שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לפני ואחרי: המהפך שעבר בית פרטי ברעננה

    בית פרטי בן שלוש קומות ברעננה, נרכש שיפוץ יסודי שכלל החלפת כל התשתיות, חלוקה מחדש של החדרים ושינוי פתחי הבית . אתר "המקצוענים" עם סקירת הדירה לפני ואחרי השיפוץ

    בית ברעננה, שנבנה לפני 15 שנה, עבר שיפוץ יסודי שכלל חלוקה מחדש של כל החדרים והחלפת התשתיות. הבית נרכש על-ידי בני-זוג המתגוררים בו כעת עם שלושת ילדיהם המתבגרים. השיפוץ, נמשך כחצי שנה וכלל שינוי של כל פנים-הבית. איך זה נראה לפני ואחרי, מה היו האתגרים בשיפוץ וכמה זה עלה? לפניכם הסקירה.

     

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ. (צילום: יואל אליווה)

     

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ (צילום: הדר דור)

    מיקום: רעננה

     

    סוג המבנה: בית פרטי

     

    גודל: בית דו-משפחתי, עם שלושה כיווני אוויר, עם 350 מ"ר שטח בנוי ו-80 מ"ר שטח גינה.

     

    דיירים: הדיירים הם זוג עם שלושה ילדים מתבגרים.

     

    סוג השיפוץ: שיפוץ יסודי שכלל חלוקת חדרים מחדש והחלפת התשתיות בבית.

     

    סכום השיפוץ: 850 אלף שקל.

     

    משך השיפוץ: כחצי שנה.

     

    עיצוב פנים: הדר דור.

     

          (צילוםף יואל אליווה)
    התמונות של הבית לאחר השיפוץ באדיבות אלוני חיפויים וכלים סניטריים(צילוםף יואל אליווה)

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

         (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ (צילוםף יואל אליווה)

    "בני-הזוג רכשו את הבית לצורך שיפוץ מאסיבי שלו", מתארת הדר דור, מעצבת הפנים. "הם החליטו לעבור לבית חדש וגדול יותר מזה שבו התגוררו, ולעצב אותו כך שיתאים לצורכיהם החדשים. הבית עבר מהפך משמעותי וגדול".

     

    לדבריה, "לפני השיפוץ הבית כלל חלונות ופתחים קטנים ויצרים יחסית בהשוואה לגודלו. הוא היה מאוד סגור וחשוך. לבני-הזוג היה מאוד חשוב שהבית יהיה מואר יותר וירגיש מרווח יותר. לשם כך, נדרש שינוי של כל חזיתות הבית, לרבות מיקום הפתחים. הוחלפו כל התריסים, החלונות והדלתות. כמו כן, הוחלפו כל תשתיות האינסטלציה, החשמל, הריצוף ומיזוג האוויר, נהרסו קירות מסוימים, ונבנו קירות חדשים.

     

    "כמו כן, נעשו שינויים בגרם המדרגות. כמות השינויים הגדולה הצריכה הגשת בקשה להיתרים לרשות המקומית, ועד לתחילת השיפוץ היה צורך להמתין מספר חודשים נוספים. השיפוץ עצמו, ארך כחצי שנה מרגע קבלת ההיתרים".

     

    לבית שלוש קומות. בקומת הכניסה, מוקמו המטבח, פינת האוכל, שירותי האורחים והסלון. דור: "פתחי הבית הורחבו בצורה משמעותית, כך שהחוץ חודר אל תוך הבית. בנוסף, בכל חדרי השינה (של ההורים ושל הילדים) ישנם יציאות למרפסת גדולה עם נוף של צמחיה. בקומת המרתף מוקמה יחידת דיור נפרדת לילדה המתבגרת. היחידה כוללת מטבח מאובזר עם דלפק ישיבה, סלון עם יציאה למרפסת אנגלית, חדר שינה גדול, חדר עבודה וחדר רחצה הכולל מקלחון עם ספסל בנוי".

     

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

    סגנון העיצוב שנבחר הוא כפרי-לייט

    "שני בני-הזוג אוהבים את שני הסגנונות: כפרי ומודרני. הבעל עם העדפה לסגנון יותר מודרני, והאישה עם העדפה לסגנון יותר כפרי. לבסוף, בהחלטה משותפת נבחר סגנון "כפרי-לייט", שכולל פרקט מעץ בכל רחבי הבית, כדי להכניס חמימות. כמו כן, הוחלט למקם במקום בולט קמין, המטבח שנבחר הוא בסגנון כפרי, ובחדרי הרחצה ובשירותי האורחים נבחרו אריחים אוריינטליים המתאימים לסגנון זה".

     

    אחד השינויים הדרמטיים בבית זה, הוא הכנסת החוץ פנימה, בעזרת הגדלת הפתחים של הבית בצורה משמעותית. "לבני הזוג היה חשוב להכניס את "תמונת הנוף" שיצרנו בגינה אל תוך החלל הציבורי של הבית. וכך, בעת השהייה סביב פינת האוכל, בזמן הישיבה באי במטבח ובעת הרביצה על ספות הסלון, הגינה משתקפת לבני הבית ולאורחים".

     

    כל החדרים זזו ממקומם  

    שינוי נוסף הוא הזזת כל החדרים בדירה ממקומם. "מיקום החדרים שונה, כך שאף חדר לא נותר במקומו המקורי", אומרת דור. "הדיירים הקודמים של הדירה מאוד אהבו נישות, גומחות וחדרי אחסון רבים. בבית המקורי, לכל חדר היה מבואה והיה מעין חדר אחסון סמוך. על מנת להגדיל את תחושת המרחב וכדי ליצור יותר 'אווריריות' בדירה, הוחלט לפתוח יותר את הקירות ולרווח את החדרים ככל הניתן".

     

    "כל עבודות הנגרות בבית בוצעה בהזמנה אישית, על-ידי נגר אומן, שקיבל מאתנו תוכניות מפורטות עם מפרט חומרים מסודר", אומרת דור. "כך, ניתן היה למקסם את שטחי האחסון, לאור הבחירה במידות מדויקות ולא בריהוט בגדלים סטנדרטיים, שפעמים רבות מאלץ להתפשר ומקטין את החלל. חלק מהנגרות היא סמויה, ובגוונים שלא מושכים יותר מדי תשומת-לב, דבר שבהחלט הוסיף לתחושת האווריריות והניקיון של החלל".

     

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

    אלו היו האתגרים העיקריים בשיפוץ  

    "האתגר העיקרי היה להאיר את הבית, ולהפוך אותו מחלל סגור וחשוך לחדר שנהנה מתאורת יום טבעית", אומרת דור. "לשם כך, כמעט ולא הותרנו קירות בחלל הציבורי, ויצרנו פתחים גדולים בקירות הבית".

     

    אתגר נוסף היה ליצור כניסה מרשימה לבית, למרות ששביל הכניסה צמוד לחנייה. בנוסף, היו לבטים לגבי מיקום הקמין בבית.

     

    דור: "היה חשוב לבעלי הבית שיראו את הקמין ממספר מוקדים שונים בבית: מהכניסה, מפינת האוכל ומהסלון. היה חשש שאם הקמין ימוקם באזור חלל המדרגות, הוא לא יחמם מספיק את חלל המגורים, שכן חום עולה למעלה, ואולם לבסוף הוחלט להשאירו באזור גרם המדרגות. המיקום שלו במרכז החלל הציבורי, הופך אותו לאזור הכוח של הבית".

     

    עוד כתבות בנושא:

    קונים דירה מיד שנייה? הכינו כסף לשיפוצים  

    המדריך הגדול לשיפוץ קטן   

    שיפוץ הבית המשותף

     

         (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

    מטבח שמאפשר לכמה בשלנים לעבוד במקביל

    "היה חשוב ללקוחות ליצור מטבח גדול ונעים לבישול ולאכילה ביומיום", מוסיפה דור. "בנוסף, מדובר במשפחה המרבה לארח, ולכן הוחלט להציב את הספות במקביל, כדי שיהיה נעים לארח כמות גדולה יחסית של אורחים, ולאפשר תקשורת ביניהם".

     

    לאור העובדה ששטח המטבח גדול יחסית, הוחלט לבחור במטבח בצורת האות ח'. דור: "במרכז המטבח נבנה שולחן ישיבה גבוה, עם פלטת עץ וכסאות כפריים המקיפים אותו. תוכננו שטחי עבודה רבים, המאפשרים למספר אנשים לעבוד בו במקביל, שכן מדובר במטבח פעיל במיוחד".

     

    לדבריה, "סדר השיבה בסלון שונה, והוחלט למקם שתי ספות מקבילות זו לזו, שתאפשר הושבה ושיח עבור כמות גדולה יחסית של אורחים".

     

         (צילום: יואל אליווה)
    התמונות של הבית לאחר השיפוץ באדיבות אלוני חיפויים וכלים סניטריים(צילום: יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)
     

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

    חדרי הרחצה – ויתרו על אמבטיות לטובת מקלחונים

    "חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין ומיקום חדרי הרחצה החדשים שונה", מתארת דור. "סוויטת ההורים כוללת חדר רחצה מרווח עם ארון כיור גדול, מקלחון רחב וספסל ישיבה מעץ בגוון אפור, התואם לאריחים. חדרי הרחצה של הילדים תוכננו ללא אמבטיה, למרות שחלק מהילדים עדיין קטנים. הסיבה לכך, היא שבבית הקודם, הילדים העדיפו להתקלח במקלחון שהיה בחדר הרחצה של ההורים. הוויתור על האמבטיה שממילא לא הייתה בשימוש, אפשר מקסום של גודל חדר הרחצה של הילדים".

     

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ (צילום: יואל אליווה)

         (צילום: יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילום: יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

          (צילוםף יואל אליווה)
    אחרי השיפוץ(צילוםף יואל אליווה)

     

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ - מבט למסדרון(צילום: הדר דור)

         (צילום: הדר דור)
    לפני השיפוץ(צילום: הדר דור)

    חדרי השינה – פחות גומחות ויותר ספייס

    "לפני השיפוץ, בחדרי השינה היו הרבה גומחות וחדרי אחסון קטנים. לדיירים הנוכחיים, היה חשוב לפתוח ולרווח את כל החדרים. לכן נבחרו וילונות היקפיים בגוונים בהירים, ארונות האחסון תוכננו בקפידה וחדרי הרחצה תוכננו כך שיהיו מרווחים ויכללו ריהוט ואבזור מינימליים".

     

    צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן

      

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 


    פורסם לראשונה 03/01/2020 08:32

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים