שתף קטע נבחר

צילום: AFP, MCT

זינוק בספירת המתים של סין: "לא היה טיוח"

הרשויות בווהאן, שם התפרץ לראשונה נגיף הקורונה, העלו בבת אחת את מניין המתים בעיר ב-50%, עם עוד 1,290 מקרים ש"פוספסו". בין הסיבות לעדכון הדרמטי: חולים שמתו בבית, ודיווחים שגויים בשל העומס. "זו חובתנו להיסטוריה, לעם ולקורבנות", נמסר. בסינגפור: התפרצות במעונות הצפופים של העובדים הזרים

 

 

הרשויות בעיר הסינית ווהאן, שם התפרץ לראשונה נגיף הקורונה, עדכנו הלילה (בין חמישי לשישי) את מספר המתים בשטחה ביותר מ-50%, תוך שהן מסבירות כי בתי החולים העניקו לעתים "דיווחים מוטעים" בשל העומס הרב וכי מקרי מוות אחרים, כמו אלו שהתרחשו בבתים פרטיים, פוספסו לגמרי. ההודאה הזו מגיעה על רקע הספק הגובר בעולם בנוגע לשקיפות של בייג'ינג ולאמינות הדיווחים שלה.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

סין הבינה שזו מגפה, והזהירה רק אחרי 6 ימים

שלושה שלבים, בהמלצה למושלים: אסטרטגיית היציאה של טראמפ

"רק שפעת קטנה": בולסונרו פיטר את שר הבריאות

ביפן, ארץ החותמות, גם במגפה באים למשרד

 

בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות, הרשויות בווהאן מסרו כי למניין המתים מהנגיף התווספו עוד 1,290 מקרים, ובכך עלה מספר המתים הכולל בעיר ל-3,869. הזינוק הדרמטי הזה מעלה את מספר המתים הכולל ברחבי סין ב-39%, ל-4,632. מספר הנדבקים הרשמי בעיר עלה ב-325 ל-50,333 בסך הכל. בסין כולה יש כעת עם העדכון הזה 82,367 מקרים מאומתים של הידבקות בקורונה.

נגיף קורונה סין ווהאן (צילום: AFP)
הסגר בעיר כבר נגמר. בדיקת חום בווהאן, שם התפרץ לראשונה הנגיף(צילום: AFP)

3082 ()

הפקידים בעיר הסינית שבה מתגוררים 11 מיליון בני אדם, ושרק לאחרונה החלה לחזור לשגרה אחרי כחודשיים וחצי של סגר, הסבירו כי הם תיקנו את הנתונים על מנת לעמוד באחריות שלהם כלפי "ההיסטוריה, העם והקורבנות". בהודעה נמסר עוד שהעדכון נעשה לאחר עבודה מאומצת של מספר רב של סוכנויות וארגונים ממשלתיים. הם הדגישו כי לא היה שום טיוח של הנתונים האמיתיים.

 

מספר סיבות ניתנו לזינוק במספר מקרי המוות. לפי הרשויות בווהאן, הצוות הרפואי בעיר לא היה יכול לעמוד בעומס בימים הראשונים של המשבר שם, ומספר המקרים שטיפס אז גרם לדבריהן ל"דיווחים מאוחרים, השמטות או דיווחים מוטעים". עוד נמסר כי היו חולים שמתו בביתם בעקבות מחסור במשאבים רפואיים, והמקרים הללו לא דווחו. סיבה נוספת שניתנה היא שעקב הגידול המהיר במספר המתקנים הרפואיים לטיפול בחולי הקורונה, שאותם ניהלו גורמים שונים בממשלה ואף גופים פרטיים – כמה מהם דיווחו באיחור על מקרי המוות אצלם.

 

כלכלת סין מתכווצת

סין, כאמור, מתמודדת לאחרונה עם לחץ גובר מהמערב בנוגע לאמינות הנתונים שהיא מספקת על היקף המגפה בשטחה, לחץ שאותו מובילה ארה"ב. בוושינגטון הטילו ספק בשקיפות של בייג'ינג וגורמים אמריקנים, לפחות לפי דיווח ב"פוקס ניוז", אף העלו אפשרות שהנגיף נוצר במכון ווהאן לווירולוגיה, ולא בשוק בעיר שבו סחרו לפי החשד באופן בלתי חוקי בחיות בר לצורכי מאכל. אתמול דחה משרד החוץ הסיני את הדיווחים בנושא, ומסר כי ארגון הבריאות העולמי ומומחי רפואה שונים – שבשמם לא נקב – הצהירו כי אין שום ראיה לכך שההדבקה החלה במעבדה וכי אין "שום בסיס מדעי" לטענות הללו.

3082 ()
בין הסיבות לדיווח החסר: בתי החולים בווהאן היו מוצפים

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שלשום דיווחה סוכנות הידיעות AP, על פי מסמכים של המשטר הסיני, כי בכירים בה קבעו עוד ב-14 בינואר שמדובר במגפה, אך רק שישה ימים לאחר מכן ניתנה אזהרה לציבור על-ידי הנשיא שי ג'ינפינג, ועד אז יותר מ-3,000 בני אדם כבר נדבקו בקורונה במדינה. באותם ימים קריטיים העיר ווהאן אף אירחה אירוע המוני עם עשרות אלפי אנשים, ומיליונים החלו לנסוע לחגיגות ראש השנה הסיני.

 

בתוך כך, סין דיווחה הלילה כי כלכלתה התכווצה ברבעון הראשון של השנה בעקבות המשבר. לפי הנתונים שפרסמה, התוצר הלאומי הגולמי של סין צנח ב-6.8% בחודשים ינואר-מרץ, מעט יותר מהצניחה שאותה חזו האנליסטים, של 6.5%. לשם השוואה, ברבעון האחרון של 2019 כלכלת סין גדלה ב-6%. ההתכווצות הזו היא הראשונה מסוגה, לפחות מאז 1992 – אז החלה סין לפרסם את נתוני התל"ג הרבעוניים שלה.

  

 

נתונים מעט מעודדים יותר מראים שההפחתה בהיקף הייצור בחודש מרץ הייתה הרבה יותר קטנה מהצפוי, עדות לכך שהמאמץ להחזיר לפעילות חלקית את הכלכלה הסינית, השנייה בגודלה בעולם, כבר כעת מניב פרי. עם זאת, כלכלנים אומרים שעל מנת לחזור לצמיחה, צריכה סין להתמודד עם אתגרים קשים במיוחד, ובהם הצניחה בביקוש מצד שותפות הסחר המרכזיות שלה, שסובלות גם הן ממשבר כלכלי עצום.

 

כ-20 עובדים זרים בחדר: התפרצות בסינגפור

במקביל, הלילה דיווחה סינגפור על זינוק מדאיג במספר הנדבקים בשטחה. עיר המדינה זכתה בשלבים המוקדמים של המגפה העולמית לשבחים על כך שהצליחה למנוע התפרצות בשטחה, בין היתר בעזרת קמפיין אגרסיבי של איתור החולים ואלו שהיו עמם במגע.

בדיקת קורונה ל עובדים זרים במעונות שלהם ב סינגפור (צילום: רויטרס)
60% מכלל הנדבקים בסינגפור – עובדים זרים. בדיקת קורונה לאחד מהם(צילום: רויטרס)

מעונות של עובדים זרים ב סינגפור שם יש התפרצות קורונה (צילום: AFP)
12 עד 20 בחדר, שירותים משותפים. המעונות הצפופים של העובדים הזרים בסינגפור(צילום: AFP)

אלא שבימים האחרונים מספר הנדבקים בסינגפור מזנק שוב ושוב, והלילה הרשויות דיווחו על עוד 728 חולים מאובחנים. מדובר בזינוק של פי שניים מהעדכון הקודם, שמביא את מספר החולים שעליו מדווחת סינגפור בתוך שבוע בלבד ל-2,157. בסך הכל נרשמו באי 4,427 מקרי הדבקה ועשרה מקרי מוות.

 

90% מהנדבקים החדשים בסינגפור – וכ-60% מכלל הנדבקים – הם עובדים זרים שגרים בתנאים צפופים במעונות ענקיים בעיר. כ-300 אלף עובדים זרים, ממדינות בדרום אסיה, מועסקים בה בעבודות שונות ובעיקר בענף הבניין. במעונות גרים בין 12 ל-20 איש בחדר, והם חולקים שירותים משותפים. חלק מהם טענו שהתנאים במעונות הללו אינם סניטריים. הרשויות פועלות כעת להעביר את העובדים הזרים למקומות מגורים מרווחים יותר, ואף שוקלות לשכנם בספינות תענוגות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הרבה חולים מתו בבית. בדיקת חום בווהאן
צילום: AFP
מומלצים