שתף קטע נבחר

צילום: EPA

קורונה בדיור המוגן "מגדל נופים": "בדקו את רה"מ והנשיא אבל לא את הקשישים"

לאחר שאחד מדייריו וחמישה מעובדיו נדבקו בנגיף הקורונה, מנהל בית הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים שנמצא בבידוד קורא לעזרה: "לא ייתכן שמקום כמו שלנו יישאר בלי מסכות ואף אחד לא ייתן על זה את הדעת". בן של דיירת: "חייבים לבדוק בדחיפות את הקשישים שהושמו בבידוד"

  

 

רפי פולק, מנהל בית הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים שאחד מדייריו וחמישה מעובדיו נדבקו בנגיף הקורונה התייחס הבוקר (יום ב') בריאיון לאולפן ynet להתמודדות עם המצב הבעייתי כשגם הוא בעצמו נמצא בבידוד כמו גם הצוות הרפואי והדיירים של המקום.

 

"המצב לא מעודד", אמר פולק. "אנחנו מנסים לתפקד. אנשים לא מתנהלים בפניקה, הם מתנהלים באחריות יוצאת מגדר הרגיל, גם הצוות שנמצא בבידוד עושה ככל יכולתו לסייע, אנחנו מתנהלים מהבית ויש צוות קטן שנשאר בשטח שעושים כל מה שניתן כדי לאפשר קיום חיים רגיל".

נגיף קורונה איטליה ברשה בית חולים (צילום: רויטרס)
בית חולים באיטליה.(צילום: רויטרס)

א', בנה של אחת הדיירים, אמר: "אלה אנשים בודדים שנמצאים עם עצמם כשבוע, שזה כשלעצמו מצב קשה מאוד. זה מקום שאנחנו יודעים בוודאות שיש בו קורונה. זה התחיל מאנשי הצוות ועבר לדיירים ולכן ההנחיה לקשישים היא לא לצאת מהחדרים שלהם. זה אבסורד שזועק לשמיים.

 

"יש שם עשרות דיירים קשישים שאומרים עליהם שהם בלי תסמינים ולכן לא עושים להם בדיקות. חייבים לעשות להם בדיקות בדחיפות, לראש הממשלה, לאשתו ולבן שלו ולנשיא עושים ולקשישים לא? מי שם את נתניהו לפני אימא שלי?".

 

ארנון קרן, שהוריו מתגוררים במקום זה כמה שנים, אמר: "אבא ואימא נמצאים באותה הדירה בבידוד. הם בסך הכול בסדר ובמצב רוח טוב. זה עוזר שהם שניים, הם מקבלים את השירותים שהם צריכים. מה שמטריד זה שהצוות נמצא בתת איוש. חלק ניכר בבידוד או חולה וזה הגיע למצב שהדיירים עצמם נקראו לעזור בעבודות משרד".

 

לדברי קרן, משרד הבריאות לא מעורב הנעשה במקום. "צריך לשלוח לשם צוות שיעזור להם. יש גם תחזוקה שוטפת ויש שם בן אדם אחד שצריך לעשות הכול. זה גורם לסיכון יתר. היה מאוד כדאי לבדוק את האנשים שהיו במגע ישיר. יש מצבים מיוחדים שאם יש התפשטות במקום אחד סגור שיש סבירות יחסית יותר גדולה להתפשטות, כדאי לעשות את הבדיקות בתדירות יותר גבוהה".

 

הדס קרן, אחותו של ארנון, אמרה: "ההורים שלי מרגישים בסדר והם רגועים, אבל אני חוששת ממה שעלול לקרות. כוח האדם במקום מאוד דל וחייבים להכניס לשם צוותים. אנחנו לא מבינים למה לא עושים להם את הבדיקות". גם לקרן טענות על סדרי עדיפויות לקויים: "לראש המשלה ולנשיא אין שום תסמינים ועשו להם בדיקות, אבל להורים שלי ולשאר הקשישים לא עושים שום בדיקה".

 

"זה חייב לעבור לרמה היותר לאומית"

המנהל פולק קרא לעזרה: "יש לנו מצוקת כוח אדם, מצוקת סיעוד. אני לא רוצה להישמע כאילו אני צריך לקבל מיד, צריך להגיע למצב של הגדרת דחיפות וטיפול מהיר ככל הניתן. לא ייתכן שמקום כמו שלנו ישאר בלי מסכות ואף אחד לא יתן על זה את הדעת. אני חייב להבטיח שהצוות הקטן נשאר מאובטח, זה הכרחי, יש עוד הרבה דילמות וסוגיות. זה לחייב לעבור לרמה היותר לאומית, לגורמים ציבוריים, כל הנושא של סיוע ואבחון הצרכים והקשיים שיש לנו".

 

בדיור המוגן מנסים לשמור על הקשישים

 

ההדבקה בבית הדיור המוגן החלה לאחר שעובדת סוציאלית שלא ידעה כי נדבקה בנגיף הגיעה למקום העבודה וגרמה לשורה של הדבקות. ביום רביעי היא אובחנה ופונתה לבית החולים. "יש כרגע שישה אנשים מאובחנים: שלוש עובדות של הבית, שתי מטפלות זרות, ועוד דייר. המספר צפוי לגדול, כך אני מעריך", אמר פולק ל-ynet אתמול. 

 

-איך גיליתם שההתפרצות החלה אצלכם?

"קיבלנו הודעה ממשרד הבריאות. העובדת הוכנסה לבידוד עקב חשש למגע עם אזרח זר, יום אחרי לקחו לה בדיקה והתוצאה היתה חיובית. הורו לנו ולצוות להיות בבידוד".

 

-כמה אנשים נמצאים כעת בבידוד?

"כעשרה אנשי צוות ועוד עשרה דיירים נכנסו לבידוד כתוצאה ממגע איתה. מאז יש עוד כמה דיירים שהיו במגע עם אותם מאובחנים. בגלל אופי הבית והמבנה הקהילתי המדיניות היא לבקש מכולם להיות בבידוד".

 

הוא הוסיף: "כולם בקבוצת סיכון אבל התחושות הן לא תחושות קשות כרגע. יש סוג של ערבות הדדית ובגלל המבנה המיוחד של הדיור המוגן שלנו הדיירים מאוד מסייעים אחד לשני במינימום מגע, הרבה בעניינים של סיוע נפשי. ככל שהזמן יעבור נקלע למצוקות נפשיות מאוד גדולות".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הקורונה בבית חולים באיטליה
צילום: רויטרס
מומלצים