שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    זאיון חייב להיזהר כשהליגה תחזור

    הרוקי של ניו אורלינס עושה דברים מדהימים, וזוכה למעטפת מקצועית שנועדה לשמור על הגוף הנדיר שלו, אבל אתם מכירים את התחושה הזו: משהו בצורת המשחק שגורמת לחשש בכל קפיצה, בכל נחיתה, בכל תזוזה מהירה. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

    עוד לפני דחיית המשך הפעילות בגלל הקורונה, העונה צצה לה ההבנה שליגת ה-NBA נמצאת בידיים טובות מאוד בכל הנוגע לעתיד. למרות שאף אחד מהצעירים הנוצצים לא הוכתר כיורש רשמי ללברון ג'יימס, ברור שלא יהיה משעמם אחרי שיפרוש ביום מן הימים. אחד מאותם הצעירים שמשחקים ברמה גבוהה מהמצופה לגילו הוא זאיון וויליאמסון, חבילת הפיצוי המושלמת שקיבלה ניו אורלינס לאחר הנטישה של אנתוני דיוויס. הוא הספיק להוכיח לכל העולם שהוא מסוגל להרבה מעבר להטבעות וירטואוזיות, כשבכל משחק הוא קולע מרחוק, חודר לצבע בקלות ומבצע הגנה שכוללת חסימות בלתי נתפסות. את החסימה במשחק השני שלו בליגה, זו שנחתה בשורה השלישית, אף אחד לא ישכח. ובכל זאת, יש משהו בצורת המשחק שגורמת לפחד כלשהו. בכל קפיצה, בכל נחיתה, בכל תזוזה מהירה. מכירים את ההרגשה שמשהו לא טוב הולך לקרות?

     

    את אותה ההרגשה אתם אולי זוכרים מהשנים המוקדמות של דרק רוז, במיוחד אחרי הפציעה הראשונה בברך בעונת 2012-13. משם הקריירה המזהירה שלו החלה להידרדר, המשחק שלו נהיה יותר איטי ואיבד מהאינטנסיביות שלו, מה שהוריד מהניצוץ שהפך אותו לכוכב-על. חוסר המזל של רוז הביא אותו למחשבות על פרישה מוקדמת, ורק בשנים האחרונות הוא הצליח להציג שוב יכולות דומות לאלו מהשנים המוצלחות ביותר שלו. עוד פקטור שלא שיחק לטובתו של רוז: בזמן הפציעות שלו המונח Load management לא היה קיים. היום כל שחקן וקבוצה משתמשים בטקטיקה של מנוחה במטרה לשמור כוחות לשלבי ההכרעה של העונה, וזה מתבצע בלי שום יכולת של מינהלת הליגה לעשות כמעט דבר בנידון מבלי לקרוא לשחקן פצוע "שקרן". בכל מקרה, זו השיטה וכרגע היא מספקת לצופים יכולת לצפות בכוכבים כשירים במהלך התקופה היחידה שחשובה - הפלייאוף.

     

    זאיון מטביע (צילום: רויטרס)
    זאיון מטביע(צילום: רויטרס)

     

    לאחר 19 משחקים רשמיים ב-NBA, וויליאמסון העמיד ממוצעים איכותיים של 23.6 נקודות, 6.8 ריבאונדים ומעל 50% מהשדה. ולא, לא כל הנקודות שלו מגיעות מדאנקים. איך נוודא שזאיון ישאר זאיון לעוד שנים ארוכות, עם סוג גוף שלא ראינו מעולם ויכולות אתלטיות שנוגדות את חוקי הפיזיקה? זה לא הולך להיות פשוט - וגם לא בטוח שיהיה אפשרי. למזלו, הפליקנס הבינו את גודל האתגר, ויצרו סביבו מעגל של מקצוענים שכולל סגל כושר שמנטר את הרגלי האכילה שלו, לצד צוות מאמנים שילמד אותו איך לשמור על הגוף במהלך המשחקים. השחקן עצמו הודה שביצע התאמות על מנת לוודא שהאנרגיה הרבה שבה הוא נוחת תנותב בצורה שתחסוך פציעות מיותרות. כרגע, אנחנו לא רואים שינוי בצורת המשחק, אך כמעט בלתי נמנע שיערוך אותו אם ירצה לשחק במשך תקופה ארוכה.

     

    אנחנו רוצים להאמין שזאיון ימשיך בשלו ויספק לנו היילייטס שחשבנו שאפשריים רק ב-2K אחרי שינוי טכני של יכולות השחקנים. רק בהמשך נדע אם זה אכן יתאפשר. הנתונים לא משחקים לטובתו, וגם אם הצוות אכן מקצועי אין הבטחה שיצליחו לתחזק גוף מסוג שטרם נראה בכדורסל. זאיון בנוי כמו שחקן פוטבול עם יכולות ניתור לא הגיוניות. הם צריכים ללמוד אותו ולזכור שהגוף שלו, בגיל 19, עדיין לא הפסיק לגדול. בספורט כמו בספורט, חלק מהיופי הוא המסתורין. לא יהיו לנו תשובות עד לרגע שבו יקרה משהו ולכן צריך ליהנות ממה שיש כרגע, עם תחושת הפחד הקבועה. נשאר לנו רק לקוות ששום דבר, לא פציעה ולא השבתה של הליגה מכל סיבה (קורונה, תשחררי אותנו), לא ימנעו מאיתנו לראות כישרון של פעם בדור בפעולה. תשמור על הגוף שלך, ילד. תנסה לפחות.

     

    רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים