שתף קטע נבחר

תהיו ריאליות

תלמידות כיתה י"א שמצטיינות במקצועות הריאליים מוזמנות להגיש מועמדות ל"מהנדסות העתיד 5"‬ ולפתח מיזמים טכנולוגיים חדשניים ויצירתיים עם מהנדסות מובילות מהתעשייה האווירית

בשיתוף התעשייה האווירית

 

את מעולה במתמטיקה? כשאומרים "רובוט" נדלקות לך העיניים? כשמכשיר חשמלי מתקלקל בבית, כולם פונים אלייך? אותך אנחנו מחפשים.

 

היום נפתחת ההרשמה לפרויקט "מהנדסות העתיד 5". "ידיעות אחרונות" ו-ynet בשיתוף התעשייה האווירית,‬ יצרו את הפעילות במטרה לעודד נערות בגיל תיכון לבחור בלימודי המדעים וההנדסה, לקבל כלים ולהצטיין בהם, לטעום כיצד נראים "החיים האמיתיים" בתחום הטכנולוגיה וליצור מוצרים ויישומים שיוכלו לשפר את חיי כולנו.

מהנדסות העתיד (צילום: shutterstock)
תלמידות מדעים? בואו להירשם(צילום: shutterstock)

הרקע ליצירת הפרויקט היה המחסור שהולך וגובר במהנדסים בכלל, ובמהנדסות בפרט, אשר מציב בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי־טק וטכנולוגיה. התקווה היא שבוגרות הפרויקט יגיעו לתחומים אלה בשירות הצבאי, בלימודים האקדמיים ואחר כך בתעשייה.

 

בארבע השנים האחרונות עבדו 400 נערות מצטיינות על פרויקטים הנדסיים בליווי ובייעוץ של עשרות מדעניות ומהנדסות בכירות מהתעשייה האווירית. הן ייצרו 40‬ מוצרים והמצאות פורצי דרך, בהם רחפן ללכידת בלוני תבערה, אלונקה חכמה שמנטרת את המדדים הרפואיים של הפצוע ומאפשרת להעניק לו טיפול מדויק, עגלת שירות רובוטית למטוסי נוסעים, שיטות חדשניות להגנה מפני פיגועים בטרמפיאדות, פתרון לאיסוף פסולת בחלל, מערכת חדשנית לניהול והפחתת פקקי תנועה, מערכות לניווט במקומות שבהן אין קליטת לוויינים, כלי נשק שננעלים כשהמשתמש בהם איננו מורשה, ועוד.

 

WEB ()
פרויקטים פורצי דרך
 

אז מי יכולות להירשם? תלמידות כיתה י"א שלומדות מקצועות ריאליים או הנדסיים ברמה מוגברת (5 יחידות) ויש להן ציון של לפחות 90 באחד המקצועות האלה. מעבר לכך יש צורך בהמלצה של מנהל בית הספר ובאישור ההורים. בתום תקופת ההרשמה יתקיים תהליך המיון, שבסופו ייבחרו 100 הנערות שישתתפו בפרויקט.

 

התלמידות, שיחולקו לקבוצות, יעבדו עם מנטוריות מהתעשייה האווירית בשורה של מפגשים חווייתיים ולימודיים. במהלך המפגשים תפתח כל קבוצה פרויקט בתחום המדעי־הנדסי, כשהמטרה היא להגיע עד שלב המוצרים המוגמרים. בסיומה של הפעילות, במארס, יוצגו המוצרים בטקס סיום חגיגי.

 

איך נרשמים לפרויקט? ממלאים את הטופס - ‬כי מה יותר טוב מליצור פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, כשעובדים ביחד עם טובי המוחות?

 

מהנדסות העתיד 4 (צילום: יריב כץ)
כך זה נראה בשנה שעברה(צילום: יריב כץ)
  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף התעשייה האווירית


פורסם לראשונה 19/12/2019 17:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מהנדסות העתיד
צילום: shutterstock
מומלצים