שתף קטע נבחר

כמה יעלה איטום המרפסת לחורף? בדקנו

לפרק את כל הריצוף במרפסת? לאטום מעל הריצוף או להסתפק בחידוש רובה? ישנן דרכים שונות לתקן בעיות איטום, כשהמחיר בהחלט משפיע על התוצאה. אתר "המקצוענים" עם מדריך שימנע סכסוכי שכנים בעניין רטיבות

בעיות רטיבות כתוצאה מכשלי איטום במרפסת, הן אחת הרעות החולות במדינה. ישנן שלוש שיטות לפתרון הבעיה, כל אחת ברמת מחיר אחרת. מה חשוב לדעת, לפני ששוברים ריצוף? לפניכם המדריך

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אלו שלוש השיטות לאיטום מרפסת מרוצפת

בעיות איטום במרפסת, מתגלות רק לאחר שכבר יש כתמי רטיבות על הקירות החיצוניים או הפנימיים של הבית, או כשאחד השכנים המתגוררים למטה מגלה סימני רטיבות בביתו.

 

"אם הבעיה היא בכתמי רטיבות בקירות שלכם, יש לבדוק שהמרזב במרפסת אינו נסתם", מסביר ניק בנובייב מניק איטום באתר "המקצוענים". "ייתכן שבמהלך הבנייה לא דאגו להתקין לכם מרזב כפול, וזה גורם לבעיות ניקוז במרפסת. הפתרון לכך הוא שבירה של 2-3 אריחים בקרבת המרזב, הוצאת המרזב, ניקוי שלו והתקנת מרזב חדש מתחת לריצוף".

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השיטה היקרה אך העמידה ביותר: פירוק הריצוף ואיטום מחדש

אם הבעיה היא אצל השכנים מתחת, ישנן שלוש שיטות לאיטום המרפסת. האחת, פירוק הריצוף. בשיטה זו, מפרקים את כל הריצוף ואת המילוי שתחתיו. "אם ישנה בעיה של שיפועים, חשוב מאוד לתקן אותם. אחרת, הבעיה תחזור על עצמה", מסביר בנובייב. "הדרך לתיקון השיפועים היא באמצעות יציקת בטון קל (בטקל) או מדה (שילוב של מלט וחול). לאחר מכן, מבצעים את האיטום (על-ידי הנחת יריעות ביטומניות). לפני שסוגרים את הריצוף, יש לבצע בדיקת הצפה למשך 72 שעות. ההמלצה היא לשים מעל היריעות הביטומניות, יריעה נוספת מפלסטיק או מבד גיאוטכני. זאת, משום שכששופכים את החצץ לפני הריצוף, הוא יכול לגרום לקרע ביריעות. שימו לב, שחול הוא חומר מילוי פחות מומלץ, שכן הוא אוגר יותר מים ולכן מנקז את המים באיטיות רבה יותר. בנוסף, בחול יש תמיד גרעינים של צמחיה, שבמשך הזמן חודרים דרך הפוגות וצומחים במרפסת. לאחר המילוי, מרצפים את המרפסת מחדש".

 

מהו היתרון ומהו החיסרון של שיטה זו?

בנובייב: "היתרון הוא שהפתרון לאיטום מרפסת בצורה כזו, הוא מוחלט ומחזיק מעמד 10-20 שנה. החיסרון הוא שמדובר במחיר גבוה יותר: פירוק ריצוף ישן, פינוי פסולות, עלות האריחים החדשים ועלות הריצוף".

 

כמה זה עולה? "איטום בשיטה זו הוא היקר ביותר, ויעלה לכם 700-1,000 שקל למ"ר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

    (צילום: shutterstock)
הלחמת יריעות ביטומניות על המשטח הקיים(צילום: shutterstock)

שיטת הביניים החסכונית: הלחמת יריעות על הריצוף הקיים

השיטה השנייה, היא פתרון ביניים: הלחמה של יריעות ביטומניות מעל הריצוף הקיים. "שיטה זו יש ליישם רק בחודשי הקיץ החמים (יולי-אוגוסט) כשהחול שמתחת לריצוף יבש. אין לבחור בשיטה זו כשיש מים כלואים מתחת לריצוף, שכן זה לא יפתור את הבעיה והרטיבות תופיע בקירות הסמוכים".

 

מה חשוב לבדוק כדי שההתקנה תהיה מקצועית?

"יש לוודא שבעל המקצוע מפרק את הפאנלים שמסביב למרפסת, ומתקין יריעות ביטומניות גמישות בגובה של 5 ס"מ מעל קו הריצוף, לכיוון הקירות", ממליץ בנובייב. "חשוב שהיריעות יהיו על בסיס SBS, כדי שניתן יהיה לצבוע אותן לאחר מכן".

 

לדבריו, "בשיטה זו, לא מרצפים מעל היריעות, שכן הדבר גורם לעומס יתר של משקל, ומסוכן מבחינה קונסטרוקטיבית. משקל יתר, הוא גורם לקריסת מרפסות. הפתרון הזול הוא יישום של דשא סינתטי מעל היריעות. אחרת, ניתן לצבוע את היריעות בחומר אקרילי".

 

מהו היתרון ומהו החיסרון של שיטה זו?

בנובייב: "היתרון הגדול הוא ששיטה זו היא זולה יותר, מונעת את הצורך בשבירת ריצוף ומהירה יותר. החיסרון הוא שמי שמעוניין במרפסת מרוצפת, יצטרך להתפשר על סוג המשטח העליון. כאמור, דשא סינתטי או יריעה צבועה בחומר אקרילי".

 

כמה זה עולה? "אם מדובר במרפסת קטנה יחסית, בשטח של עד 10 מ"ר, המחיר הוא גלובאלי ונע סביב 1,000-2,000 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם המרפסת גדולה יותר (כ-20 מ"ר), המחיר יחושב לפיו 150 שקל למ"ר. אם זה 30 מ"ר, התעריף לכל מ"ר ירד ל-100 שקל למ"ר. עבור גג גדול, ששטחו מעל 100 מ"ר, התעריף יכול להגיע גם ל-70 עד 80 שקל למ"ר. שימו לב, שבשיטת איטום זו ישנה תוספת מחיר עבור צביעה, המחושבת גם לפי מ"ר ועולה בין 18 עד 30 שקל למ"ר. אחרת, ישנה תוספת מחיר עבור דשא סינתטי (שבו טווח מחירי החומרים והעבודה גדול)".

 

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השיטה הזולה והזמנית ביותר: חידוש רובה

מי שמעוניין להעביר רק את החורף הקרוב במקרה הרע, או את 3-4 השנים הבאות, ללא בעיות איטום במרפסת יכול לנסות להסתפק בפתרון זמני וזול יותר.

 

"שיטת האיטום השלישית של מרפסת מרוצפת, היא פתיחת החריצים שבין אריחי הריצוף עם מסור דיסק ומילוי שלהם ברובה חדשה. היא מתאימה למרפסות המרוצפות באריחים גדולים יחסית (מינימום 30 סמ"ר). היא אינה מתאימה למרפסות המרוצפות באריחי טרצו קטנים (בגודל של 20 סמ"ר) – שכן במקרה זה חייבים לפרק את הריצוף או להתקין מעל הריצוף הקיים יריעות ביטומניות".

 

מהם היתרונות ומהם החסרונות של שיטת איטום זו?

"היתרונות הם מהירות העבודה והמחיר הזול יחסית. החסרונות: כאמור, שיטה זו לא מתאימה לכל סוגי האריחים. כמו כן, לא כל בעל מקצוע מיומן בעבודה עם רובה אפוקסית, וגם אם כן, לרוב התוצאה תהיה טובה לכל היותר ל-4 שנים. בכל מקרה, בקשו אחריות בכתב מבעל המקצוע, אם אתם בוחרים בשיטה זו".

 

עוד כתבות בנושא:

איטום דירות מגורים: מה חשוב לדעת?  

מה חשוב לדעת על איטום גגות?   

סימנים של רטיבות

 

על מה חשוב להקפיד כדי שהעבודה תהיה מקצועית?  

בנובייב: "יש לוודא שבעל המקצוע מיומן בעבודה עם רובה אפוקסית, שכן זו רובה שמתייבשת מהר ומצריכה מיומנות עבודה גבוהה עימה. לכן, בעלי מקצוע רבים, אינם אוהבים לעבוד איתה. מבחינתכם, אין להתפשר על רובה אקרילית גם אם בעל המקצוע אומר שהוא מעניק אחריות ארוכה. זכרו, רובה אפוקסית מיועדת גם לאיטום של חדרים רטובים כמו חדר רחצה. היא עמידה יותר, גמישה יותר ומיועדת לתנאי אקלים קשים. זה קריטי במרפסת, שבה הרובה חשופה להפרשי טמפרטורה גבוהים מאוד (חם בקיץ, קר בחורף וישנו מגע ישיר של מים)".

 

דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא נקודת התורפה שבמפגש בין הריצוף לקירות. בנובייב: "יש לוודא שבעל המקצוע משתמש בנקודות חיבור אלו בחומר איטום פוליאוריטני, שכן יכולת ההאיחזות לקירות בטון היא הרבה יותר טובה ועמידה".

 

כמה זה עולה? "עלות חידוש רובה ואיטום המרפסת בשיטה זו יעלה לכם 100-130 שקל למ"ר", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

צריכים קבלן איטום? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 01/12/2019 09:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים