שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    לפני ואחרי: כך שופצה דירת קבלן בתל-אביב

    באמצע השבוע הם גרים ועובדים בתל-אביב, בסוף השבוע הם חוזרים לביתם הפרטי בשרון ומארחים שם את הילדים ואת הנכדים. כיצד הפכו דירת 50 מטר בתל-אביב למקום שיאפשר להם להרגיש בבית גם במרכז? אתר "המקצוענים" עם סקירת השיפוץ לפני ואחרי

    דירה בתל-אביב באמצע השבוע, בית פרטי ברמת-השרון בסוף השבוע: כך חי לו זוג דיירים בני 60, שמחלק את חייו בין שני בתים.

     

    הדירה התל-אביבית נרכשה לצורך מעבר חלקי לעיר הגדולה, ועברה שיפוץ יסודי והתאמה לצרכי הזוג שמתגורר בה.

     

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    דירת קבלן, אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)

    מיקום: צפון תל-אביב

     

    סוג המבנה: דירה חדשה בקומה ראשונה בבית משותף

     

    גודל: דירת שלושה חדרים קטנה, המשתרעת על פני 50 מ"ר

     

    דיירים: זוג דיירים בני 60

     

    עיצוב פנים: יהודית סיבוני

     

    השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל שבירת קירות, חלוקת חדרים מחדש, התאמת תשתית חשמל ואינסטלציה, החלפת מטבח ועבודות נגרות.

     

    שווי השיפוץ: 130 אלף שקל

     

    משך השיפוץ: שלושה חודשים

     

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    כך זה נראה לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    מדובר בדירה עורפית, בכיוון דרום-מזרח, בקומה ראשונה, בבית משותף שנבנה לפני שלוש שנים בצפון תל-אביב. בדירה מתגוררים זוג דיירים בני 60. "הדירה משמשת אותם רק באמצע השבוע, שכן הם עובדים בתל-אביב", אומרת יהודית סיבוני, מעצבת הפנים. "ילדיהם עזבו את הקן, וביתם בשרון הפך לגדול מדי ולריק עבורם. מכיוון שהבית מתמלא באנשים ובשמחה רק בסופי שבוע, כשהילדים, הנכדים והחברים מגיעים, הם החליטו להחזיק דירה קטנה בתל-אביב, ולגור בה בשאר ימות השבוע".

     

    בכך, הם מגיעים במהירות לעבודה מבלי לעמוד בפקקים, ונהנים ממה שיש לתל-אביב להציע לבני גילם בתחומי התרבות, הקולינריה, הטיילת והקצב. סיבוני: "מבחינתם הם חווים עיר ללא הפסקה באמצע השבוע, ושקט ואווירה כפרית יותר בסופי השבוע".

     

      (צילום: גיל דור)
    (צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    כיצד הוחלט על אופי השיפוץ ועל חלוקת החדרים בו?

    "הדמית תלת-מימד של השיפוץ, עזרה להם לקבל החלטה שבשל שטח הדירה הקטן יחסית, כדאי לוותר על חדר אחד לטובת הגדלת החלל הסלון והמטבח", מתארת סיבוני. "בכך, הם הרוויחו פינת אוכל מרווחת יותר וחדר שינה".

     

    לשם כך היה צורך בשיפוץ יסודי שכלל שבירת קירות קיימים, בניית קירות חדשים מגבס, התאמת תוכניות חשמל ואינסטלציה, חיפוי כל הרצפה בפרקט, צביעת הדירה, תכנון ובנייה של מטבח חדש וכן עבודות נגרות בהתאמה אישית, על פי מידות מאוד מדויקות שנדרשו, בחדר האמבטיה ובחדר השירות.

     

    הגדרת הצרכים היא שהגדירה את סוג השיפוץ. "בני הזוג רצו דירה מודרנית ומפנקת, שתכלול מטבח, סלון ופינת אוכל מרווחים ופעילים", אומרת סיבוני.

     

    "כמו כן, היה חשוב להם שיהיו מספיק שטחי אחסון לכל הפריטים האהובים עליהם: ספרים, תמונות, כלי-בית, ושהתחושה שתתקבל היא של 'בית', ולא של דירה מנוכרת. זאת, משום שלמעשה את מרבית ימות השבוע הם מעבירים בדירה זו. הייתה מגבלת תקציב, ובסופו של דבר, השיפוץ הסתכם בכ-130 אלף שקל".

     

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    האם היו חילוקי דעות בין בני-הזוג במהלך השיפוץ, וסביב איזה נושא הם היו בעיקר?

    סיבוני: "למעשה היו חילוקי דעות כמעט לגבי כל דבר ועניין, אך הם הצליחו לגשר עליהם בסופו של דבר".

     

    לדבריה, "המחלוקת הראשונית והעיקרית הייתה סביב חלוקת החדרים. הבעל רצה להשאיר את הדירה כפי שהיא, כדירת שלושה חדרים, אך האישה העדיפה חלל מרווח יותר. בעזרת הדמיה, הם הגיעו למסקנה שדירת שני חדרים היא פתרון טוב יותר עבורם, שיאפשר להם ליהנות מדירה מרווחת ומוארת יותר, שמתאימה יותר לצרכיהם".  

     

    "מבחינת סגנון העיצוב, הרי שהבעל העדיף סגנון קלאסי מעודן בפלטת גוונים של בז', והאישה העדיפה סגנון מודרני יותר, בגוונים אפורים", מוסיפה סיבוני. "הפשרה הייתה של דירה בסגנון מודרני, עם פלטת גוונים חמים יותר. לגבי בחירת גופי התאורה, תחילה הבעל התנגד בטענה שזהו צבע דומיננטי מדי, אך לאור העובדה שזהו פריט שקל וזול יחסית להחליף, הוא הסכים לנסות. בסופו של דבר, הוא החליט שזהו אחד הפריטים היפים ביותר בעיניו, שמוסיפים לדירה אופי ועניין".

     

    לגבי דבר אחד לא הייתה מחלוקת, ושניהם הסכימו פה אחד: בגלל שטח הדירה הקטן, אין צורך לבזבז את שטח האמבטיה על מכונת כביסה ומייבש כביסה. סיבוני: "בני הזוג החליטו להיעזר בשירותי כביסה חיצוניים. החלטה זו פינתה מקום בחדר הרחצה לארון שירות".

     

    פתחי הדירה (חלונות ודלתות) כלל לא שונו, והיה צורך בשבירה של קיר אחד: הקיר המשותף לסלון ולחדר השינה המקורי שהיה בבית.

     

    סיבוני: "בדירה קטנה, חשוב מאוד לדאוג לשטחי אחסון לכל פרט, כדי שיהיה ניתן לשמור על סדר וארגון. לכן, בחרנו ביצירת נישות מגבס עבור ארונות שירות, ובנגרות פרטית ניצלנו כל פינה אפשרים לאחסון החפצים: ספרי, פרטי נוי, ניירת, בר משקאות וכן הלאה".

     

    לדירה מרפסת עמידה קטנה, ברוחב של 60 ס"מ. מכיוון שהיא עורפית ולא נשקף ממנה לנוף לרחוב, אלא לבניין סמוך, הוחלט לאטום את החלון בווילון לבן ואטום, לצורך השגת פרטיות.

     

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    לפני השיפוץ (צילום: יהודית סיבוני)
    לפני השיפוץ(צילום: יהודית סיבוני)

    מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

    "היו מספר אתגרים בשיפוץ זה", מתארת סיבוני. "האתגר הראשון, האם כדאי לוותר על חדר אחד ובכך להפוך את הדירה לדירת שני חדרים, במקום לדירת שלושה חדרים. אחד השיקולים היה החשש שהדבר יפגע בערך הדירה בעתיד, בזמן שירצו למכור אותה.

     

    "האתגר השני, היה כיצד להכניס ארון בגדים לתוך חדר השינה הקטן, שמגביל מאוד את התנועה בחדר. הוחלט להסתפק בשידה נוחה ולהעביר את ארון התליה למסדרון".

     

    האתגר השלישי, היה מיקום הריהוט. סיבוני: "לאור מידות הדירה והמגבלות התכנוניות, היה צורך לבחור בפרטי נגרות בהתאמה אישית, כדי לשמור על הפרופורציות המתאימות לשטח הדירה".

     

    האתגר הרביעי, היה בבחירה מדודה של רהיטים ומכשירי חשמל גדולים בדירה. כל מכשיר או רהיט שאינו בשימוש מחייב, לא נכנס לדירה. סיבוני: "כאמור, הוחלט לוותר על מכונת כביסה ועל מייבש כביסה, כדי שחדר האמבטיה יאפשר חווית רחצה נעימה יותר, מבלי שירגיש כמו חדר שירות צפוף ועמוס".

     

    בנוסף, הריהוט היה כזה ששם דגש על שטחי אחסון. כשהדירה כל-כך קטנה, יש חשיבות רבה לריהוט נסתר, שמאפשר "להעלים" את החפצים. סיבוני: "אין את הפריבילגיה של להציג לראווה יותר מדי חפצים, ופתרונות האחסון חייבים להיות כמה שיותר מדויקים, כדי לאפשר שמירה על מראה נקי ומסודר".

     

    האתגר החמישי, היה כיצד להפוך את דירת הקבלן הסטנדרטית והקרה, לבית שמשקף את סיפור החיים של בעליו, שעוברים מבית פרטי מרווח לדירה קטנה יחסית. כל זאת, תוך שמירה על הרמוניה עיצובית ועל תחושה יחסית מרווחת ומאווררת.

     

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    מטבח מקבילי ושולחן שקוף לשמירה על תחושת מרחב  

    מדובר במטבח פעיל יחסית, שמרבה לארח גם באמצע השבוע, ולכן היה חשוב שיהיו בו כל הפונקציות הבסיסית. ואולם, בשל מגבלת הגודל, נדרשו התאמות.

     

    "הוחלט שצורת המטבח תהיה מקבילית, בשל נוחות הגישה והניצול המקסימלי שצורה זו מאפשרת", מתארת סיבוני. "צלע האי במטבח, אשר פונה אל פינת האוכל מכילה פונקציות רבות: אחסון, ישיבה, כיריים, מיקרו משולב תנור, ומשטח עבודה נוח ומרווח".

     

    בצלע המטבח הצמודה לקיר מוקמו הכיור, המקרר והמדיח האינטגרלי. מידותיהם קטנות מהמידה הסטנדרטית, על מנת להשאיר משטחי עבודה נוחים ולשמור על פרופורציות נכונות.

     

    "כל משטחי העבודה הכיור והחיפוי מאחורי הכיור מחופים בקוריאן, שהוא חיפוי אחיד ללא תפרים וחיבורים, ליצירת אשליה של גודל", מוסיפה סיבוני. "שולחן פינת האוכל הוא שקוף, מאותה הסיבה: לא 'לסגור' את החלל עם רהיטים כבדים, אלא לשמור על תחושה אוורירית יותר, ופחות מורגשת בחלל".

     

    האם יש קיר כוח בדירה, לפי מה נבחר המיקום שלהם, ולפי מה סגנון העיצוב שלהם?

    סיבוני: "קיר הכוח בדירה הוא הקיר המשותף למטבח ופינת האוכל. הבחירה בו היא בשל העובדה שהוא נראה מכל פינה בדירה. קיר זה נצבע בגוון אפור בהיר ועדין, עם טקסטורה שמעניקה אפקט של בטון, המאפשר להבליט את שני פרטי הנגרות שמוקמו שם: יחידת המדף הפינתית והארוכה מעץ אלון טבעי והספרייה המרחפת, המשמשת לאחסון של משקאות ופרטי נוי שבני הזוג אספו ממסעותיהם בעולם".

     

    אחרי השיפוץ (צילום: גיל דור)
    אחרי השיפוץ(צילום: גיל דור)

    האם היו רהיטים מסוימים שעברו חידוש והתאמה לסגנון החדש?

    סיבוני: "כל הרהיטים בדירה חדשים, למעט הכורסא בסלון. זו כורסה שמאוד אהובה על בני-הזוג, והיא נוחה להם, והם החליטו להשאיר אותה, לאחר שעברה ריפוד מחדש והתאמה למניפת הגוונים של הדירה".

     

    עוד כתבות בנושא:

    להחזיר את הצבע לבית בארבעה שלבים  

    ניקוי דירה אחרי צביעה   

    כל צבעי הקשת על הקיר שלכם

     

    חיפוי קיר וטקסטיל, להסתיר את העובדה שחדר השינה הוא הממ"ד

    חדר השינה בדירה הוא גם חדר הממ"ד. סיבוני: "במקור, חדר זה לרוב לא נראה ידידותי במיוחד, אך בעזרת הלבשה נכונה, קשה לשים לב שמדובר בממ"ד. קיר הכוח מאחורי גב המיטה חופה בשילוב של עץ וטפט. נתלה וילון מהתקרה ועד לרצפה, כדי לטשטש את מיקום החלון של הממ"ד. הפרקט הוסיף חמימות, לחדר שהוא יותר קר מטבעו. כדי להסתיר את פתחי המתכת העגולים, נעשה שימוש באקססוריז ובתמונות".

     

    צריכים לשפץ את הבית? לחצו כאן

      

    ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

    פורסם לראשונה 04/02/2020 07:15

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים