שתף קטע נבחר

"העונה הרוסית של המאה ה- 21" מגיעה לישראל עם מחווה ליצירות הבלט המופתיות של דיאגילב

תתכוננו להתרגש ולהתאהב עם המופעים המפורסמים "שחרזאדה" ו"ציפור האש" שיועלו 6 פעמים בלבד בהפקה מחודשת ומרהיבה מאת הבמאי והרקדן הנודע אנדריס לייפה ובביצוע בית האופרה והבלט הלאומי על שם נטליה סץ ממוסקבה. המופעים יעלו בבית האופרה בתל אביב ובתיאטרון ירושלים, ומבצעים מיוחדים מחכים לכם לקראת יום האהבה ה-14.2.

סיפורי הבלט הקלאסי הביאו מאז ומעולם אל קדמת הבמה סיפורי אהבה גדולים מן החיים. סיפורים אלמותיים אלו היוו ומהווים עד היום בסיס ליצירתם של בלטים עוצרי נשימה עם מוסיקה בלתי נשכחת ובעיקר דואטים של אהבה יוקדת, סוערת ומלאת תשוקה.

 

בדומה לכך גם שתי יצירות המופת "שחרזאדה" ו"ציפור האש" שיועלו בערב מיוחד זה מתכתבים עם הרוח הסוערת הזו והם אפופי תשוקה ומשיכה ליופי המובילים את גיבוריהם לאומץ ותעוזה, תוך סכנת חיים, והכל בשם האהבה והתשוקה להתאחד פיזית ורוחנית עם אהוב ליבם. לשני הבלטים נכתבו יצירות מוסיקליות שהפכו לאהובות ופופולריות כשלעצמן באולמות הקונצרטים אבל אין ספק שהביטוי הבימתי לאהבה, סוחף ובעיקר מרגש ביופיו העצום.

 

  (צילום: אלנה לאפינה)
(צילום: אלנה לאפינה)

שחרזאדה

דרמה במערכה אחת

מוסיקה: ניקולאי רימסקי קורסקוב

כוריאוגרפיה: מיכאיל פוקין

העמדה מחדש: אנדריס לייפה

תפאורה ותלבושות: לאו בקשט

 

  (צילום: אלנה לאפינה)
(צילום: אלנה לאפינה)

יצירה זו המבוססת על סיפור הלקוח מתוך "אלף לילה ולילה" הועלתה לראשונה על יד פוקין בשנת 1910. הסיפור עוסק בסולטן שחריאר היושב בודד בארמונו כאשר פילגשיו המרקדות אינן מסבות לו אושר והקרירות של אשתו זוביידה מטרידה אותו. בעצת אחיו הצעיר הוא יוצא לציד. הו אז עם לכתו, מתעורר ההרמון להילולת אהבה. הפילגשים מבלות עם בחורים צעירים וזוביידה מארגנת מפגש עם המשרת המוזהב. השליט חוזר מוקדם מן הצפוי, זועם ממה שהוא רואה ובמיוחד כשהוא תופס את רעייתו עם העבד. הוא מצווה על הריגת כולם: העבד נתלה וזוביידה דוקרת את עצמה למוות טראגי. בהצגת הבכורה רקדו שני רקדנים אגדיים: ואצלב ניז'ינסקי, את העבד המוזהב, ואידה רובינשטיין את זובייד, על פי המוסיקה הסימפונית שכתב רימסקי קורסקוב. כבר מהצגת הבכורה נחשבה היצירה העוסקת במסתורי האהבה בארמונו של הסולטן לפורצת דרך ונועזת. עד אז לא נראתה הפגנת תשוקה בדרך כזו על במת המחול. ומעל למאה שנים אחר כך היא נותרה מסעירה ומרגשת.

 

  (צילום: אלנה לאפינה)
(צילום: אלנה לאפינה)

ציפור האש

בלט במערכה אחת ובשתי תמונות

מוסיקה: איגור סטרווינסקי

ליברטו וכוריאוגרפיה: מיכאיל פוקין

עיצוב: אלכסנדר גולובין ולאו בקשט

העלאה מחדש של ההפקה: אנדריס לייפה

 

יצירת בלט זו אשר הועלתה לראשונה ב-1910 מספרת את קורותיו של הנסיך הנאה איוואן צארביץ' שבמרדפו אחר ציפור אש יפהפייה נכנס בטעות לגנו הקסום של המכשף הרשע קשצ'יי. איוון מצליח ללכוד את הציפור אך בהמשך נכמרים רחמיו עליה והוא משחררה לחופשי. לאחר מכן, כאשר הוא מבקש לצאת מהגן הוא מגלה מחזה קסום 13 נסיכות יפות הרוקדות במעגל. הנסיכות הן שבויותיו של המכשף הרשע ואיוון המתאהב ביפה מכולן מנסה בכל יכולתו להצילן. מי שתגיע לעזרתו בסוף היצירה היא ציפור האש עליה ריחם והיא אשר תגלה לו את הסוד כיצד להרוג את קשצ'יי.

 

  (צילום: אלנה לאפינה)
(צילום: אלנה לאפינה)

אודות אנדריס לייפה והעונה הרוסית של המאה ה-21

 היצירות המופלאות הללו שהפכו לשם דבר בעולם הבלט, הועלו על ידי הבלט הרוסי של סרגיי דיאגיילב אשר פעל בפריז בראשית המאה ה20. כעת מעלה כוכב הבולשוי והבמאי אנדריס לייפה גירסה מיוחדת ומרהיבה משלו שהינה מחווה לבלט הרוסי של סרגיי דיאגילב. אנדריס לייפה ורקדני בלט בית האופרה והבלט הלאומי על שם נטליה סץ, מביאים לצופים של המאה ה-21 את הבלט הרוסי של דיאגילב בערב של בלט וירטואוזי, עם תפאורה ותלבושות מרהיבות שיצר האמן לאו בקשט ועם עשרות רקדנים.

 

העונה הרוסית של המאה ה-21 היא אחד הפרויקטים הבולטים בעשייה של אנדריס לייפה, רקדן עטור פרסים שהיה כוכב הבולשוי והפך ליזם, במאי ומנהל בעולם המחול. העונה הרוסית הדהימה את את הקהל בפריז, לונדון רומא ובכל הבירות הגדולות באירופה והיא כתבה דף חדש בתולדות התרבות העולמית.

 

כשנולדתי בשנת 1962" מספר לייפה, "אבי כבר היה רקדן ידוע בבולשוי ואני אהבתי כל דבר הקשור בעולמו: הריקוד המוסיקה, התלבושות והתפאורה. הייתי מרותק ממש להיסטוריה של המחול ולמדתי רבות ממנו על כל אותם אמנים גדולים ויזמים כמו דיאגילב. הוא ובני דורו פתחו שביל חדש והיו בעלי השפעה רבה על המאה ה- 20".

 

את שתי היצירות שמעלה מחדש אנדריס לייפה מבצעת להקת הבלט של בית האופרה הלאומי על שם נטליה סץ במוסקבה. בית האופרה והבלט נקרא על שמה של במאית התיאטרון שנחשבה למובילה בתחום ההצגות לילדים. התיאטרון שם לו למטרה להעלות מופעי אופרה ובלט אבל גם להעלות מופעים מיוחדים שיתאימו לקהל צעיר ומשפחות. המטרה היא להנגיש בפניהם את עולם התרבות הקלאסית והעכשווית. זאת לצד הפקות המיועדות לקהל בוגר של אופרות ובלטים מהרפרטואר העולמי. בבית האופרה תזמורת של 100 נגנים, 75 זמרים, מקהלה של 32 זמרים ולהקת בלט עם 60 רקדנים.

 

שתי יצירות מופת בערב קסום אחד

 הקדימו להזמין כרטיסים ל"העונה הרוסית של המאה ה-21" בהעלאתו המחודשת של אנדריס לייפה לצלילי הכוריאוגרפיה של מיכאיל פוקין ובביצוע בית האופרה והבלט על שם נטליה סץ ממוסקבה.

 

וכעת עם מבצעים מיוחדים במיוחד עבורכם: 50 אחוזי הנחה על הכרטיס השני בכל מקומות המכירה מיום חמישי ה- 6.2 ועד ליום האהבה עצמו ה-14.2.

 

חמישי 16/4 בשעה 20:00 בית האופרה תל אביב

שישי 17/4 בשעה 13:00 בית האופרה תל אביב

שבת 18/4 בעשה 20:00 בית האופרה תל אביב

ראשון 19/4 בשעה 20:00 בית האופרה תל אביב

רביעי 22/4 בשעה 20:00 תיאטרון ירושלים

חמישי 23/4 בשעה 20:00 תיאטרון ירושלים

מחירי הכרטיסים 179-389 ₪

 

להזמנות היכנסו לאתר eventim

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים