שתף קטע נבחר

עוקץ הקורונה: שני ישראלים יוסגרו לצרפת, שיקרו שפיתחו תרופה

צו מעצר בינלאומי הוצא לשני תושבי רעננה, שעל פי החשד הונו חברות בצרפת. המשטרה והאינטרפול פעלו במבצע בזק ובצעד יוצא דופן השניים יוסגרו עוד במהלך החקירה

בדיקות נגיף קורונה מבחנה מעבדה בית חולים איכילוב תל אביב (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פרסום ראשון: שני ישראלים החשודים שביצעו מישראל מעשי הונאה בצרפת בתקופת הקורונה יוסגרו לצרפת עוד במהלך החקירה. השניים, שנעצרו בחודש שעבר, חשודים שהתחזו לבכירים בחברות עסקיות ומסרו מצג שווא כאילו הם מצויים בעיצומו של פיתוח תרופה לנגיף הקורונה. כך הצליחו להוציא במרמה כ-60 אלף אירו משלוש חברות צרפתיות.

 

 

בצעד יוצא דופן הגישו אתמול חוקרי המשטרה צו הסגרה בינלאומי נגד החשודים, שני תושבי רעננה בעלי אזרחות צרפתית, שניצלו את המצב והונו לכאורה עסקים צרפתיים.

 

השניים, על פי התלונות שהצטברו בצרפת, התחזו לבכירים בחברות עסקיות וניסו למכור לרשתות מזון גדולות ציוד רפואי הנדרש בתקופת הקורונה. על פי החשד, ניסיונות ההונאה בוצעו על ידי החשודים בעת ששהו בישראל. הם פנו באמצעים שונים למשרדי עשרות חברות מזון בצרפת, התחזו לבכירי החברה וביקשו סכומי כסף גדולים.

להב 433 (צילום: שאול גולן )
להב 433(צילום: שאול גולן )

בין השאר השניים אף מסרו מצג שווא שהם בעיצומו של הליך פיתוח תרופה לנגיף הקורונה. הם הצליחו להוציא בדרך זו כ-60 אלף אירו משלוש חברות בצרפת.

 

עם קבלת הפנייה מהרשויות בצרפת פתחה היחידה הכלכלית בלהב 433 של המשטרה בחקירה מהירה לאיתור החשודים בישראל, למעצרם וחקירתם. בחקירות דומות מהעבר החשודים היו משוחררים לביתם ורק לאחר גיבוש ראיות לכתב אישום, הייתה מתקבלת בקשת הסגרה ואז היו דנים בה – הליך שיכול להימשך חודשים ושנים.  

 

 

אלא שהפעם החליטו במשטרה בשיתוף עם האינטרפול ומשטרת צרפת לפעול בהליך מזורז. אחרי שמעצרם הוארך בסוף השבוע, ורגע לאחר שחשבו שישתחררו למעצר בית בנוהל רגיל - הגישו חוקרי היחידה הכלכלית בלהב 433 צו מעצר בינלאומי לשניים.

 

עו
עו"ד ליה פלוס

המשמעות היא כי שני החשודים ימשיכו לשהות מאחורי סורג ובריח לאור בקשת הצרפתים, וכעת תדון בהליך מזורז בקשת הסגרתם. "מדובר פה במקרה ראשון מסוגו", אמר קצין בכיר במשטרת ישראל. "זהו חלק מהמאבק נגד העבריינים הבינלאומיים, שמנסים להתחבא במדינות שונות לאחר שהם מבצעים עבירות".

 

סניגוריתו של אחד החשודים, עו"ד ליה פלוס, אמרה כי ״אופן התנהלותה של המדינה בסוגיית המעצר הינה חריגה ומעלה שאלות משפטיות רבות שמקומן ייבחן בביקורת שיפוטית של ביהמ״ש, על ערכאותיו. מתוך עשרות תיקים מסוג זה בהם אני מטפלת, זו הפעם היחידה שנתקלתי בהגשת בקשת הסגרה בתוך הליכי מעצר ישראלי ואין ספק שמדובר במהלך דרמטי, קיצוני וראשוני שספק רב בדבר חוקיותו".

 

עורכי הדין ששי גז ועידן שנני, סנגוריו של החשוד השני, מסרו: "בית המשפט הורה לשחרר את השניים לאחר שהבין כי כלל לא הוגשה בקשת הסגרה נגדם ובשלב זה מדובר בפגיעה אנושה בחירותם. מדובר באזרחי ישראל, ללא כל עבר פלילי, אשר מרכז חיייהם בישראל ואין באמת חשש ממשי להימלטותם מהארץ. טוב עשה בית המשפט הנכבד שהורה על שחרורם ומנע את מעצרם שלא לצורך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בדיקות לקורונה. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים