שתף קטע נבחר

גיימרים, מוכנים לשחק? המדריך למסכים למשחקים

בשביל מי שנמצא בעולם משחקי המחשב, הנתון הבא לא אמור להיות מפתיע: שוק הגיימינג מגלגל מאות מיליארדי דולרים בשנה, והוא רק הולך וצומח. כדי לענות לביקוש ולפלטפורמות המשחק המגוונות, ענקיות הטכנולוגיה מתחרות על חוויית משחק ללא פשרות. אז מה צריך גיימר ממוצע במכשיר הסלולרי, מסך המחשב או הטלוויזיה שתתחבר לקונסולת המשחק?

בשיתוף LG וקבוצת ח.י.

 

עולם משחקי המחשב הוא כבר הרבה מעבר לקומץ גיימרים מכורים לעניין, שמשחקים 24 שעות ביממה. היום, מיליארדים מסביב לעולם משחקים במגוון פלטפורמות, החל מהמכשיר הסלולרי ועד לקונסולות משחק, במשחקי ספורט, אסטרטגיה, ואינספור ז'אנרים אחרים.

 

על פי חברת המחקר Newzoo, בשנת 2018 היו 2.3 מיליון שחקנים פעילים בעולם, והמספר צומח במהירות שיא. על פי הערכות של חברת IDC, הכנסות שוק הגיימינג ב-2018 עמדה על 136 מיליארד דולר, עם צמיחה שנתית של 15%. על פי ההערכות, הוצאות הצרכנים על משחקים דיגיטליים יחצו ב-2021 את סף 180 מיליארד דולר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

 

מהן הטכנולוגיה החדשות ביותר שהגיימרים יכולים למצוא בפלטפורמות העיקריות למשחק?

 

מסכי מחשב - זמן תגובה נמוך, קצב ריענון גבוה

הדגמים החדשים של ענקיות הטכנולוגיה המתמחות במסכים, כמו אלו שהוצגו בתערוכת IFA האחרונה בספטמבר 2019, מציעים את מפרטי הנתונים והביצועים החזקים ביותר, המאפשרים לגיימרים המושבעים ליהנות מחוויית משחק ללא פשרות.

 

כשמדובר בחוויית גיימינג, אחת המשימות החשובות ביותר היא ליצור סנכרון מושלם בין המשחק לתצוגה. במשחקי האקשן והספורט, ובמיוחד במשחקים המשוחקים ברשת מול שחקנים ברחבי העולם, יכולת תגובה מהירה של השחקן יכולה להיות ההבדל בין ניצחון מושלם להפסד מחפיר.

 

 

 

המאפיין החשוב ביותר לתצוגה חלקה של המשחק על המסך, הוא זמן תגובה נמוך ככל הניתן. חלק מהמסכים מציעים זמן תגובה של 1ms (מילי-שניה) בין גווני האפור, מה שמבטיח תצוגה חלקה באופן מושלם. בנוסף, גם קצב ריענון מסך הוא מרכיב חשוב, משום שהוא מבטיח מינימום שיבושים וריצודים. קצב ריענון של 144HZ הוא קצב שמאפשר חוויית גיימינג זורמת ונאמנה למה שקורה במשחק.

 

המסכים המתקדמים בתחום עומדים בתקנים מקצועיים שהפכו לסטנדרט של איכות, כמו תקן G-SYNC של ענקית המחשוב NVIDIA, אשור מבטיח כי המסך מקבל את התמונה מהמעבד של המחשב/קונסולה בצורה המהירה ביותר האפשרית.

 

גם סוג הפאנל עצמו משפיע על חוויית הגיימינג: מסך IPS, למשל, מספק צבעים מציאותיים ואיכות תמונה מעולה מכל זווית, לצד זמן תגובה מהיר יותר במסכים המתקדמים של החברות הגדולות.

 

מבחינת גודל מסך, הכל תלוי במרחק שלכם מהמסך - אם אתם משחקים במרחק גדול יחסית ממסך המחשב, אפשר לבחור אפילו במסך של 34 אינטש. אם הכיסא צמוד למחשב, מסך גדול ייתן חוויית משחק מפוקפקת למדי, שתגרום לכם לרדוף אחרי ההתרחשות על המסך ולא תנצל את האיכות שלו במלואה. גודל קלאסי של מסך לגיימינג עומד על 27 אינטש, כאשר אפשר בהחלט לשפר את החוויה עם מסכים רחבים במיוחד, ביחס 21:9, למשל, כדי לקבל יותר חוויית משחק מבלי לשנות את מקום הישיבה.

 

כדאי גם לבחור במסך שכולל מצבי משחק המתאימים לז'אנרים השונים: משחקי ירי בגוף ראשון, משחקי אסטרטגיה ופרופילים בהתאמה אישית. כל סוג משחק דורש סט שונה של דרישות תצוגה ותגובה, בהתאם לאופי המשחק ולהעדפות של השחקן עצמו.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מחברים קונסולה למסך הטלוויזיה? גם כאן, הכל טמון בסנכרון בין המכשיר לתצוגה

בדומה לשימוש במסכי מחשב, גם כאשר משחקים עם קונסולת משחקים (או מחשב) המחוברים למסך הטלוויזיה, חשוב לקבל מהמסך זמן תגובה מהיר, קצב ריענון מעולה ויכולת סנכרון מיטבית של המסך עם כוח העיבוד והמאיצים הגרפיים של הקונסולה או המחשב.

 

למשל, חלק מהטלוויזיות המתקדמות בעולם, ביניהם דגמים עם טכנולוגיית OLED, המבטיחה תצוגה מרהיבה עם צבעים חיים וצבעי שחור עמוקים, מקבלים בימים אלו עדכון המאפשר חוויית משחקים איכותית במיוחד באמצעות התאמה לטכנולוגיית NVIDIA G-SYNC.

 

תמיכה שכזו מאפשרת חוויית משחק חלקה ותמונה חדה ואיכותית במיוחד, בלי ריצודים, קריעת תמונה או הבהובים, המאפיינים את רוב הצגים הרגילים. בנוסף, תאימות לטכנולוגיות השונות מאפשרת לגיימרים המשתמשים במאיצים גרפיים המתאימים למשחקים, כמו GeForce RTX 20-Series או GTX 16-Series GPU ליהנות באופן מלא מזמני התגובה המהירים ומהתצוגה האופטימאלית של המסך.

 

לא מאוחר להצטרף לטרנד הצומח ביותר בעולם הגיימינג - הסלולר

בנוסף למשחקים מול מסכי מחשב וטלוויזיות ענק בגודל 85 אינטש, היום הגיימרים לא מוותרים על משחק בכל מקום אפשרי, ומובילים את עולם הגיימינג במכשירים סלולריים לגבהים חדשים. כיום ניתן למצוא בשוק סדרות ייעודיות של דגמי מכשירים לגיימרים, עם זמני תגובה, איכות תצוגה וקצבי ריענון מסחררים.

 

גם ענקיות הטכנולוגיה, המוכרות מיליוני מכשירים בשנה, מפתחות חידושים מסקרנים ופונות לקהל הגיימרים ההולך וצומח. ממש בימים אלו, למשל, נכנס לשוק מכשיר עם שני מסכים, גימיק שצפוי לכבוש את ליבם של הגיימרים ולאפשר להם חווית משחק שטרם נראתה כמותה.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

החל משחקנים מתחילים ועד גיימרים מושבעים - היום אפשר לשדרג את החוויה במחירים שפויים

אם בעבר המחשבים, המאיצים הגרפיים והמסכים הייעודיים לגיימרים עלו הון תועפות והגבילו את חוויית המשחק הטובה ביותר רק למשוגעים לדבר, המחירים בשוק של היום נגישים הרבה יותר, ומתאומים גם לקהל צעיר וחדש של גיימרים. היום, גם ילדים צעירים שמתחילים את דרכם בתחום, יכולים לשדרג את חוויית המשחק באמצעות השקעה כספית לא גבוהה מצד ההורים, ברכישת מסך איכותי למחשב או טלוויזיה איכותית במיוחד, שתבטיח חוויית משחק לילדים, וחוויית צפייה מושלמת גם למבוגרים.

 

בשוק הגיימינג, שהולך ותופח כל שנה, כל השחקנים רוצים נתח מהעוגה, ולמרבה המזל - יש מקום לכולם. בין אתם גיימרים מתחילים או שחקנים מנוסים ומשופשפים, היום יש אפשרויות הרבה יותר מגוונות, באיכות גבוהה במיוחד - וברמות מחירים שיתאימו למה שאתם מוכנים להשקיע בתחביב שלכם.

 

בשיתוף LG וקבוצת ח.י.

 


פורסם לראשונה 11/11/2019 15:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה המשחק שלכם?
צילום: shutterstock
מומלצים