שתף קטע נבחר

 

רובינשטיין לבג"ץ: אין עילה לפסול את חוק דרעי

היועץ המשפטי לממשלה הבהיר בתשובת המדינה לעתירה נגד חוק דרעי כי חרף התנגדותו לחוק, "אין עילה לפסילתו". חוק דרעי נכנס היום לתוקף, וועדת השחרורים החלה כבר לדון בבקשות אסירים לשחרור מוקדם

"חוק דרעי", המקצר את תקופת מאסרם של אסירים, נכנס היום (ה') לתוקף. בעקבות זאת, ועדת השחרורים החלה לדון בבקשות אסירים שריצו מחצית מתקופת מאסרם להשתחרר מהכלא. במקביל, העבירה היום המדינה לבג"ץ את תשובתה לאחת העתירות שהוגשו נגד החוק ובה מבהיר היועץ המשפטי לממשלה כי חרף התנגדותו לחוק "אין עילה לפסילתו".
בתשובת המדינה נאמר עוד כי הצעת החוק של השר יוסי ביילין שעברה שלשום בקריאה ראשונה נועדה בין השאר לשנות את המצב שנוצר בעקבות חקיקת חוק דרעי, אך משהתקבל חוק דרעי, נאמר בתשובה, "צר ליועץ המשפטי לומר שעל אף הביקורת שיש על החוק לא ניתן לומר שהפגמים בחוק עולים כדי אי חוקתיות המצדיקה פסילת חוק של הכנסת".
בתשובת המדינה נאמר גם כי "ממילא ההלכה החדשה שנקבעה בבג"ץ בעניין יורם שקולניק הרחיבה את סמכותה של ועדת השחרורים". כזכור, בעניין זה קבע הרכב מורחב של 7 שופטים כי על ועדת השחרורים לשקול גם שיקולי מוסריות והרתעה ולא רק שיקולי "התנהגות טובה" של האסיר. ייתכן וההלכה החדשה שקבע בג"ץ מרקנת מתוכנו את חוק דרעי.
יצוין כי נגד החוק הוגשה עתירה נוספת של חברי הכנסת יוסי שריד ואופיר פינס, שטענו כי הליכי החקיקה לא היו תקינים ודרשו לפסול את קולו של ח"כ יולי אדלשטיין.
בג"ץ ידון בשתי העתירות ביום שני ואז גם יוחלט אם להוציא צו ביניים שיאסור שחרור אסירים עד להכרעה בעתירה. צו כזה לא הוצא עד כה והתנועה לאיכות השלטון שהגישה את העתירה פנתה אתמול לשר לביטחון פנים ולנציבת השב"ס בדרישה למנוע שחרור מוקדם של אסירים מאחר וטרם נקבעו אמות המידה לשחרור וטרם נידונה העתירה בבג"ץ.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה שי
רובינשטיין. למרות הפגמים בחוק
משה שי
מומלצים