שתף קטע נבחר

נשים מהנדסות: 5 סיבות למה זה כל כך חשוב

בעבר נחשב מקצוע ההנדסה לגברי, לצערנו למרות הקידמה והדחיפה לשוויון הזדמנויות, נערות רבות, על אף שהן בעלות פוטנציאל עצום להצליח בו, עדיין אינן בוחרות במקצוע זה לעתיד. אז הנה כמה סיבות שיסבירו למה כדאי ואף מומלץ להיות מהנדסת

בשיתוף התעשייה האווירית

 

28.5% מכלל הסטודנטים לתואר ראשון בהנדסה בארץ הן נשים, לעומת 69.1% במדעי החברה למשל. הנדסה אולי "נחשב" למקצוע גברי, אבל היום כבר ברור שבפועל אין דבר כזה וכל אחד יכול ללמוד את מה שהוא רוצה ומה שמעניין אותו, לכן, אין פלא שהנתון נמצא במגמת עלייה. היום, כולם מבינים שהנוכחות של נשים במקצועות ההנדסה היא הכרחית. למה? הנה כמה סיבות:

 

גיוון מחשבתי

כשחברת אפל השיקה את אפליקציית הבריאות החדשה שלה בשנת 2015, הם הזניחו אספקט רפואי חשוב במיוחד: מעקב אחרי המחזור החודשי של האישה. מדוע זה קרה? מכיוון שרוב מי שעבד על פיתוח האפליקציה הזאת היה ובכן, גבר. אילו הייתה נוכחות נשית בכל שלב בתהליך הפיתוח, זה כנראה היה מבטיח שכל האספקטים הרפואיים של גברים ושל נשים היו נלקחים בחשבון, מה שבאופן טבעי היה מאפשר גיוון מחשבתי ותוצאות סופיות טובות הרבה יותר.

טכנולוגיה רפואית שמואמת לכל אחד ואחת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טכנולוגיה רפואית שמואמת לכל אחד ואחת(צילום: shutterstock)

פיתוחים עתידיים

הרחבת "בריכת הכישרון" מגדילה את הסיכוי לפריצות דרך טכנולוגיות. כרגע, בימינו אנו, אין מספיק מהנדסים שעוזרים לפתח את החידושים או השיפורים של המחר. אם לא נגביל את החצי השני של האוכלוסייה, הנשים, לא נפסיד רעיונות ופיתוחים. למשל, אם לא השחקנית הדי לאמר, זו שבשיתוף עם המלחין ג'ורג' אנתייל רשמה פטנט על טכנולוגיית שידור גלי רדיו בדילוגי תדר, לא בטוח שהיו מצליחים להצפין מסרים במלחמת העולם השנייה ולמנוע את הגעתם לאויב, ולא בטוח שהיו מצליחים לפתח תקשורת סלולארית, בלוטות', GPS ואפילו את הווי פיי. נקודה למחשבה.

 

קריירה משנת חיים

הנדסה נוגעת בכל תחום בחיי אדם במספר רב של דרכים, שלעיתים אנו לוקחים כמובן מאליו. הנדסה מאפשרת גישה קלה ונוחה למי שתייה נקיים, אספקת חשמל תמידית, וגם דרך קלה מאין כמוה לנווט מיעד אחד לאחר, הכול בזכות מהנדסים שעוזרים לפתור חלק מהבעיות הכי קשות בעולם, ומשפרים את איכות חיינו. לנשים יש המון מה להציע, אבל לא תמיד הן מקבלות את הבמה לכך, או את הלגיטימציה להיכנס לתחום המקצועי. אם נהפוך את הגישה למקצוע לקלה יותר, אנחנו נרוויח בתור חברה גלובלית, מגוונת ושיווניות.

 

בחורה מביטה במיקרוסקופ (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

לעצב את העתיד

הנדסה היא תחום יצירתי וחדשני, והלוקחים בה חלק מגלמים תפקיד אקוטי בעיצוב העתיד. הם מגשימים חלומות והופכים רעיונות למציאות. הודות ליצירתיות של המהנדסים, שיגור חללית אל החלל או פיתוח ערים חכמות- מה שמשפר את איכות חייהם של מיליוני אנשים בעולם, הפכו למציאות. מהנדסים מותחים את הגבולות של מה שבעבר היה נראה בלתי אפשרי ומגיעים להישגים גדולים ונהדרים בתהליך. מהנדסים סוללים דרך לעתיד טוב יותר דרך שינוי של החיים של כולנו. אם נהפוך את התעשייה הזאת לנגישה יותר לנשים, הן ירוויחו את הזכות לעצב לכולנו את העתיד, הן יקצרו את הפירות מהרעיונות ומהביצוע, ויזכו בקריירה מתגמלת מאין כמוה.

 

עיר חכמה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עיר חכמה(צילום: shutterstock)
 

קריירה מתגמלת

אז מעבר לסיפוק הרגשי שהוא החשוב ביותר במקצוע, הוא הדלק להמשיך, גם הפן הכלכלי מתגמל לרוב. השכר במקצועות ההנדסה נחשב לגבוה מהממוצע ויחד עם הזכות לעבוד על פרויקטים מרתקים ולשנות את החיים של כולנו, גם התגמול בהתאם. לעיתים קל לחשוב שעורכי דין, רופאים או יועצי השקעות מרוויחים משכורת גבוה אבל בעצם, תעשיית ההנדסה נחשבת לאחת מהתעשיות המרוויחות והמתגמלות ביותר בעולם ושם, אגב, המשכורות של הנשים מתחילות להשתוות למשכורות הגברים. ולא רק שכר, גם נסיעות עבודה חווייתיות, הכשרות מקצועיות ברמה גבוהה, הכול בא לידי ביטוי בתחומי ההנדסה.

 

ילדה (צילום: shutterstock)
להתחיל מגיל צעיר(צילום: shutterstock)
 

תמיד חלמתן לשנות את העולם? הנדסה היא הדרך הטובה ביותר לעשות כן, הצטרפי לפרויקט "מהנדסות העתיד 5 " המשותף ל-ynet" "ידיעות אחרונות" והתעשייה האווירית, שמטרתו לעודד נערות בגיל תיכון לבחור בלימודי המדעים וההנדסה, לקבל כלים ולהצטיין בהם, לטעום כיצד נראים "החיים האמיתיים" בתחום הטכנולוגיה וליצור מוצרים ויישומים שיוכלו לשפר את חיי כולנו.

 

יכולות להירשם תלמידות כיתה י"א שלומדות מקצועות ריאליים או הנדסיים ברמה מוגברת (5 יחידות) ויש להן ציון של לפחות 90 באחד המקצועות האלה. מעבר לכך יש צורך בהמלצה של מנהל בית הספר ובאישור ההורים. בתום תקופת ההרשמה יתקיים תהליך המיון, שבסופו ייבחרו 100 הנערות שישתתפו בפרויקט.

 

התלמידות, שיחולקו לקבוצות, יעבדו עם מנטוריות מהתעשייה האווירית בשורה של מפגשים חווייתיים ולימודיים. במהלך המפגשים תפתח כל קבוצה פרויקט בתחום המדעי־הנדסי, כשהמטרה היא להגיע עד שלב המוצרים המוגמרים. בסיומה של הפעילות, במארס, יוצגו המוצרים בטקס סיום חגיגי.

 

בשיתוף התעשייה האווירית


פורסם לראשונה 24/12/2019 14:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מהנדסות העתיד
צילום: shutterstock
מומלצים