שתף קטע נבחר

עימותים באוניברסיטה בקנדה: "אין כניסה לחיילים ישראלים"

קבוצות אנטי-ישראליות נקטו אלימות כלפי תומכי ישראל שבאו להרצאה של ארגון "מילואימניקים בחזית" באוניברסיטת "יורק" שבטורונטו. אחד מהם אמר: "רק בנס זה לא נגמר בלינץ'". סטודנטית ישראלית אמרה לאולפן ynet: "המשטרה הייתה צריכה 'לכלוא' אותנו בחדר כי הם פשוט הקיפו אותנו"

 

 

 

חברי ארגון "מילואימניקים בחזית" שיצאו למשלחת במדינה הוזמנו לדבר בפני סטודנטים יהודים שביקשו לשמוע עדויות על הלחימה ברצועת עזה וההתמודדות עם הטרור. אלא שכמה ימים לפני האירוע המרכזי באוניברסיטת "יורק" שבטורונטו, החלה להתארגן מחאה על-ידי נגדם קבוצות BDS ואנטי-ישראליות אחרות בניסיון לבטל את קיום האירוע.

 

השלט בקמפוס בטורונטו נגד החיילים ()
השלט בקמפוס בטורונטו נגד החיילים

 

אתמול, עם תחילתו האירוע, הגיעו כ-500 מפגינים לקמפוס שהתפרעו וצעקו בניסיון להביא להפסקתו. למקום הוזמנה המשטרה המקומית שעצרה כמה מהמוחים. במקום התפתחה מהומה וקטטות פרצו בין מתנגדי לתומכי ישראל. לדברי חברי המשלחת, המוחים נגדם הכו באגרופים ובעטו בתומכים. "רק בנס זה לא נגמר בלינץ'", אמר אחד מהם.


מהומות בקמפוס בטורונטו:

מהומות בקמפוס בטורונטו:

לבסוף התקיים האירוע – שבמהלכו פרצו לחדר מפגינים שצעקו "מהנהר לים – פלסטין תשוחרר", ולכל אורכו הפגינו מאות מחוץ לאולם ההרצאות.

 

עמית דרי, מנהל פעילות "מילואימניקים בחזית", אמר: "נמשיך להגיע לכל מקום שבו ירצו לשמוע אותנו ואת האמת. אף אחד ושום דבר לא ירתיע אותנו. לא מזמן הגדיר ראש ממשלת קנדה טרודו את האיום מספר אחת - האיום על חופש הביטוי.

 

"אנחנו פונים אליו היום רשמית לטפל בבעיות חופש הביטוי בעיקר לפעילים פרו ישראלים בקנדה. לא ייתכן שכך מתקיים אירוע באוניברסיטה במדינה כמו קנדה". 

 

 

אווה פרידמן, סטודנטית באוניברסיטת "יורק", שחזרה היום בריאיון לאולפן ynet את ההתרחשויות: "באו המון אנשים שהתחילו לצעוק כל מיני סיסמאות כגון "אינתיפאדה", הם דחפו אנשים, היו שם מכות לא מעט פעמים, הביאו כוחות משטרה גדולים אבל המפגינים היו מאוד עוינים כלפינו. המשטרה הייתה צריכה 'לכלוא' אותנו בחדר כלשהו, כי הם פשוט הקיפו אותנו. הם ניסו להקים כמה שיותר רעש כדי שזה יפריע להרצאה".

 

-אבל זה לא הפתיע אתכם. גם את כבר כתבת פוסטים על כך שנתלו שלטים בקמפוס נגד חיילים.

"כן, זו לא הפעם הראשונה. הם (המפגינים) עובדים עם 'הבית הפלסטיני', שיש לו קשרים לכל מיני ארגוני טרור כאלה ואחרים, ככה שלא הייתי מופתעת וזו לא פעם ראשונה שהם מפגינים; אבל ההפגנה הזאת הייתה בסדר גדולה יותר מבדרך כלל".

 

-מה הייתה המטרה של אותם מילואימניקים? לדבר? להסביר את המצב בישראל? את המורכבות?

"לא נכנסתי להרצאה כי לא נתנו לנו, אבל לפי מה שהבנתי ההרצאה אמורה הייתה להיות על הסכסוך הערבי-ישראל מנקודת מבט של חיילים. מה מותר ואסור להם לעשות. פשוט לספר על המצב".

 

-איך זה להיות סטודנטית ישראלית בקמפוס שיש שם כל כך הרבה גורמים עוינים?

"לא נעים בהחלט. אני יודעת שבכל מקום שבו אני מדברת על סטודנטים ואני אומרת שאני מישראל - זה בדרך יגרור תגובות כאלה ואחרות, אבל זה לא מפריע לי להיות גאה במדינה שאני באה ממנה".

 

 -מה הם אומרים?

"שזו מדינת אפרטהייד, שציונות זה רע".

 

-זה החמיר בתקופה האחרונה או שתמיד היה כך?

"זה תמיד היה כך. תמיד היו את האנשים שמסיתים בצורות האלה, אבל יש תקופות שבאים יותר אנשים להפגנות. לפני כמה שנים היה מקרה שיהודים היו צריכים לברוח לארגון 'הלל', שזה ארגון יהודי, ולהינעל בחדר. הם קראו למשטרה ובקשו ממנה לחלץ אותם כי פשוט כיתרו אותם".

 

באופן כללי מפחיד לך כישראלית להסתובב שם בקמפוס, לא נעים? בלי קשר להפגנה

"לא נעים, במיוחד שהאבטחה לא עושה הרבה, אבל בסדר, מתרגלים לזה. זה אחד החסרונות שבלגור בחו"ל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים