שתף קטע נבחר

ערב באדום: בניינים הוארו לציון המאבק באלימות נגד נשים

ברחבי הארץ הוארו עשרות מבני ציבור באדום כחלק מקפיין להעלאת המודעות למאבק באלימות כלפי נשים. על בניין עיריית תל אביב הואר הכיתוב "די!". יו"ר ויצו: "מפנים זרקור כדי שנשים ישימו לב לנורות האדומות"

אצטדיון סמי עופר בחיפה אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: אלדד אלוני)
אצטדיון סמי עופר בחיפה(צילום: אלדד אלוני)

עשרות מבני ציבור ברחבי הארץ הוארו אמש (ראשון) באדום כחלק מקמפיין משותף של ויצו ורשויות מקומיות להעלאת המודעות למאבק באלימות כלפי נשים, ערב יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים שיצוין היום.

 

בין הערים המשתתפות בקמפיין – ירושלים, שהאירה באדום את גשר המיתרים ואת כיכר ספרא; חיפה ונתניה, שהאירו את האצטדיונים העירוניים; ותל אביב, באר שבע, אור יהודה, גבעתיים, כפר יונה, קריית אונו, ראש העין, שוהם, המועצות האזוריות מטה אשר וחוף הכרמל ורשויות נוספות, שהאירו את בניין הרשות המקומית. ויצו האירה באדום את בניין המשרדים המרכזי שלה בתל אביב וכמוה עשו גם חברות הנמל באשדוד ובחיפה.

בניין עיריית תל אביב אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: מוטי קמחי)
"די!". בניין עיריית תל אביב(צילום: מוטי קמחי)

גשר המיתרים ירושלים הואר אדום אות הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: תמיר חיון)
גשר המיתרים בירושלים(צילום: תמיר חיון)

מגדל העמק  אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: עיריית מגדל העמק)
מגדל העמק(צילום: עיריית מגדל העמק)

 


יו"ר ויצו ישראל, אורה כורזים, הסבירה כי "הקמפיין נועד להפנות זרקור ולהעלות את המודעות הציבורית לאלימות נגד נשים, על מנת שהן ישימו לב לנורות אדומות - סימנים ודפוסי התנהגות שיכולים להעיד על התנהגות בעייתית ואף מסוכנת כלפיהן מצד בני זוגן".

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, חיים ביבס, הוסיף כי "אלימות נגד נשים היא תופעה מסוכנת וחמורה בעלת השלכות הרסניות לחברה כולה. השלטון המקומי ימשיך לחזק כל יוזמה שתילחם בתופעה באמצעות חינוך, הסברה וענישה".

 

חברת הכנסת פנינה תמנו שטה (כחול לבן) תגיש היום, יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים, הצעת חוק שתחייב את המדינה לקבל למקלטים נשים מוכות עם ילדיהן עד גיל 18. המצב כיום מאפשר למקלטים לסרב כניסה של נער ביחד עם האישה נפגעת האלימות.

 

על פי הצעת החוק, המדינה תחויב להציע חלופה ראויה לשהות האישה הנמלטת וילדיה מהגבר האלים. ההחלטה תחייב את המדינה להעניק להם יחידת מגורים שלמה או להתאים מקלטים ייעודיים עבור נשים נפגעות אלימות וילדיהן עד גיל 18.

 

תמנו שטה אמרה כי "המצב כיום הוא שנשים רבות אינן מוכנות להימלט מהגבר האלים כי מציבים אותן בסוג של משפט שלמה. לכל אמא שצריכה לקום ולברוח מגבר מכה ואלים זה עינוי וסבל בל יתואר להשאיר את ילדיה מאחור".

פנינה טמנו  ()
לחייב מקלטים לקבל נשים מוכות עם ילדיהן עד גיל 18. ח"כ פנינה תמנו-שטה

קרן ברק  (צילום: יאיר שגיא)
"לקדם ללא שהות את מסקנות הוועדנ לטיפול באלימות במשפחה". ח"כ קרן ברק (צילום: יאיר שגיא)

חברת הכנסת קרן ברק (הליכוד) החתימה כ-40 חברי כנסת מסיעות שונות על מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו ביקשה "לקדם ללא שהות את מסקנות הוועדה הבין-משרדית לטיפול בתופעת האלימות במשפחה". בין היתר – חוק האזיקונים האלקטרוניים לגברים אלימים, שתקוע מאחר שאין כנסת מתפקדת.

 

ברק כתבה כי "כיום, הפתרונות שמציעה המדינה להגנה על נשים הנתונות בסכנה מצד בני זוגן, מוגבלים בעיקר למקלטי הגנה לנשים. אישה הנכנסת למקלט נאלצת לקטוע את שגרת חייה, לעזוב את ביתה ועבודתה, לעתים עם ילדיה הקטנים ותוך מצוקה כלכלית".

 

חברת הכנסת מרב מיכאלי (העבודה-גשר) הוסיפה כי "מיגור האלימות כלפי נשים היא מטרה משותפת לנשים ולגברים גם יחד. כל הידע והכלים כדי להגיע למצב הזה כבר קיימים, מה שחסר לנו הוא רצון פוליטי להשקיע את מה שנדרש כדי להגיע לשם".

מגדל המים קריית אונו אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: עיריית קריית אונו)
מגדל המים בקריית אונו(צילום: עיריית קריית אונו)

עיריית גבעתיים  אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: דוברות עיריית גבעתיים)
עיריית גבעתיים(צילום: דוברות עיריית גבעתיים)

עיריית באר שבע אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים (צילום: דיאגו מיטלברג)
עיריית באר שבע(צילום: דיאגו מיטלברג)

בניין עיריית צפת שהואר באדום (צילום: דובר עיריית צפת)
עיריית צפת (צילום: דובר עיריית צפת)

בניין ויצו תל אביב אור אדום הזדהות מאבק אלימות כלפי נשים ( צילום: יח
בניין ויצו בתל אביב ( צילום: יח"צ ויצו)
 

עו"ד דלית יניב מסר, העוסקת בדיני משפחה ותיקי גירושין, אמרה כי "מחייב המציאות לתת את הדעת לחקיקה מוסדרת ובעיקר לנושא האזיקונים שמנטר את המורחק ומאפשר מעקב והרחקה אמיתיים מהקורבן".

 

גם יוזמות שביתת הנשים מציינות שנה למחאה וקוראות לנשים להפסיק היום בשעה 10:00 את עיסוקיהן ולעמוד מחוץ למקומות העבודה לזכר 13 הנרצחות על רקע מגדרי השנה. מאות חניכות וחניכי הנוער העובד והלומד יצטרפו ליוזמה.

 

הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי, בשיתוף איגוד היועצות למעמד האישה ברשויות המקומיות, יפתחו היום במסע הסברה חדש, שבמסגרתו יחולקו צמידים כתומים עם הכיתוב "נ-שים סוף לאלימות".

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל מנכ
"נ-שים סוף לאלימות". אוה מדז'יבוז' והשרה גמליאל(צילום: דוברות המשרד לשוויון חברתי)

השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל (הליכוד) אמרה כי "האלימות נגד נשים אינה גזירה משמיים. החברה שבה אנו חיים מוכתמת מדי יום ביומו על ידי אלימות זו. על כל אחד ואחת מאיתנו מוטלת המשימה לנקות אותה".

 

מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, אוה מדז'יבוז', הוסיפה כי "אלימות כלפי נשים היא טרור מגדרי ויש להתייחס אליה בהתאם. לסכל אותה מראש, להיאבק בה בנחישות, לגדוע מאותה מהיסוד".

 

מנכ"לית המרכז להעצמת האזרח, עו"ד עינת פישר לאלו, אמרה: "לנוכח ההקפאה התקציבית והקיפאון הממשלתי קיים חשש משמעותי כי יישום התוכנית הממשלתית למאבק באלימות לא יימשך לשנת 2020 באותו האופן, כי לא תיקבענה הפעולות הנדרשות ולא ייקבעו המדדים הנדרשים בהחלטת הממשלה".

 

במהלך השבוע הקרוב תפעיל ויצו קו חם לנשים נפגעות אלימות. בקו החם יוענקו ייעוץ והכוונה בשאלות הקשורות לזיהוי ואיתור סממני אלימות, מסגרות הטיפול הקיימות כיום, דרכי התמודדות עם בן זוג המפעיל אלימות, איתור וטיפול בילדים עדים לאלימות, סדנאות למתבגרים ועוד. הקו יפעל עד ליום חמישי במספר 03-6923791 בין השעות 11:00-14:00.


פורסם לראשונה 24/11/2019 22:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלדד אלוני
גם אצטדיון סמי עופר בחיפה הואר באדום
צילום: אלדד אלוני
מומלצים