שתף קטע נבחר

כמה יעלה איטום הבית לקראת החורף? בדקנו

תיקוני איטום קלים, החלפת יריעות ביטומניות או זיפות מחדש. רגע לפני שיהיה מאוחר מדי, אתר "המקצוענים" עם מדריך שעושה סדר במחירים ובמה שחשוב לברר לפני שמזמינים בעל מקצוע

סימני הרטיבות עדיין על הקירות משנה שעברה? רגע לפני שהם ספוגים שוב במים, הנה התיקונים שכדאי לעשות רגע לפני שהחורף שמתעכב, באמת יגיע. הצ'קליסט: גג, חלונות, מרפסות וקירות חיצוניים. סוג האיטום: בהתאם לתשתית הקיימת ולתקציב שלכם. לפניכם סקירה של שיטות איטום בתעריפים שונים. העיקר שלא תזניחו ותגרמו לנזק גדול יותר, לתשתית הבית שלכם.  

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אוטמים את הגג? התאימו את האיטום לתשתית הקיימת

זיפות גגות: זוהי השיטה הישנה, הנפוצה בעיקר בבתים משותפים שמעוניינים לחסוך ומקפידים על תחזוקה שנתית. אחרת, בעונת הקיץ, נפערים סדקים בשכבת הזפת, והיא הופכת להיות לא אפקטיבית. עלות זיפות גג משתנה בהתאם לשטח הגג, לשאלה אם מדובר בתיקון מקומי או בזיפות של כל הגג. המחיר הוא 30-70 שקל למ"ר, והוא מתייחס לשטח של 100-200 מ"ר. מתחת לכך, סביר להניח שהתעריף למ"ר יהיה גבוה יותר.

 

סיוד הגג, יעלה 3-7 שקל למ"ר, עבור גג בשטח של לפחות 40 מ"ר. יש לסייד את הגג מדי שנה, ואם אתם מעוניינים שתהיה לכם אחריות על הזפת, עליכם לדאוג שמי שמסייד את הגג יהיה אותו בעל מקצוע. אחרת, הוא יסיר מעצמו אחריות.

 

מה חשוב לבדוק לפני: מהי התוספת הנדרשת עבור פירוק דוודים, הזזת מכשולים, ניקוי הגג ותיקוני בטון. אל תתביישו לבקש הנחה, בייחוד אם מדובר בשטח גג גדול יחסית, ואז נהוג לתת כ-10 אחוז הנחה לכל מ"ר.

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

יריעות ביטומניות: אם הגג שלכם נאטם בעבר בשכבת זפת, תוכלו להניח מעליה יריעות ביטומניות. הן נחשבות ליקרות יותר, אך להרבה יותר עמידות לאורך השנים.  

 

מה חשוב לבדוק לפני: ישנם שני סוגי יריעות, וההבדל ביניהן אינו זניח. יריעות בעובי של 4 מ"מ, מתאימות להיות רק בתור שכבה ראשונה, שעליה מולחמת שכבה נוספת. יריעות בעובי של 5 מ"מ, מתאימות להיות השכבה העליונה, שכן הן חזקות ועמידות יותר. לכן, אם מניחים לכם שתי שכבות, דאגו שהשכבה העליונה לפחות תהיה שכבה של 5 מ"מ. לעתים, קבלני איטום חאפרים שרוצים לחסוך כסף על חשבונכם, מניחים לכם שתי שכבות של סוג היריעות הזול יותר, ופוגעים בעמידות שכבת האיטום של הגג שלכם. הנזק לתשתיות יכול להיות גדול, ולכן חשוב לגלות ערנות ולברר מראש.

 

כמה זה עולה? פערי המחיר בין היריעות אינם גדולים. איטום ביריעות בעובי של 4 מ"מ, יעלה 80-90 שקל למ"ר, עבור גג בשטח של 100-200 מ"ר. איטום ביריעות בעובי של 5 מ"מ, יעלה 90-100 שקל למ"ר. שימו לב, שגם כאן ישנה תוספת עבור ניקוי הגג, הזזת מכשולים ותיקוני בטון. דאגו לתמחר אותה מראש, ולא אחרי שסגרתם עם קבלן האיטום.

 

תיקון ביריעות ביטומניות: אם כל שאתם נדרשים לעשות הוא לבדוק את מצב היריעות לקראת החורף הקרוב ולבצע תיקונים קלים, הכרוכים בהלחמות וחיזוקים, התעריף שנקבע הוא לרוב גלובאלי, ולא לפי מ"ר. כאן, טווח המחירים הוא גדול יותר, ונע סביב 500-1,500 שקל, ומשתנה בהתאם להיקף התיקון, מורכבות הגישה לגג והתמחור של בעל המקצוע הספציפי. לכן, שווה לעשות השוואת מחירים קצרה לפני.

 

איטום במשחה אקרילית או פוליאוריטנית: הבחירה בסוג המשחה, משתנה בהתאם למשטח שאותו אתם רוצים לאטום, והתשתית הקיימת. איטום אקרילי (חומר משחתי לבן על בסיס מים) הוא זול יותר בצורה משמעותית, מתאים לגגות מרוצפים ונע סביב 50-75 שקל למ"ר.

 

איטום במשחה פוליאוריטנית, יתאים למשטחים שאינם שטוחים, ולגגות שמאוד קשה לפנות אותם. למשל, גגות שממוקמים עליהם דוודי שמש, מזגנים, צנרת ישנה וכו'. מומלץ לבחור בגוונים בהירים יחסית, שמחזירים אור (ממש כפי שמסיידים שכבת זפת שחורה בסיד לבן). התעריף הוא 90-150 שקל למ"ר.

 

עוד כתבות בנושא:

איטום דירות מגורים: מה חשוב לדעת?  

מה חשוב לדעת על איטום גגות? 

סימנים של רטיבות

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמה יעלה איטום חלונות וקירות חיצוניים?  

איטום חלון: אחת מנקודות התורפה בחורף הוא החלונות. שימו לב, שבעלי מקצוע חאפרים, ישתמשו בחומרי איטום על בסיס אקרילי או סיליקון, שנצמדים בצורה פחות טובה לקירות הבטון. בררו מהו סוג חומר האיטום, ובקשו שהוא יתבצע באמצעות חומרים פוליאוריטנים שנחשבים לעמידים טוב יותר, ובעלי היאחזות טובה יותר לקיר הבטון.

 

אם מקור הליקוי באיטום הוא בתוך מסילת הניקוז הפנימית, בין חלקי המשקופים או בין המשקופים לזכוכית, אל תמהרו להזמין בעל מקצוע בתחום האיטום. במקרה כזה, בעל המקצוע הרלוונטי הוא איש אלומיניום. בכך, תחסכו דמי ביקור מיותרים של בעל המקצוע הלא נכון.

 

כמה יעלה התיקון? מחיר התיקון הוא 300-800 שקל, והוא מתייחס לתיקונים של חלונות אלומיניום. שימו לב, שתעריף זה אינו כולל תיקון של כיס החלון.

 

איטום קיר חיצוני: כשלי איטום בקירות חיצוניים, הם הגורמים לנזילות מים. מכאן, הדרך לכתמי רטיבות ולבעיות עובש, קצרה. הפתרון המקובל הוא איטום באמצעות התזת סילוקסן. סילוקסן, הוא תרכובת סיליקונית על בסיס סולבנט. היתרון שלו הוא שהוא בעל כושר אחיזה מצועין, שכן הוא נספג בעומק התשתית ומוגן מפני קרני השמש. הוא מגן על קירות חיצוניים מפני שחיקה, בלאי ואבק, בנוסף להיותו חומר איטום.

 

כמה זה עולה? המחיר הוא 1,000-2,000 שקל לקיר חיצוני בשטח של 10 מ"ר. שימו לב, שבמידה שיש צורך לעשות שימוש בציוד סנפלינג, העבודה תתייקר בכ-1,500 שקל נוספים לפחות.

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


פורסם לראשונה 20/11/2019 13:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים