שתף קטע נבחר

עידן ורד: "רואה את האור בקצה המנהרה"

בדיוק כשהגיע לשיא, נחתה על קשר בית"ר ירושלים (30) סדרת פציעות שגרמה לו לתהות: האם בכלל אחזור למגרשים? בחודש ינואר הוא מקווה לעשות קאמבק למגרשים

מייק טראוט מלוס אנג'לס איינג'לס, כוכב בייסבול שהפך למשתכר הגבוה בעולם עם חוזה של 432 מיליון דולר ל־12 שנים, גמר במפתיע את העונה בספטמבר האחרון. הסיבה: הוא נאלץ לעבור ניתוח בשל תסמונת מורטון נוירומה והסרת גידול שפיר מעצם כף הרגל.

 

מדובר בפציעה ששכיחה בעיקר אצל נשים או מי שרצים למרחקים ארוכים, ופחות אצל ספורטאים במשחקי הכדור. מלבד טראוט, מי שמצא עצמו מתמודד עם התסמונת הנ"ל וגם מסתבך עם זיהום בעקבותיה הוא עידן ורד (30), שאמור לחזור לשחק בינואר אחרי שמונה חודשים מחוץ למגרשים.

 

עידן ורד (צילום: עוז מועלם)
לא רואה מגרש. עידן ורד(צילום: עוז מועלם)

 

בשנתיים האחרונות חווה קפטן בית"ר ירושלים מכות רפואיות בלי הפסקה, מה שגרם לו להחמיץ כשנה נטו - ב־24 החודשים הללו הוא פתח ב־27 משחקי ליגה בלבד. אחרי שסבל מריפלוקס שגרם לו להקאות מדי יום ולאיבוד משקל משמעותי הוא חזר רק לישורת האחרונה של עונת 2017/18 ופתח בשישה משחקים בהרכב. בעונה שעברה הוא הספיק לשחק רק עד חודש מארס, לכבוש חמישה שערים ואז נכנע לכאבים אותם החל להרגיש חודשיים קודם לכן.

 

"אחרי הסיוטים של השנתיים האחרונות, כשכל דבר נדבק בי, ומדובר במחלות ולא בפציעות כדורגל, אני רואה את האור בקצה המנהרה", אמר ורד לחבריו בחדר ההלבשה השבוע בידיעה שבעוד מספר ימים הוא אמור לחזור לאימונים בהדרגתיות. "בשבילי ללכת בלי כאב זה כבר דבר טוב. כל זה קרה לי דווקא בשיא הקריירה, כשהפכתי לקפטן בית"ר, כשהייתי מלך שערים, כשהגעתי לנבחרת. בכל פעם קיבלתי מכה חדשה. לא ידעתי מה יהיה הדבר הבא".

 

פציעה דומה לוורד. מייק טראוט (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פציעה דומה לוורד. מייק טראוט(צילום: gettyimages)

 

המונולוג הכואב של ורד נובע מהתקופה הקשה מחוץ למגרשים, ימים בהם נאלץ לטוס עד ארה"ב כדי לממן מכיסו טיפולים ייחודיים, הוצאה של עשרות אלפי שקלים ושאלה שמנקרת במוחו: האם בכלל אחזור לשחק כדורגל. "עברתי את התקופה הקשה ביותר בחיי. זה היה סיוט אחד גדול. בהתחלה חששתי שמדובר בגידול סרטני, והיה אפילו חשש ברמה הקיומית. אתה שוכב שבוע בבית חולים, בכלל לא חושב על כדורגל, רק אומר לעצמך 'תן לי לחיות'. אתה חושב מה יהיה עם אשתך והתינוק שבדרך ורק מקווה להיות בריא", הוא סיפר בראיון ל"ידיעות אחרונות" לפני שנה וחצי, אחרי שהתאושש מהמחלה, לצערו, מחודש מארס האחרון הוא נכנס למרה שחורה נוספת.

 

בוסטון, ניו־יורק, ירושלים

כאמור, הסיפור הנוכחי החל בינואר השנה, כשוורד החל לחוש כאבים בכף רגלו אבל נשך שפתיים והמשיך לעלות על כר הדשא. אחרי שהכאבים הגיעו לרמה שלא איפשרה לו להתאמן, הוא ויתר על משחקי הפלייאוף התחתון ולמעשה גמר את העונה. שוב הכדורגלן עבר התמודדות פיזית ובעיקר נפשית.

 

ורד ניסה זריקות סטרואידים וטיפולים חדשניים, עד שבדיקת MRI גילתה כי הוא סובל ממורטון נוירומה. "מדובר בתסמונת של גידים ושרירים נפוחים שנותנת הרגשה שהולכים על אבן. זה קשור למכניקה לקויה של כף הרגל כתוצאה מנקעים חוזרים ורקמות מצולקות", הסביר ד"ר רפי פרטר את התסמונת.

 

עידן ורד (צילום: עוז מועלם)
הגיע עד בוסטון וניו יורק. ורד(צילום: עוז מועלם)

 

ורד ערך תחקיר אינטרנט בסופו גילה כי יש מרפאה מיוחדת בבוסטון שמתמחה בפציעה הספציפית שלו. "קח בחשבון שתקבל פה משהו כמו עשר זריקות, אבל עדיין קיים סיכוי של 40 אחוז שהן לא יעזרו לך", הסבירו לקשר לפני תחילת הטיפולים שכפו עליו להישאר שבועיים בבוסטון. גם אחרי תקופת הטיפולים ורד לא חש כל הקלה בכאבים. אחרי התייעצויות עם גורמים רפואיים הוא החליט לעבור ניתוח בניו־יורק ולהסיר את הגידול השפיר מכף רגלו. הוא עבר את הניתוח בהצלחה, הספיק לחזור לבדיקה בתפוח הגדול, ונדמה היה שהוא בדרך לחזור לעצמו.

 

"עברתי פציעות מוזרות"

"עברתי פציעות מוזרות בשנתיים האחרונות, אין כדורגלן בישראל שעבר את זה", סיפר ורד בשיחות שניהל בימים האחרונים בבית וגן. "אלה פציעות מסובכות, זה לא קרע בצולבת שכולם יודעים מה עושים ואיך משתקמים, פה זה משהו קשה יותר".

 

עם הרבה עזרה מצד אשתו והאנרגיות מבנו הבכור רוי, שנולד באוגוסט 2018, החל הכדורגלן במסע חזרה למגרשים. זה כלל בעיקר אימונים של שש שעות מדי יום שכללו מכון כושר ולא מעט שחייה. לאט לאט הוא חזר גם לאימוני כדורגל ובצוות המקצועי סימנו את המפגש האחרון מול מכבי חיפה (לפני הפגרה) כמשחק החזרה של ורד לסגל.

 

בעלי בית
עידוד מהבוס. משה חוגג(צילום: עוז מועלם)

 

אלא שאז נפלה עליו מכה נוספת: זיהום בעצם כף הרגל, במקום בו נותח. הזיהום הוביל לעוד הידרדרות במצבו הפיזי, אבל בעיקר המנטלי. ורד מצא עצמו בולע מדי יום מנה של שמונה כדורי אנטיביוטיקה, שבשבועיים הראשונים גרמו לו לשכב בבית מותש, בלי יכולת לבצע פעולות בסיסיות. כשכבר הצליח לקום על רגליו, הוא נעזר בשי קונסטנטין כדי להגיע לאימונים בבית וגן, רק כדי להרגיש את הדשא ולהסתכל על חבריו מתאמנים.

 

בכל התקופה הזו הבעלים משה חוגג לא הפסיק להתקשר ולעודד אותו, כמו גם המנכ"ל מוני ברוש. בפגישות עם הפסיכולוגית הוא דיבר על מה שהכי מתסכל אותו. "היה לי קשה לראות את הכל מהצד. יותר מהשיקום, יותר מהניתוחים או הכאב", הוא סיפר לאנשי בית"ר. "היו לי לא מעט רגעי משבר והתפרקויות, אבל הכי קשה היה לי ביום של משחק. התחושה הזו של הכנה לקראת משחק גמרה אותי מבפנים".

 

השבוע הקרוב אמור להיות האחרון של הטיפול באנטיביוטיקה, אבל גם את המשחק הקרוב מול הפועל ת"א, כמו גם הבא אחריו (הפועל חדרה), יראה ורד מהיציע. עם זאת, הקשר כבר החל להתאמן בצורה מאסיבית יותר בחדר הכושר ובשבוע הבא יעבור בדיקה נוספת. אם התוצאות יהיו טובות הוא יקבל אור ירוק וישוב בהדרגה לאימונים עם הקבוצה שמשוועת לניסיון ולמנהיגות. ורד יכול להיות בדיוק הקלף שהמאמן רוני לוי כל כך מחכה לו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים