שתף קטע נבחר

איך לוקחים הלוואה?

וגם: מה צריך לקחת בחשבון לפני?

בשיתוף מימון ישיר

 

לפני שנוטלים הלוואה צריך לחשוב טוב טוב אם אנו באמת נדרשים לה. הדבר הראשון שמומלץ לבדוק הוא האם ניתן לחכות כמה חודשים ולחסוך בעצמנו עבור אותו סכום כסף שהצבנו לנו כמטרה. אם התשובה חיובית, עדיף ללמוד טיפה איך לדחות סיפוקים, מאשר לשלם על כך אחרי זה בריביות או להיכנס לסיכון של אי אפשרות להחזיר את ההלוואה.

 

אילוסטרציה: הלוואה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

אבל בהרבה מקרים, בעיקר להוצאות משמעותיות והכרחיות, אין ברירה אלא לקחת הלוואה. במצבים כאלו, יש לגשת אך ורק לאחד הגופים שקיבלו רישיון או מבנק ישראל או מראשות שוק הון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר.

 

מרגע שצמצמנו את האפשרויות רק לנותני הלוואה לגיטמיים ובעלי רישיון, יש לערוך השוואה בין ההצעות השונות. מי נותן לי את הריבית האטרקטיבית ביותר, אצלי מי אוכל לבצע פירעון מוקדם מבלי לשלם קנס יציאה גבוה וכדומה.

 

עם החתימה על חוזה ההלוואה, יש לראות שאנחנו מבינים את כל הפרטים שלה, ומומלץ שלא להתבייש, ולשאול את הפקיד שאלות. כך, לדוגמה, אם הגוף המלווה דורש ביטחונות עבור ההלוואה, יש לוודא כי הם סבירים לעומת הכסף שאותו אתם מבקישים ללוות - לשים את הבית בסכנת עיקול, כשכל מה שביקשתם היא הלוואה של עשרת אלפים שקלים, זה לא הדבר הנכון ביותר.

 

וכמה כסף אנחנו יכולים לעצמנו לקחת כהלוואה? כאן התשובה מתבססת על יכולת ההחזר של הלווה, והיא משתנה מאדם לאדם. עם זאת, משרד האוצר ממליץ על שני כללי אצבע באתרו: האחד הוא שסך ההחזר החודשי (ריבית וקרן) של ההלוואות שלנו לא יעלה על עשירית מההכנסה החודשית של נוטל הלוואה, והשני הוא שההחזר השנתי (גם כן, ריבית וקרן) לא יעלה על 20% מההכנסה הצפוייה של אותו נוטל הלוואה בשנה הקרובה.

 

בשיתוף מימון ישיר

 

לקבלת הלוואה לכל מטרה עד 80,000 שקל >>

 

אי עמידה בפירעון הלוואה או בהחזר האשראי עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. מספר רישיון 54414.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים