משתתפי האירוע. משטרת ישראל מנהלת מאבק בלתי מתפשר בעבירות הירי והסחר באמצעי נשק ותמשיך לעשות ככל שביכולתה על מנת להביא את העבריינים לדין ולהושיבם מאחורי סורג ובריח", ציינו במשטרה.

 

אתמול כינס השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, דיון מיוחד עם פיקוד המשטרה בעקבות גל הרציחות במגזר. "המצב כיום הוא מצב חירום ועל המשטרה להפעיל את כל היכולות שלה ולהילחם באלימות במגזר הערבי כפי שהיא נלחמת בטרור", אמר ארדן. "זהו טרור פלילי שפוגע בציבור הרחב וצריך למגר אותו. אני מצפה שהמשטרה תפעיל את היחידות המיוחדות שלה ואת להב 433 כדי למגר את ארגוני הפשיעה בחברה הערבית ותתגבר עוד יותר את כוחות הסיור ברחובות כדי לייצר תגובה מהירה לכל אירוע אלימות".

 

ארדן קרא למנהיגים הערביים, בהם אימאמים, ראשי רשויות וחברי כנסת "להתעלות מעל חילוקי הדעות" ולהצטרף למאבק בפשיעה: "מדובר גם בשינוי אכיפתי והרתעתי שלשמו אנו פועלים, אך גם בשינוי פנימי בתוך החברה הערבית שרק יחד נוכל להשיג", ציין השר.

 

רענן בן צור השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרון צור
שוטרים באחד ממוקדי ההפגנות
צילום: שרון צור
מומלצים