שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    הפתרון הפשוט לעונש הרדיוס

    אם את הנזק עשה הקהל, את העונש ירצה הקהל. דהיינו - קהל שנענש ברדיוס לא יורשה להיכנס למגרשו הביתי, וכך קבוצתו לא תזכה לעידוד באותו המשחק, אבל ההכנסה תישאר להנהלת הקבוצה המארחת. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

    נושא הכן רדיוס, לא רדיוס, עולה מדי פעם לכותרות, וכמובן תלוי במשחק שקשור אליו. אם יהיה זה משחק מרכז טבלה בלאומית ודרומה, כמובן שלא נשמע על כך יותר מכמה מילים, אבל כשזה מכבי תל אביב מול בית"ר ירושלים? כולם יוצאים בעד/נגד המושג והמוסד!

     

    והנה דעתי: מי הגורם לקיום העונש? הקהל! מי הסובל מהעונש? על פי רוב ההנהלה המארחת, שמשלמת יותר על מגרש למשחק אחד, מוציאה יותר על התניידות למגרש הנ"ל, ואז גם בדר"כ מרוויחה פחות על הכנסות מהמשחק. לא הזוי? אז אני חושב - לא לבטל את העונש, אלא לשנותו! אם את הנזק עשה הקהל, את העונש ירצה הקהל. דהיינו - קהל שנענש ברדיוס לא יורשה להיכנס למגרשו הביתי, וכך קבוצתו לא תזכה לעידוד באותו המשחק, אבל ההכנסה תישאר להנהלת הקבוצה המארחת.

     

    איתי שכטר ואיתמר ניצן במאבק (צילום: עוז מועלם)
    הרדיוס בסמי עופר(צילום: עוז מועלם)

     

    כך, הקהל הסורר לא יצפה במשחק בין כותלי האצטדיון (כמובן, תחת מעטה אבטחה קפדני בכניסה), וכך יגרום עוול לקבוצתו שלו, אך את הרווחים עדיין תקצור הנהלת הקבוצה המארחת. ולא תצא נפסדת. במידה שלצורך העניין ייצא שהקבוצה האורחת לא תביא מספיק קהל כדי למלא את היציעים, ישלימו את החסר ע"י הזמנת קהלים מעורבים מכל מיני מקומות (תושבי הדרום/צפון/בעלי מוגבלויות וכד'), כאשר את ההפרש הכלכלי, יספוג הקהל הסורר במשחק הבית הבא, בדמות תוספת מחיר על מחירי הכרטיסים.

     

    רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים