שתף קטע נבחר

נאבק על נגישות - ו"נסחב כמו שק תפוחי אדמה" בבית משפט

עמיר עובדיה, הסובל משיתוק מוחין, כתב פוסט שבו זעק על העובדה שגם במקום שבו הוא נאבק על זכותו לנגישות, הוא נאלץ להיסחב "כמו שק תפוחי אדמה". לאולפן ynet סיפר: "הרבה מאוד אנשים עם מוגבלות פנו אלי והזדהו". בתי המשפט: צר לנו על עוגמת הנפש, הדיון הבא יתקיים באולם מונגש

 

 

 

עמיר עובדיה נולד עם שיתוק מוחין ונאלץ להתמודד עם בעיות נגישות במשך כל חייו. כשגילה שגם כדי להיכנס לדיון בבית המשפט השלום בתביעת הפיצויים שלו על נגישות בבתי ספר הוא צריך להיסחב "כמו שק תפוחי אדמה" למקום מושבו, הוא פרסם פוסט שבו הביע ייאוש מהמצב. הבוקר (יום ב') סיפר לאולפן ynet מדוע זה כל כך מסתכל.

 

עמיר עובדיה (צילום: ניצן דרור)
עמיר עובדיה(צילום: ניצן דרור)

"שבר אותי כשהגעתי לבית המשפט לדיון על נגישות שאני מנהל כבר כמה שנים, ובית המשפט עצמו לא נגיש", אומר עובדיה. "גם את הזכות שלי להיות בדיון שאני מנהל על המאבקים שלי לא נותנים לי".

 

-אתה מרגיש שזו המלחמה הפרטית שלך?

 

"לא, כל אוכלוסיית הנכים מזדהה איתי. כי גם הם חווים קשיים כאלה, וכשהעליתי את הפוסט הרבה אנשים עם מוגבלות הגיבו לי גם שהם מגיעים למקומות והם לא נגישים והם נאלצים להגיע למקום ולהיתקע".

  

 

גיא אופיר, עורך דינו של עובדיה, שמלוו אותו כבר קרוב ל-10 שנים במאבקיו למעו הנגישות הוסיף: "אני מכיר אותו מהתקופה שהוא היה בכיתה ד', כשהוא פשוט לא הוכנס לשיעורים ונאלצנו להגיש תביעה נגד עיריית קריית מלאכי ומשרד החינוך ואחר כך גם נגד חטיבת הביניים שלו. אף אחד לא מסיק שם מסקנות ואף אחד לא מנגיש שום דבר, לא במשרד החינוך ולא בעירייה".

 

אופיר הסביר כיצד הדברים התפתחו: "הסיפור המקומם היה שכבר בכיתה ד' קיבלנו צו נגד העירייה שחייב את העירייה להביא פקחים שיעלו את עמיר לכיתה יחד עם הכיסא, כי לפני זה הם היו מעלים אותו על הידיים ומניחים אותו על כיסא בצורה שהוא תקוע בכיתה ולא יכול לזוז בכלל. זו סיטואציה מאוד משפילה, זו גם הייתה הצגה מול כל בית הספר, כל החוויה הזאת לא מתקבלת על הדעת.

 

עמיר עובדיה (צילום: ניצן דרור)
עו"ד גיא אופיר ועמיר עובדיה(צילום: ניצן דרור)

"בית המשפט נתן צו שהם צריכים להרים את עמיר יחד עם הכיסא. הכיסא שוקל 130 קילו, אז פקחי העירייה שבאו להרים את הכיסא, הודיעו לראש העיר שהם מכריזים על שביתה, רק בגלל האיום שלהם שהם מכריזים על שביתה, ראש העיר בקרית מלאכי נתן הוראה להוריד את כל כיתות המדעים לקומה הראשונה כדי שעמיר יוכל להיכנס אליהן. המצב של עמיר לא הזיז לאף אחד, רק ברגע שאיימו בשביתה, פתאום זה הזיז למישהו".

 

 

דוברת מערכת בתי המשפט מסרה בתגובה: "מר עמיר עובדיה הגיע לאולם רק לקראת סוף הדיון. התאפשר לו להיות נוכח באולם, לשמוע ולהגיב לכל הנעשה על אף שמדובר באולם שבשל מדרגות הקיימות בו לא ניתן להתקרב אל דוכן השופט. יצוין כי לדיונים קודמים לא הגיע מר עובדיה. בהחלטה שניתנה בדיון האחרון נקבע ביוזמת בית המשפט כי הדיון הבא יתקיים באולם מונגש. צר לנו על עוגמת הנפש שנגרמה למר עובדיה".

 

עוד אמרה כי "מערכת בתי המשפט משקיעה משאבים רבים בכל הנוגע לתחום הנגישות. במערכת ישנו בעל תפקיד המרכז את הנושא. בית משפט השלום בתל אביב הוא מבנה גדול ורב קומות. ככלל האולמות בו פרוסים בכל הקומות ומונגשים לקהל הרחב. עם זאת, בשל העובדה שמדובר במבנה ישן, בחלק מן האולמות יש מדרגות שמאפשרות לבעלי מוגבלות ישיבה באזור הכניסה לאולם בלבד ולא בסמוך לדוכן השופט. על-פי רוב בעלי מוגבלות מיוצגים ומשכך כאשר מודיע בא כוחם כי הם צפויים להתייצב לדיון, מתקיים הדיון באולם מונגש. כמו כן, בהזמנות לדיון מצויין כי בעלי מוגבלויות יכולים לפנות לבית המשפט לטובת התאמות לפי הנדרש". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
עמיר עובדיה בכניסה לבית המשפט
צילום: ניצן דרור
מומלצים