שתף קטע נבחר

צילום: נדב אבס, יריב כץ

המונים בחופי ת"א. המשטרה: העירייה אחראית לאכיפה. העירייה: לא אנחנו

בחסות מזג האוויר החמים, פקדו רבים את החופים במרכז בניגוד להנחיות - ואכיפה אין. "הגיע הזמן לאפשר לעשות מה שהם רוצים", אמרה אחת המתרחצות. בראשון לציון רשמו פקחים דו"חות למתרחצים בחוף, מהכינרת פונו מאות משפחות

 

 

 

ברקע ההקלות של משרד הבריאות, ניצלו היום (ו') רבים את מזג האוויר השמשי ופקדו את חופי הים ברחבי הארץ - והמונים הגיעו לחופים במרכז הארץ. חופי תל אביב נראו בדומה לקיץ הקודם - חודשים לפני תחילת משבר הקורונה. אף שחל איסור לשהות בחוף הים, החופים היו עמוסים לעייפה.

 

למרות העומס הרב, לא ניתנו דו"חות על שהייה בחופים בתל אביב. גורם במשטרה אמר ל-ynet כי אכיפת השהייה בחופי הים הועברה לידי עיריית תל אביב. בעירייה אמרו מנגד: "הפיקוח העירוני לא נתן דו"חות בחוף הים. על פי תקנות החירום, הסמכות לאכיפה ולמתן דו"חות במקומות האסורים להתקהלות, כדוגמת חוף הים, היא של המשטרה. להבנת העירייה, הנחיות משרד הבריאות מתירות שחייה בים וגם התקהלויות של עד 50 אנשים. אין ספק שהציבור מבולבל. העירייה לא חילקה היום דו״חות בים".

 

גורם במשטרה מתח ביקורת על כך ואמר: "לפקחים ניתנו סמכויות נרחבות לאכוף את ההנחיות נגד אזרחים המפרים את צו בריאות העם ומצופה מהם לאכוף גם בחופי הים, בעת שהשוטרים ממשיכים בפעילות השיטור בתחום הפלילי". במשרד הבריאות הבהירו כי "שחייה מותרת בים, אך אסורה התקהלות על החוף. הרשויות המקומיות אמונות על נושא הפיקוח".

 
  (צילום: טל גרשנמן)
חוף הצוק בתל אביב עמוס לעייפה(צילום: טל גרשנמן)

 

 

 

 

  (צילום: אביהו שפירא)
מבלים בחופי הכינרת(צילום: אביהו שפירא)

  (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

  (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 

 

מחופי הכינרת דווקא פונו מבלים. מרשות הכינרת נמסר כי "מאות משפחות פונו על-ידי יחידת פיקוח ואכיפה ברשות הכינרת ומשטרת ישראל מהחופים. הרוחצים הרבים מגיעים לחופים בניגוד להנחיות משרדי הפנים והבריאות ובניגוד לשילוט המורה כי החופים סגורים על-פי התקנות לשעת חירום. חלק מהבאים אף מחנים את כלי הרכב בסמוך לכבישים הראשיים תוך סיכון התנועה".

 

בעקבות הפינוי מחופי הכינרת, מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן למנכ"ל המשרד לביטחון פנים משה (צ'יקו) אדרי וקרא לו להגביר את האכיפה בחופי הכינרת עד לפתיחת עונת הרחצה, ב-1 ביוני. "ההגעה לחופי הרחצה שלא למטרות ספורט ימי אסורה. הגעת אזרחים לחופי הרחצה כרוכה בסיכון חיים ממשי, בשל העובדה שלא מתקיימים בהם שירותי הצלה", אמר כהן. "הדבר נכון לכלל חופי הרחצה בישראל, אולם מורגש ביתר שאת בחופי הכינרת. אבקש לתגבר באופן ייעודי ומיוחד את אכיפת המשטרה בחופי הכינרת עד מועד פתיחת עונת הרחצה".

 

תושב תל אביב מחה על כך שנאסרה שחייה בים, אף שמשרד הבריאות דווקא מתיר זאת: "הבוקר בחוף הצוק בתל אביב עשרות ישבו על מחצלות, אכלו, שמעו מוזיקה. משפחות וחבורות, עשרות גולשי גלים וסאפיסטים. אף אחד לא אמר להם כלום, רק לשחיינים כי 'אין מצילים וזה לא כחוק'. זה חרטא, כי גם בחורף אין מצילים ואף אחד לא אוכף איסור שחייה. יש כאן איזה עיוות מטורף. עונת הרחצה הייתה אמורה להיפתח ב-1 באפריל, אבל דרעי נתן למצילים אישור לשוב לעבודה רק ב-1 ביוני".

 

במשרד הפנים הבהירו כי היו שמחים להקדים את פתיחת עונת הרחצה מ-1 ביוני, אולם משרד הבריאות מתנגד.

אנשים מפרים את ההנחיות ומגיעים לחופי תל אביב (צילום: ניצן דרור)
מתרחצים בתל אביב(צילום: ניצן דרור)

אנשים מפרים את ההנחיות ומגיעים לחופי תל אביב (צילום: ניצן דרור)
(צילום: ניצן דרור)

המונים הגיעו לחופי תל אביב בצל הקורונה (צילום: ניצן דרור)
משתזפים בחוף הכלבים ביפו בניגוד להנחיות(צילום: ניצן דרור)

המונים הגיעו לחופי תל אביב בצל הקורונה (צילום: ניצן דרור)
(צילום: ניצן דרור)

גם בתל אביב ניצלו רבים את מזג האוויר החמים. בניגוד להנחיות, חלקם פרסו מגבות ומחצלות על החול כדי להשתזף. ניידות של המשטרה והפיקוח העירוני ביצעו סיורים על הטיילת וקראו לעוברים והשבים לעטות מסכות על פניהם. בהמשך הועברה האכיפה לסמכות הרשויות המקומיות.

 

אולם אלו שירדו בחוף המשיכו לבלות ללא כל הפרעה. "זה לא מפריע לאף אחד שאני משתזפת", אמרה איילת קדוש מתל אביב שירדה לחוף להשתזף. "אני יחסית לבד, באוויר הפתוח. אין להנחיות האלה שום הגיון". על העובדה שהיא מפרה את ההנחיות אמרה: "גם ראש הממשלה הפר הנחיות וגם הנשיא".

 

 

יעל ואביבית, המתגוררות בשכונת פלורנטין שבדרום תל אביב, ירדו לחוף הכלבים ביפו. לדבריהן, אחרי חודשיים שבהם שהו לרוב בבית או בקרבתו, "הגיע הזמן לאפשר לכולם לצאת החוצה ולעשות מה שרוצים תוך שמירה על מסכות וריחוק חברתי".

 

"ההוראות האלה פגעו לנו בפרנסה. שברו לנו את הכיס. זה הדבר היחיד שעוד אפשר לעשות", אמרה יעל. אביבית הוסיפה כי התלבטה אם להגיע לחוף - אולם בסוף החליטה לעשות כן. "אמרתי לעצמי שאם מישהו יגיד לי משהו - אגיד שאני מתאמנת פה. מה יגידו לי? זה לא מפריע לאף אחד, אני פה עם חברה שלי ואנחנו נפגשות אחרי הרבה זמן. הגיע הזמן לשחרר".

המונים הגיעו לחופי ראשון לציון המשטרה אוכפת (צילום: החברה לביטחון עיריית ראשון לציון)
ניידות משטרה בחוף ראשון לציון(צילום: החברה לביטחון עיריית ראשון לציון)

גם אל חוף הים בראשון לציון הגיעו רוחצים רבים ופקחי עירייה רשמו לחלקם דו"חות לאחר שהגיעו לקו החוף ואף נכנסו לרחוץ בים בניגוד לחוק. בחברה לביטחון של עיריית ראשון לציון ביקשו מהציבור "להישמע להנחיות ולא לרדת לקו החוף, או לשבת ולהתקהל על חוף הים". עוד הבהירו כי "הרחצה בחוף אסורה. עונת הרחצה לא נפתחה ותחנות ההצלה לא פעילות כך שהסכנה גדולה".

 

על-פי הנחיות משרד הבריאות, השהייה בחוף הים מותרת רק לשם ביצוע פעילות ספורטיבית, כלומר, הליכה או ריצה. ההנחיות אינן מאפשרות רחצה בים או שהייה בחוף. בעיריית ראשון לציון ציינו כי הפעילות המוגברת של הפקחים תימשך גם במהלך השבת.

 

בכינרת הצדיעו לצוותי הרפואה: "גאים בכם"

הספורט הימי חזר לכינרת, ומפעילי הסירות ציינו את האירוע במשט הצדעה לצוותים הרפואיים ולכוחות הביטחון. במשט, שיצא הבוקר (יום ו') מהחופים המערביים של הכינרת, השתתפו קרוב ל-100 כלי שיט ממינים שונים.

  

 

הכינרת לבשה חג, ועם מפלס שעומד רק כ-10 סנטימטרים מהקו העליון יצאו כלי שיט למשט שהפליג מאזור חוף גיא. השייטים הצהירו כי מדובר במשט הצדעה לצוותים הרפואיים שלחמו ועדיין נלחמים בנגיף קורונה ולכוחות הביטחון שסייעו בכל הזירות.

 

את המשט הוביל אלירן ברדוגו, מפיק תל אביבי יליד טבריה וחובב ספורט ימי, ועמו ראש הוועדה הקרואה בטבריה מוני מעתוק. "הכינרת בשיאה, הקיץ בפתח ואנשים משתוקקים לחזור לפעילות ספורטיבית", אמר ברדוגו. "המשט הבוקר מוכיח שהכול אפשרי. אנו גאים להצדיע ולתמוך. ברגע שהתקבל האישור לספורט ימי ידענו שזו הדרך להחזיר את הכינרת לתודעה. אני גאה להוביל את המשט המרגש הזה".


פורסם לראשונה 08/05/2020 14:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל גרשנמן
חוף הצוק עמוס לעייפה
צילום: טל גרשנמן
מומלצים