שתף קטע נבחר

שיעור ההצבעה הסופי - 71%

אחוז ההצבעה - הגבוה ביותר מאז בחירות 2015. 4,073 מצביעים בחרו בקלפיות המבודדות בגלל נגיף הקורונה, שההצבעה בהן הסתיימה

שיעור ההצבעה הסופי בבחירות לכנסת ה-23 היה 71% - הגבוה ביותר מאז 2015. כך עולה מהנתונים שפרסמה ועדת הבחירות המרכזית. צפו במשדר המיוחד מאולפן ynet שמלווה את יום הבחירות עד לתוצאות עם כל הדיווחים והפרשנויות.

 

בבחירות בספטמבר האחרון הצביעו 69.4% מכלל הבוחרים, ובאפריל לפני כן - 67.9%.

 

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 


 

במהלך היום לא נרשמו אירועים חריגים בקלפיות, אך במוקדים שהוקמו במיוחד למבודדי הקורונה נרשמו עומסים שמשתחררים עם הזמן.

 

4,073 בוחרים הגיעו לממש את זכותם להצביע בקלפיות הייעודיות למבודדים. בעקבות עומסים, נפתחו אחר הצהריים שתי קלפיות נוספות בתל אביב (רחוב יגאל אלון 60) ובכפר סבא (אצטדיון לויטה) לשוהים בבידוד הביתי, ושעות ההצבעה הורחבו עד 19:00.

 

 

אינפו גרפיקה אחוזי הצבעה אחוזים לפי שנים בחירות 2020 מרץ הצבעות לפי שעה ()

און ודר מנירים עוטף עזה (צילום: בראל אפרים)
מצביע צעיר בקיבוץ נירים בעוטף עזה(צילום: בראל אפרים)

בחירות 2020 מצביעים קלפי ירושלים (צילום: EPA)
מטיל את המעטפה בקלפי בירושלים(צילום: EPA)

בחירות 2020 מצביעים קלפי תל אביבה (צילום: MCT)
משתעשעים בתל אביב(צילום: MCT)

בחירות 2020 מצביעים קלפי שגב שלום בדואים בדואי (צילום: AFP)
הצבעה ביישוב הבדואי שגב שלום בנגב(צילום: AFP)

בחירות 2020 מצביעים קלפי ביתר עילית חרדים חרדי (צילום: רויטרס)
בוחרים בביתר עילית(צילום: רויטרס)

בחירות 2020 מצביעים קלפי בני ברק חרדים חרדי (צילום: AFP)
חוויה משפחתית בבני ברק(צילום: AFP)

בחירות 2020 מצביעים קלפי תל אביב (צילום: AFP)
חינוך לדמוקרטיה בתל אביב(צילום: AFP)

בחירות 2020 מצביעים קלפי טמרה ערבים ערבי (צילום: AFP)
מצביעה בטמרה(צילום: AFP)

מצביעים בפתח תקווה ()
נהנים בפתח תקווה

 

בקלפיות החרדיות בירושלים מתייחסים הבוחרים להצבעה כמצווה דתית של ממש הרבה יותר מאשר חובה אזרחית. הרב יהודה לוינגר, תושב שכונת הר נוף, קיים את הכלל "זריזים מקדימים למצוות" והתייצב בקלפי המקומית זמן קצר לאחר שנפתחה. "התפללתי שחרית והגעתי לכאן מיד, עוד לפני ארוחת הבוקר", אמר ל-ynet, "עשיתי את מה שרבותינו אמרו לנו. זה דבר גדול מאוד וחשוב מאוד".

 

לוינגר מימש את זכותו בקלפי הנחשבת למעוז ש"ס, אך הצביע דווקא למפלגת האחות האשכנזית יהדות התורה, שנציגיה "עושים מה שהשם רוצה שנעשה". הוא אמר כי בכל מקרה היה בוחר כך, כמצוות רבו, ועל אחת כמה וכמה נוכח ה"רדיפה", כאשר "יש תחושה מאוד קשה ששונאי הדת מרימים ראש ואווירה של אנטישמיות".

 

"אני מקיים מצווה" 

האזרח יהודה מסביר כי מצביע "רגיל" יכול לסיים את יום הבחירות בתחושת תסכול או החמצה, אך מי שעושה זאת "לשם שמים" מבין כי "כל קול קובע". לדבריו, "בכל פעולה כזו שאני עושה אני מקיים מצווה - גם אם זה לא השפיע מבחינה פוליטית". והאם צריך לציית גם לרב שיקרא להצביע לליברמן או ללפיד? "כל אחד מה שהרב שלו אומר לו", הדגיש, "כל אחד שייקח את הרב שלו".

 

הרב שמואל פנחסי הצביע בקלפי ברחוב הקבלן, המזוהה עם הרב עובדיה יוסף, ושבו מתגורר כיום יו"ר ש"ס אריה דרעי. "יש סכנות רוחניות גדולות", אמר לאחר שמילא את חובתו הדתית-אזרחית, "בזכות התורה חזרנו לאדמת הקודש אחרי אלפיים שנות גלות. תפקידנו וחובתנו לקדש שם שמים ולחזק את עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל".

 

להב מאיר, תושב שכונת רמת אביב בתל אביב, אמר בצאתו מהקלפי כי "זה מרגיש בפעם השלישית רע מאוד, זה מאוד קשה. אחד הדברים שהכי נוגעים בי זה שיש קרע בעם. העם משוסע, מפולג, עייף מכל המערכות בחירות האלה והשקרים. בתי חולים שאי אפשר לתפעל, החינוך יורד, גרעון של 50 מיליארד. מי ישלם את זה, הנכדים שלנו? צריך לעשות שינוי. יש הבדל בין הפעם הראשונה לפעם השלישית כי האגרסיביות ושקרים שמופצים לחלל זה הכי גרוע, להוציא דיבה על אנשים. שכל אחד יצביע על פי צו מצפונו".

 

ימית ניניו הגיעה לקלפי עם שלושת ילדיה, בני 9, 7 ושנתיים. "זה כבר הפך להיות שגרתי. אני באה בעיקר בשביל הילדים. הם מתעניינים בפוליטיקה וקיבלתי הנחיות מדויקות למי להצביע", סיפרה.

 

"זה פשוט בזבוז כסף, זה פשע ואני מרגישה שותפה לו", אמרה כוכבית מור מרמת אביב. "בכבוד לא הייתי משתתפת בחגיגה הזאת. אנשים חולים, אנשים אוספים כסף לחולים ולנכים, ומערכת הבחירות הזאת עולה מיליארדים. נראה שיש פה בזבוז כסף לשווא, במקום שיגיע לאן שצריך", אמרה. "אין שום הבדל בין הפעם הראשונה לשלישית, כולם מלכלכים על כולם ואנחנו משלמים על זה. אנשים צריכים פשוט להתעורר. זה כסף שיכול ללכת לזוגות צעירים ולמי שבאמת זקוק לו".

 

בחירות 2020 מצביעים מספרים אינפו אינפוגרפיקה ()

 

אל הקלפי של קיבוץ רשפים הגיע איתי אורן שהעיד על עצמו כעייף מאוד מכל הבחירות. "צריך לסיים עם זה. יש מיאוס גדול מכל התהליך, מכל הסגנון והצורה שהיו פה, מכל ההקלטות והאיומים וההפחדות", אמר. "בואו נתחיל לנהל את המדינה הזאת, בואו נמשיך לחיות, נחזור להיות חברים אחד של השני. די, נגמר, נמאס".

 

אורן הודה ששינה את ההצבעה שלו מהמערכות הקודמות. "בבחירות הראשונות הלכתי עם ציפייה להחליף, והאמנתי שאולי המפלגה הגדולה תשפיע", סיפר. "הצבעתי לכחול לבן, אבל כשהבנתי שמה שמשנה זה כמה ימליצו, חזרתי להצביע בהתאם לעמדות שלי. הצבעתי אז למרצ והיום ל'אמת'. אני מחפש את מי שמייצג הכי טוב את הדעות שלי, לא הצבעה אסטרטגית ולא רק להחליף. יש לי עמדות, יש לי דעות, מי שייצג את התפיסות שלי יקבל את הקול שלי".

בנימין נתניהו מצביע בקלפי בירושלים (צילום: AP)
בני הזוג נתניהו הצביעו בירושלים(צילום: AP)

בני גנץ מצביע בראש העין (צילום: טל שחר )
בני הזוג גנץ הצביעו בראש העין(צילום: טל שחר )

מייקל גרנוף, שעלה לישראל לפני שנתיים מניו יורק, הספיק להצביע הבוקר בפעם השלישית מאז המעבר ארצה. "בארצות הברית לא מצביעים כל כך הרבה. זה לא אופטימלי, אבל יש משטרים שלא נותנים אפילו להצביע, אז טוב שאנחנו חיים פה. הצבעתי לאותה המפלגה בכל הבחירות, אבל אני חייב לומר שלא עשיתי את זה בלב שלם".

 

איציק פורטנוי, גם הוא מרעננה, אמר כי הוא הגיע להצביע מחוסר ברירה. "מה לעשות? למדינה ולעם אין שכל. לא ידעו לבחור אז אנחנו סובלים ונלך להצביע גם פעם רביעית", אמר בייאוש. "אני מצביע לאותו מתמודד, כי אין מישהו אחר. לדעתי יהיו בחירות נוספות כי המכשול הגדול זה ליברמן".

 

עד מחר בערב צפויות להתפרסם התוצאות המלאות בקלפיות הרגילות, שמהוות כ-95% מהקולות. עד ליום רביעי בערב, או בשעות הלילה, אמורות להתפרסם התוצאות הסופיות, כולל הקלפיות שבהן הצביעו במעטפות כפולות - בין היתר הקלפיות הנגישות, קלפיות בצה"ל, בבתי החולים, בתי הסוהר והמעצר, נציגויות ישראל בחו"ל - ואלו המיועדות עבור השוהים בבידוד ביתי.


פורסם לראשונה 02/03/2020 17:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים