שתף קטע נבחר

 

האנשים מסתגרים בבתים - והחיות חוזרות

חזירי בר, צבאים, דולפינים ואפילו פומה: הסגר ברחבי העולם הוא שעתם היפה של בעלי החיים, שנהנים מהשקט ומגיעים לרחובות הריקים ולחופים הנטושים

 

במקום תיירים: יעלים בטיילת באילת    (צילום: פביאנה ויטנברג-שמאי, החברה להגנת הטבע)

במקום תיירים: יעלים בטיילת באילת    (צילום: פביאנה ויטנברג-שמאי, החברה להגנת הטבע)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ימי הסגר ברחבי העולם הם שעתם היפה של חיות הבר, שמנצלות את ההזדמנות ונוהרות לרחובות הריקים של חלק מהערים הגדולות.

 

בברצלונה הגיח חזיר בר מהגבעות מסביב לעיר, ובעיר נארה ביפן שוטטו צבאים בין תחנות המטרו הנטושות. בהודו איל שעט ברחובות העיר דהרה-דון וכבש את הרשתות החברתיות.

נגיף קורונה צ'ילה סנטיאגו פומה (צילום: AFP)
פומה ברחובות סנטיאגו, צ'ילה(צילום: AFP)
 

נגיף קורונה נארה יפן צבי (צילום: AP)
בעיר נארה, יפן(צילום: AP)

נגיף קורונה נארה יפן צבי (צילום: AP)
(צילום: AP)

נגיף קורונה נארה יפן צבי (צילום: AP)
(צילום: AP)

באוקלנד שבקליפורניה הופתעו לראות תרנגולי הודו פראיים ברחובות ובסנטיאגו בירת צ'ילה הגיעה פומה למרכז העיר. "זו סביבת הגידול שהייתה פעם שלהם ונלקחה מהם", אומר מרסלו ג'יאניוני, ראש שירות בעלי החיים והחקלאות בצ'ילה, שסייע ללכוד את הפומה.

 

התעלות בוונציה התרוקנו מגונדולות עמוסות תיירים, ובמקומן הגיעו דולפינים. רומא ג'וליאר, חוקר צרפתי מהמוזיאון להיסטוריה של הטבע, אמר שהיונקים הימיים נצפו גם בערי נמל אחרות באזור.

 

אחרי הסגר: תעלות ונציה נקיות

אחרי הסגר: תעלות ונציה נקיות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דידייה רו, נשיא שמורת הטבע קלאנק בסמוך למארסיי, מסביר שבעלי החיים תובעים בחזרה את הבעלות על סביבת הגידול הטבעית שלהם – ו"במהירות מפתעה". הוא מוסיף שבעקבות האיסור על שיט או הליכה לאורך החופים, "היסעורים שנהגו לשהות באיונים, באזורים המוגנים הגבוהים ביותר, כבר לא מתאספים בים".

 

ג'וליאר אמר שבימים אלה בעלי החיים "מרגישים חופשיים לשוטט בערים וביישובים". החוקר הצרפתי מספר שהראשונים שזיהו את ההזדמנות הם השועלים. "הם משנים את ההתנהגות שלהם מהר מאוד. כשמקום נהיה שקט – הם ישר מגיעים". לפי ג'וליאר, חיות שרגילות לסביבה אורבנית, כמו דרורים ויונים, נוטות במצבים כאלה לעזוב את הטריטוריה הקבועה שלהן כדי לפנות את השטח לחיות אחרות.

נגיף קורונה סגר דרום מזרח צרפת דולפינים בים התיכון (צילום: AFP)
דולפינים בים התיכון, בחוף הדרום מזרחי של צרפת(צילום: AFP)
  

התפשטות הקורונה הובילה להפסקת עונת הציד בכמה מדינות באירופה. עבור ג'וליאר, השינוי הגדול ביותר הוא דווקא ההשפעה על בני האדם. "כנראה שהתופעה החשובה ביותר היא שהיחסים שלנו עם הטבע משתנים – כשאנשים כלואים בבתים הם מבינים כמה הם מתגעגעים לטבע", הוא אמר.

 

כשהאנשים סגורים בבית, ועולמם מצטמצם לכמה מטרים רבועים, חלקם יכולים להפוך לצפרים חובבים. דיוויד לינדו, אורניתולוג (חוקר עופות) בריטי שנמצא בבידוד בספרד, מתעד את הציפורים שהוא רואה מגג הבניין ומעביר שידור חי לעוקבים בטוויטר. "השמיים הם זירה נהדרת, כל דבר יכול לחלוף ולכל הפחות להעניק לך שלווה", הוא אומר. "המסר שלי הוא פשוט: תמשיכו להסתכל למעלה".

נגיף קורונה סגר צרפת ברווזים פריז (צילום: AFP)
ברווזים משוטטים ברחוב בפריז(צילום: AFP)
 

עבור בעלי החיים ממש לא הכול ורוד בימי הסגר. במשרד למגוון ביולוגי בצרפת מציינים שבגלל הקורונה הופסקה הפעילות לצמצום הנזק של המינים הפולשים, והפעילות למען החיות שנמצאות בסכנת הכחדה.

 

ז'אן-נואל ריפל, שעובד במשרד, מאמין שאחרי הסגר תהיה נהירה מהערים לטבע. "אנשים ירגישו צורך להיות בטבע, ויש סכנה שיהיו יותר מדי מבקרים בשמורות הטבע. זה לא טוב לחי ולצומח", הוא מזהיר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פומה ברחובות סנטיאגו
צילום: AFP
מומלצים