שתף קטע נבחר

64% מהתלונות על אפליה בעבודה בעשור האחרון - מצד נשים

בעשור האחרון נרשמה עלייה בתלונות של נשים, ערבים ויוצאי אתיופיה, כך לפי דו"ח של נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה. עיקר התלונות של נשים ב-2018 היו על אפליה בשל היריון

כשני שלישים (64%) מהתלונות על אפליה בעבודה בעשור האחרון היו של נשים, כאשר הפנייה השכיחה ביותר הייתה אפליה על רקע היריון. כך עולה מהדו"ח שמפרסמת היום (ד') נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה. הדו"ח מסכם את פעילות הנציבות בשנת 2018 ובמהלך העשור האחרון, מאז הקמתה בשנת 2008.

 

חולים יותר? זינוק במספר ימי המחלה שנטלו העובדים

קרנית פלוג: מערכת החינוך אינה מייצרת שוויון הזדמנויות

 

פילוח התלונות חושף את הפערים הגדולים בין קבוצות האוכלוסייה השונות בישראל. בשנה שעברה, 68% מהתלונות לנציבות היו של נשים. העילה העיקרית לפנייה לנציבות הייתה אפליה על רקע היריון, עם כ-30% מכלל הפניות לאורך העשור. אשתקד היוו הפניות בנושא היריון 23% מכלל התלונות (171 תלונות שהוגשו לנציבות).

תינוק במשרד (צילום: shutterstock)
אפליה על רקע הורות. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

הסיבה השנייה בשכיחותה לפנייה לנציבות הייתה אפליה על רקע גיל, שזינקה משיעור של 7.2% מכלל הפניות בשנת 2017, לכ-10% מכלל הפניות בשנת 2018. סיבות נוספות לפנייה לנציבות הן אפליה על רקע מין ומגדר (8.8%), אפליה על רקע הורות (8%) ואפליה על רקע לאום (7.5%).

 

 

אפליה על רקע הורות וטיפולי פוריות

נושאי הפנייה הבולטים של ערבים היו אפליה על רקע היריון ולאום, עם שיעור גבוה משמעותית מהממוצע הארצי של 31.5% ו-23% בהתאמה. התלונות בדבר אפליה על רקע הורות היוו 6.7% מכלל הפניות, והתלונות בגלל אפליה על רקע טיפולי פוריות היוו 2.7%. התלונות בגלל אפליה על רקע הטרדה מינית היוו 2.4% (18 תלונות). 3.3% מהתלונות עסקו באפליה על רקע מוגבלות, 3.2% היו על אפליה בגלל ארץ מוצא, 4% בגלל דת ו-0.7% בגלל נטייה מינית.

אינפו אפליה בעבודה ()

במהלך העשור האחרון, התקבלו בנציבות 7,639 פניות, מתוכן 748 בשנת 2018. לדברי עו"ד מרים כבהא, הנציבה הארצית לשוויון הזדמנויות בעבודה, הנתונים מעידים על הצלחתה של פעילות הנציבות בתחום המשפטי (הנציבות משתתפת בתיקים משפטיים, בוועדות כנסת ובוועדות שרים) ובתחום ההסברתי (הנציבות משתפת פעולה עם המגזר הציבורי ועם המגזר הפרטי בתוכניות גיוון, מחקרים, סקרים ושיתופי פעולה אחרים).

 

"העלייה בשיעור הפניות לנציבות בקרב נשים, ערבים ויוצאי אתיופיה, מבטאת את האמון שניתן בנציבות, ומחייב אותנו לפעול למימוש זכויותיהם של הפונים והפונות, על מנת להבטיח שוויון הזדמנויות ושוק עבודה פתוח ומכיל לכולם", אמרה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
רוב התלונות על אפליה - מצד נשים. אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
מומלצים