שתף קטע נבחר

"בא לי שהכל ייגמר": נבדק הקשר בין פוסט אנונימי לרופא שהתאבד

סטודנט לקראת סיום לימודי רפואה שיתף בפייסבוק על המצוקה שנקלע אליה. "לפעמים אני שוקל פשוט לסיים את זה", כתב. המשטרה פנתה למנהל הקבוצה שבה פורם הפוסט כדי לבדוק אם קיים קשר למתמחה בסורוקה ששם קץ לחייו

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

"לפעמים אני לא רוצה לחיות יותר בעולם. אני בן כמעט שלושים, וקרוב לסיים לימודי רפואה. אני מרגיש שפשוט אין לי סיבה להתעורר בבוקר", כך כתב לפני מספר שבועות בעילום שם רופא צעיר. מכתבו פורסם בעמוד הפייסבוק "Tel Aviv Confessions" אתמול (שבת) בערב, זמן קצר לפני שרופא מתמחה מבית החולים "סורוקה" שם קץ לחייו.

 

בשל הזמן שעבר מכתיבת הפוסט ועד לפרסומו בקבוצה, המשטרה בודקת אם הווידוי האנונימי נכתב על ידו. כמו כן, ייתכן שבשל רגישות הדברים, כותב הפוסט שינה כמה פרטים על-מנת שלא להיחשף.

 

"אני מרגיש שאיו לי למה לחכות, כל פעם השלב הבא יותר מדכא מהקודם", כתב בכאב. "עוד מעט סטאז' ואני מפחד לקבל מקום גרוע בהגרלה מה שישפיע על כל המשך הקריירה. אין לי אפילו משהו קטן להישען עליו, כמו חופש, כסף או מערכת יחסים. אחרי הסטאז' מגיע העולם האמיתי. לא יודע מי מכם שמע על מה קורה פה, אני לא יודע איך אצליח לקבל התמחות. בתי החולים מפוצצים ברופאים צעירים שמחכים לתקן. אין לי שום יתרון על אף אחד ואני סתם עוד אחד. איזה כוח מיקוח יש לי? אין לי שום דבר להציע מעבר לכל אחד אחר".

 

בשלב מסוים הוא אף מתאר את מחשבותיו האובדניות: "אני מרגיש כלוא, שכל שלב בדרך יהיה רק יותר נורא מהקודם. לפעמים אני שוקל פשוט לסיים את זה", הוא כותב, "אני קצת בהלם שאני כותב משפט כזה, תמיד קראתי שאחרים כותבים את זה ולבי יצא אליהם אבל עכשיו אני מכיר את התחושה בעצמי. בא לי שהכל ייגמר".

בית החולים סורוקה בבאר שבע (צילום: shutterstock)
בית החולים סורוקה בבאר שבע(צילום: shutterstock)

הקוראים ברשת החברתית לא נותרו אדישים וניסו לחזק אותו. "יש כל כך הרבה דברים בחיים האלה ששווה לחיות עבורם", כתבה אחת הגולשות. "אני בטוחה שלכל אחד בחיים עוברת המחשבה הזאת לפחות פעם אחת אבל אני מאמינה שיש עוד המון דברים טובים שאפשר להיאחז בהם".

 

כאמור, תוך שנה וחצי ארבעה רופאים שמו קץ לחייהם בבית החולים בבאר שבע. לאחר המקרה הראשון, הקימו בסורוקה תוכנית מעורבות ומניעה על-מנת לאתר אנשי צוות רפואי שנקלעו למצוקה נפשית. במסגרת עבודת התוכנית, זוהה המתאבד השלישי והוחלט לסייע לו נפשית, אלא שניסיונות אלו לא צלחו ולמרבה הצער גם הוא נטל את חייו.

 

בשבוע שעבר פורסם במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" תחקיר על אודות הרופאים הבכירים ששמו קץ לחייהם. רופאים ואנשי צוות התריעו על עומס, שחיקה, התמודדות מורכבת עם אוכלוסיות קשות ועוד.

 

בכתבת התחקיר של הכתבת תחיה ברק היא מתארת: בשבועות האחרונים לחייו, לפני שהתאבד בחדר הניתוח שבו ביצע את השחזורים המסובכים ביותר, התקשה ד"ר אלכס ברזובסקי, 59, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית בבית החולים סורוקה, לתפקד. עמד ליד דלת הבית, בדרכו לעבודה, ופשוט לא הצליח לצאת מהבית. חודשיים אחריו התאבד ד"ר אבי שמעוני, קרדיולוג בכיר ומנהל מחלקת טיפול נמרץ לב, שנחשב עילוי. בחודש שעבר התאבד גם ד"ר מרק פרייסקל, רופא גרעיני. בין לבין, אושפזו במחלקה הפסיכיאטרית שני מתמחים ממחלקות שונות שקרסו נפשית.

   

במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים כגון ער"ן בטלפון 1201 או באתר סה"ר .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים