שתף קטע נבחר

איך להפסיק להפסיד בפוקר #2: למה פוקר

בניגוד למייקל ג'ורדן, לפוקר יש הרבה מה להציע מעבר לקדושת הניצחון. אז למרות שתשלמו שכר לימוד, הנה כמה תכונות חשובות שעצם ההשתתפות במשחק יכולה לעזור לכם לפתח

"יום אחד בן, כל הכסף הזה לא יהיה שלך" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"יום אחד בן, כל הכסף הזה לא יהיה שלך"(צילום: רויטרס)

 

הרבה לפני שתתחיל להרוויח כסף בפוקר, המשחק הזה יכול לפתח אותך בכל מיני היבטים. אז נכון, במקביל הוא גם יגבה ממך שכר לימוד, ואתה צריך ללמוד לשלוט בגובה הסכומים שתשקיע. אבל הבנה של המשחק והתמקצעות בו תהפוך אותך לאדם מוצלח ומצליח יותר גם בתחומים שלכאורה לא קשורים למשחק.

אז למה כדאי לך לשחק פוקר? הנה רשימה שתסתום את הפה של כל המלעיזים ששואלים אותך למה אתה שורף כל כך הרבה שעות על הקלף.

 

1. קבלת החלטות

משחק הפוקר דורש ממך לקבל אינספור החלטות בכל רגע, בתנאי אי-ודאות, בלחץ של זמן ובסיכון כספי. האם היד שלי מספיק חזקה? מה יכול להיות ליריב? האם כדאי להמר או לצ'קצ'ק? כמה להמר ומה לעשות מול העלאה? מיליון ואחת שאלות דורשות מענה מיידי, וככל שנשתפר ביכולת קבלת ההחלטות שלנו, כך נראה יותר ויותר צ'יפים זורמים לעברנו בטווח הארוך.

 

"קלטתם את הלק ג'ל?" (צילום: AP) (צילום: AP)
"קלטתם את הלק ג'ל?"(צילום: AP)

 

החיים של רובנו אולי פחות אינטנסיביים, אבל מלאים גם הם בבעיות שדורשות מענה ובצמתי החלטה. תהליך קבלת ההחלטות נראה בדיוק אותו הדבר כמו בפוקר, ומכיוון ש"קשה באימונים - קל בקרב", פוקר זה פשוט אחלה חדר כושר למוח שיאפשר לך לקבל החלטות נכונות בלי לאבד זמן יקר ותוך שמירה על קור רוח.

 

2. אמפתיה

המשחק הכי רווחי שלנו קורה כשאנחנו מכירים את טיפוס היריב שמולנו, את סגנון המשחק שלו ואת נטיותיו. שחקן הפוקר האולטימטיבי שבתוכנו שואל את עצמו בכל רגע נתון מי היריבים שיושבים מולו, כיצד הם משחקים, מה עובר להם בראש ומה הם מנסים לגרום לנו לעשות. המטרה היא כמובן להשתמש בידע הזה בשביל לרסק ולכתוש את המתחרים שלנו בשולחן.

אמפתיה היא היכולת להבין את מי שעומד מולך ולראות את העולם דרך עיניו. זו אחת התכונות שהכי חסרות בעולם הקר והמנוכר שלנו. שחקן פוקר מיומן מסיים את המשחק וחוזר לחיים האמיתיים חמוש ביכולת לנתח סיטואציות אנושיות מורכבות בצורה מהירה, חדה, ולעתים קרובות מדויקת להפליא. יכולת האמפתיה המוגברת שנרכוש בשולחן תשמש אותנו בשביל להיטיב עם משפחתנו וחברינו. חתיכת אירוניה - דווקא משחק קניבליסטי כמו פוקר מהווה קטליזטור לפיתוח אמפתיה.

 

3. תחרותיות

כל מי שאי פעם ישב לשולחן הפוקר יודע שמעבר לכסף שבא והולך, השיאים הרגשיים מגיעים עם שמחת הניצחון או דיכאון ההפסד. פוקר מאפשר לך לחוות רכבת הרים רגשית בפרק זמן מאוד קצר. קופות ענקיות שאתה גורף, מול הרגע שבו הבלוף שלך נתקל בחומת תשלום גבוהה.

 

הימורים מהמר פוקר קלפים (צילום: shutterstock)
"איך אומר אפי הנמר? אני הולך!"(צילום: shutterstock)

 

אנשים הם תחרותיים מטבעם, והיצר הזה דורש פורקן כמעט כמו כל יצר אחר. משחק פוקר עם החברים בחמישי בערב מאפשר פריקת אגרסיות ומתחים בצורה חברתית. וזה כבר יפה לבריאות.

 

4. אתגרים

פוקר הוא משחק מאוד מאתגר עם מגוון אינסופי של סיטואציות שמורכבות מהשילוב הקדוש של האדם והקלף. המשחק מתחדש כל הזמן ולעולם לא קופא על שמריו. אנשים משנים את המשחק שלהם בהתאם לנסיבות, הקלפים רנדומליים, והמזל פעם איתך ופעם נגדך. מתי בפעם האחרונה הרגשת שעמום בשולחן הפוקר?

כשאני נתקל באתגר, אני מתעניין ומסתקרן. כשאני פותר אתגר, אני שואב הנאה. ברגע שמתקיימים שני התנאים – סקרנות והנאה יחדיו – ובכן, בשביל רגעים כאלה כולנו חיים.

 

להתחלת שיחת ווטסאפ עם סטס על אימוני פוקר מקוונים

 

לפרטים ושיעור ראשון במתנה של קורס האנימציה המקוון "סודות הפוקר לפני הפלופ"

 

להתנסות בחינם באפליקציית פוקר פייטר

 

סטס "סטסיה 42" טישקביץ' הרוויח מאות אלפי דולרים ממשחק פוקר, ייסד את האקדמיה לפוקר ואפליקציית פוקר פייטר, ואימן אלפי שחקנים. עכשיו הוא עומד ללוות אותך צעד צעד עד שתהפוך, ובכן, לסטס טישקביץ'

פורסם לראשונה 20/05/2020 16:47
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אס זוכה - אתה בוכה"
צילום: shutterstock
מומלצים