שתף קטע נבחר

כבאים מוחים על ביטול שנת הצהריים: "התעמרות"

נציב הכבאות הורה לבטל את הנוהג של שנת צהריים בין 14:00 ל-16:00. וקבע כי לפחות שלושה כבאים יישארו ערים. לוחמי אש זועמים ופתחו במחאה: "מה מפריע שאנחנו ישנים צהריים במשמרת של 24 שעות?"

לוחמי האש מצדיעים למערך הרפואי (צילום: AFP)
מוחים על פגיעה בתנאי העסקתם. לוחמי אש(צילום: AFP)

מחלוקת חדשה מתגלעת בתקופה האחרונה בין הכבאים לנציב הכבאות וההצלה דדי שמחי, בעקבות שורת הנחיות חדשות לעבודתם. הכבאים מלינים בין היתר על ביטול שנת הצהריים, חובת שמירות ליליות ודרישה להפעיל אפליקציה גם כשהם אינם במשמרת.

 

לפי ההנחיות החדשות, חלק מלוחמי האש - שעובדים במשמרות של 24 שעות - לא יוכלו עוד לישון בשעות 14:00 עד 16:00, כפי שהיה נהוג עד כה. כעת שלושה מהם יידרשו להישאר ערים. בלילות, שבהם לרוב ישנו הכבאים עם ציוד והתעוררו רק למשמע אזעקה, מחויבים כעת הלוחמים לשמור בתורות על התחנה.

 

"לא מובן לי סיפור שנת הצהריים - מה מפריע לשמחי שאנחנו ישנים צהריים במשמרת של 24 שעות?", התרעם אחד הכבאים. "יש אזעקות שהשקיעו בהן מיליונים והן יעירו אותנו. אין סיכוי שכבאי לא יתעורר לאירוע ויהיה מוכן תוך 60 שניות". הכבאי הוסיף: "מה שקורה פה זו התעמרות, ולי כבר פחות בא להגיע לעבודה".

שריפה בביתר עילית (צילום: אלי מנדלבאום)
"מה מפריע לשמחי שאנחנו ישנים צהריים?". נציב הכבאות דדי שמחי(צילום: אלי מנדלבאום)
  

לוחמי אש אחרים כועסים על הדרישה להפעיל אפליקציה, גם בשעות שבהן הם לא בעבודה. "האפליקציה הזו קיימת כבר שנה וחצי, אבל אף פעם לא חייבו אותנו להוריד אותה. הרי כל מה שיש בה, יש לנו בקבוצות הווטסאפ של הצוותים שלנו - אז למה צריכים אותה? כי דדי החליט שמי שלא מוריד אותה יעלה למשפט", אמר אחד מהם.

 

ההתנגדות לדרישות החדשות, שחלקן נעשו בנימוק של היערכות לנגיף הקורונה, עוררה גל מחאה. כבאים מתחנת איילון שיגרו לנציב מכתב משותף שבו איימו לעזוב את קבוצות הוואטסאפ והאפליקציה. "במצב מלחמה לא משנים תורת לחימה. לא משנים סדרי עולם בחושך, בשקט ללא שיח מכבד", הם כתבו.

 

לוחמי אש בתחנת פתח תקווה הי חריפים אף יותר וכתבו בשבוע שעבר: "נשבענו להציל כל נפש חיה ונמשיך לעשות זאת, על אף ההנחיות המנותקות מהמציאות וגזירות המסכנות אותנו ואת האזרחים. אנו מרגישים שכל טענה אשר מובאת לפתחם של המפקדים נופלת על אוזניים ערלות".

 

בתחנת הכיבוי בטבריה הצטרפו נשות הכבאים למחאה. "בעולם כבר הוכיחו שחוסר שינה קשור בקשר ישיר לתאונות בקרב כבאים, לא צריך להוכיח את זה גם בישראל", הן כתבו. אחת החתומות על המכתב אמרה על ההנחיות בעניין השינה: "אני לא מוכנה לזה שבעלי ישן לא כמו שצריך, ואז ינהג במשאית כיבוי. לבעלי יש ילדים שחשוב להם שאבא יחזור הביתה בשלום".

 

מכבאות והצלה לישראל נמסר בתגובה: "לצערנו ועד העובדים טרם הפנים כי מערך כבאות והצלה הינו גוף חירום מבצעי לאומי המחויב במענה מהיר ואיכותי לאזרחי ישראל בכל שעות היממה. לאור ריבוי השריפות והחילוצים בשעות השיא של פעילות המשק, העובדה כי כל הכבאים בישראל ישנים שנת צהריים בתחנות גובלת ברשלנות וחוסר אחריות משווע. אשר על כן, בכל תחנות הכיבוי יישאר לכל הפחות כבאי ער ובו בזמן כל חבריו יוכלו לישון צהריים.

 

"אנו מצרים על כך שועד העובדים מנסה לקבע את השנ"צ במציאות קשה ומורכבת שבה יותר ממיליון אזרחים מובטלים. יש בכך להסב נזק תדמיתי גדול לכבאי ישראל ולמערך כולו".

 

מארגון עובדי מערך הכיבוי בישראל נמסר: "לא יזמנו את מחאתם הצודקת של הכבאים שמעידה שוב על חוסר המקצועיות של נציב כבאות ראשי ועל התעקשותו לנהל קרבות אישיים על חשבונם בטחונם של אזרחים וכבאים. אנחנו עושים הכל על מנת שהמחאה הזאת לא תצא משליטה אבל לצערנו העומד בראש הארגון מתעניין רק בעצמו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים