שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    מה עושה חובב ספורט כשהאהבה מושבתת? / תוכן גולשים

    תקראו על ספורט, תפתרו חידות ובעיקר אל תוותרו לרגע על התקווה שבקרוב שוב נהיה מוקפים בספורט בכל כיוון ונוכל שוב לעסוק ולצפות בו. גם לכם יש מה להגיד? כתבו לנו טורים לכתובת: kick@ynet.co.il

    קטע מיומנו של בן נוער, חובב ספורט, שהקורונה לקחה לו את אהבתו הגדולה:

     

    יומני היקר, אני רוצה לספר לך משהו חריג, משהו לא שגרתי ואפילו קצת מפחיד שעברתי בחודשים האחרונים. כפי שאתה יודע, מחלה גדולה בשם קורונה התפרצה ברחבי העולם והגיעה גם אל עולם הספורט. בהתחלה, זה עוד היה נסבל. הייתי מגיע מבית הספר או מאימון הכדורסל (אוי, הימים של בית הספר... זכרונות...), ובטלוויזיה תמיד היה משודר משחק בשידור ישיר, בין אם זו מכבי תל אביב בכדורסל שמטיילת לה ברחבי אירופה, או מסי ורונאלדו שממשיכים להבקיע בצרורות, או לברון ג'יימס שמטביע בארבע לפנות בוקר, ואפילו ליגת העל בכדורגל חיה ובועטת. תמיד היה מה לראות.

     

    מכבי חיפה מול הפועל באר שבע (צילום: עוז מועלם)
    משחק הגביע בחיפה לפני ההשבתה(צילום: עוז מועלם)

     

    עם פרוץ המגפה החלו האצטדיונים להתרוקן מאוהדים בזמן המשחקים, והשקט היה חריג להפליא. בזמן שהקורונה ממשיכה לסלול את דרכה לעבר עוד מדינות ברחבי העולם, כך גם הליגות השונות מפסיקות את פעילותן בזו אחר זו. תחילה זו הייתה הליגה האיטלקית. לאחר מכן הספרדית, ואז הגרמנית, ואז עוד כמה ליגות קצת פחות מעניינות (כמו הליגה התאילנדית, הצ'יליאנית, השוויצרית ועוד ועוד ועוד...). אך השיא הגיע כשליגות העל בכדורסל ובכדורגל, אצלנו, במדינת ישראל - הפסיקו את פעילותן, וגם הצליחו להחסיר פעימה למאות אלפי אוהדי ספורט ישראלים. אז כבר הרגשתי שזה ממש נוגע לליבי. המחלה כבר לא רחוקה, אי אפשר להתנחם בזה שהיא רק באסיה או באירופה. היא אצלנו. כעבור כמה ימים התחלתי להרגיש געגוע עז לשידורים ישירים, לרגע הגול או לרגע סל הניצחון (ולא, ליגה בלארוסית שעדיין מתקיימת פעם בשבוע לא מנחמת אותי). הייתי חייב לחשוב על דרכים מעניינות להתמודד עם המחסור והגעגוע.

     

    אז הנה לפניכם (וגם לפניך, יומני היקר) כמה דרכים יצירתיות במיוחד להתמודדות עם מחסור בספורט, ועם זה נסיים:

    1. פתחתי עמוד אינסטגרם שנקרא: "חידות ספורט" (חפשו אותנו, שווה!) ולשם אני מעלה באופן קבוע חידות על ספורט שמעבירות את הזמן ומשעשעות. תתנסו בזה! אין יותר כיף מלהרגיש בעלי דעה וייחודיות ברשתות החברתיות.

    2. לקרוא ספרים על ספורט. באמת שזה כיף, והם אף פעם לא הולכים מאיתנו. זה גם זמן מצוין להשלים חומר שלא ידענו על ספורט, ואין דרך יותר טובה מזו.

    3 ואחרון. תלמדו שפה חדשה או שתחזקו שפה שאתם יודעים. באמת שזה מעביר את הזמן ומעשיר את הידע. זה יכול לפתוח דלתות שבחיים לא ידעתם שככה זה יקרה. ללמוד שפה זה מדהים, ומעשיר מאוד! מומלץ.

    שכולנו נעבור את זה בשלום, ושהספורט יחזור כמה שיותר מהר.

     

    רוצים גם אתם להיות פרשנים? אז תתחילו לכתוב. איך זה עובד? פשוט מאוד – כותבים ושולחים בגוף המייל או בקובץ וורד לכתובת הבאה: kick@ynet.co.il בצירוף שם מלא. אורך הטקסט הרצוי הוא בין 250 ל־800 מילה. נא לא לצרף תמונות וסרטונים מהאינטרנט, טבלאות, גרפים או עיבודי מחשב לקבצים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: AFP
    הקורונה דחתה את טוקיו
    צילום: AFP
    מומלצים