שתף קטע נבחר
בחירות

מה אוכלים במסעדות הרומניות בארץ?

הרבה לפני שאת הרחובות כאן מילאו מסעדות איטלקיות ואסייתיות, וזמן רב לפני ההמבורגריות - פעלו בארץ מסעדות רומניות קטנות שבתפריט שלהן קבבים עסיסיים מתובלים בהמון שום. אז איפה יש בארץ מסעדות רומניות, ומה אוכלים בהן? יצאנו לבדוק

צילום:AB (צילום:AFP)
צילום:AB(צילום:AFP)

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

 

המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.המטבח הרומני משלב בין השפעות בלקניות להשפעות טורקיות, עם הבדל משמעותי אחד - במטבח הרומני נהוג להשתמש לא מעט בבשר לבן, אותו לא תמצאו במטבח הטורקי. הצ'ורבה הוא המרק הפופולרי ביותר במטבח הזה, וכך גם דייסת התירס - הממליגה, אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח הזה, ששימשה בעבר (ומשמשת עד היום) תחליף זול ללחם בבתי הכפריים העניים. הרומנים, אוהבים מאוד גם נזידים מירקות כמו גיבץ' וכרוב ממולא.

 

 

ממולא.

קינוחים לראש השנה (צילום: בועז לביא)
קינוחים לראש השנה(צילום: בועז לביא)

לחברה יש 23 מטוסי איירבוס אותם היא מפעילה מבסיסים באוסטריה ובגרמניה. היא טיסה ל-90 יעדים ב-20 מדינות. לפני כמה חודשים הודיעה חברת ריינאייר כי רכשה 75% ממניות החברה ובכך נתנה לה למעשה גם תמיכה כלכלית וגם תמיכה ניהולית.

לחברה יש 23 מטוסי איירבוס אותם היא מפעילה מבסיסים באוסטריה ובגרמניה. היא טיסה ל-90 יעדים ב-20 מדינות. לפני כמה חודשים הודיעה חברת ריינאייר כי רכשה 75% ממניות החברה ובכך נתנה לה למעשה גם תמיכה כלכלית וגם תמיכה ניהולית. 

 

 

לחברה יש 23 מטוסי איירבוס אותם היא מפעילה מבסיסים באוסטריה ובגרמניה. היא טיסה ל-90 יעדים ב-20 מדינות. לפני כמה חודשים הודיעה חברת ריינאייר כי רכשה 75% ממניות החברה ובכך נתנה לה למעשה גם תמיכה כלכלית וגם תמיכה ניהולית. 

לחברה יש 23 מטוסי איירבוס אותם היא מפעילה מבסיסים באוסטריה ובגרמניה. היא טיסה ל-90 יעדים ב-20 מדינות. לפני כמה חודשים הודיעה חברת ריינאייר כי רכשה 75% ממניות החברה ובכך נתנה לה למעשה גם תמיכה כלכלית וגם תמיכה ניהולית.  

קינוחים לראש השנה (צילום: בועז לביא)
קינוחים לראש השנה(צילום: בועז לביא)

עם ההודעה על פתיחת הקו לישראל הודיעה החברה, שפועלת במתכונת של לואו-קוסט, על מחירים מיוחדים שינועו מ-73.42 אירו לכרטיס הלוך-ושוב. אולם, בדיקה שערכנו בסוף השבוע העלתה כי מחירי הפתיחה של החברה נמוכים משמעותית ולמעשה היא מציעה (ויש מושבים זמינים) כרטיסים החל מ-19.99 אירו לכרטיס. בבדיקה שערכנו מצאנו כרטיסים במחיר זה מאמצע חודש ינואר 2020 בטיסות מתל אביב, ואילו בטיסות מווינה מצאנו מחירים ברמות האלה גם בחודשים נובמבר, דצמבר, וינואר והלאה.


פורסם לראשונה 27/10/2019 10:06

 

מומלצים