שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

מסגדים בישראל ייסגרו: "עדיף שאנשים יתפללו בבית"

אנשי דת בחברה הערבית קיימו התייעצויות עם צוות רופאים מקצועי, ובסופן החליטו לסגור מסגדים עד שמשבר הקורונה יחלוף. "בהתחלה היו התנגדויות. אבל מה יקרה אם מישהו חולה ייכנס למסגד וידביק עוד אנשים?"

אנשי דת רבים בחברה הערבית החליטו לסגור את המסגדים בעקבות מגפת הקורונה, והורו למאמינים להתפלל בבתים עד שהמשבר יחלוף. ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם צוות רופאים מקצועי שבחן את הנחיות משרד הבריאות החדשות והמליץ לסגור את המסגדים.

 

רבנים בכירים קוראים לסגור את בתי הכנסת

 

מסגד בטייבה ()
"מה יקרה אם חולה יכנס וידביק אנשים?". מסגד בטייבה

גם שייח מואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית בישראל, הוציא הנחיות רשמיות האוסרות על קיום תפילות בבתי התפילה. שייח טריף אף קרא לבני העדה להישמע להוראות משרד הבריאות.

 

"ההחלטה נכונה, צריך לקבל ולכבד אותה", אמר מתפלל דרוזי. "המצב מאוד מדאיג ולא פשוט, לכן עדיף שאנשים יישארו בבתיהם ויתפללו בבתים ולא במקומות התפילה שבאים אליהם הרבה אנשים".

מסגד עומר בן אלח'טאב בכפר קאסם ()
מסגד עומר בן אלחטאב בכפר קאסם. "ממחר כל המסגדים סגורים"

בכפר קאסם, העירייה, רופאים ואימאמים פרסמו היום הודעה משותפת: "ממחר, יום ד', כל המסגדים יהיו סגורים. נפתח אותם ברגע שנראה שיש שינוי ופתרון לנגיף הקורונה. כל זאת בכדי לשמור על בריאות התושבים ולא לסכן את חייהם".

 

גם בטייבה הורו לתושבים לקיים את התפילות בבתים, בתום התייעצות שערכו מומחי רפואה ואנשי דת. העירייה הפיצה את ההודעה באמצעות הרמקולים של המסגדים שקראו: "התפילה בבתים".

מסגד עומר בן אלח'טאב בכפר קאסם ()

שיח עבד אל-מועז אבו נאאס אמר כי "בהתחלה היו הרבה התנגדויות. אבל מה יקרה אם מישהו חולה ייכנס למסגד וידביק עוד אנשים? מי יקבל אחריות על מה שיתרחש? פנינו לרופאים ושמענו את הדעות שלהם, כי הם מבינים את ההשלכות והסכנה יותר מכל אחד מאיתנו. כל מה שעשינו היה לטובת האנשים ובריאותם".

 

המסגדים הם לא היחידים שייסגרו בחברה הערבית. מלבד ביטול התפילות ההמוניות החליטו אנשי הדת גם על הגבלת מספר המשתתפים בהלוויות וכי לא יוקמו סוכות אבלים. ישנם גם זוגות שביטלו את החתונות שלהם, גם כאלה שתוכננו לעוד שלושה שבועות.

 

"הכנתי את עצמי לחתונה ושילמתי הרבה כסף. בסוף החלטתי לדחות אותה עד שהנגיף יחלוף", סיפרה תושבת ואדי ערה. "במצב חירום לא תהיה שמחה. כולנו צריכים להיות יחד ולנסות להיות חזקים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"התפילה בבית". מסגד בטייבה
מומלצים